featured

Whatsapp Aero Nedir? Kullanması Sakıncalı mı? Whatsapp’tan Farkı Ne?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Whatsapp Aero nedir? Whatsapp Aero, Whatsapp için geliştirilmiş 3. parti bir uygulamadır. Whatsapp’ın sağlamadığı veya kısıtlamadığı birçok işlevi size sağlar. Ayrıca bu uygulamanın üreticisi bir Türk’tür ve sağladığı işlevler onu çok popüler bir uygulama haline getirmiştir. Bizde bu yazımızda Whatsapp Aero uygulamasının nasıl kullanılacağını detaylı olarak anlatacağız.

YouTube video

Whatsapp için geliştirilmiş birçok 3. parti uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar genellikle Whatsapp’ın kısıtlı özelliklerini kullanmanıza izin verir veya Whatsapp’ta olmayan özellikleri size sunar. İsterseniz şimdi Whatsapp Aero APK nedir, ne değildir yakından inceleyelim…

Whatsapp Aero Nedir?

Whatsapp Aero, Hazar Bozkurt tarafından 2019 yılında piyasaya sürüldü. App Store ve Google Play Store gibi mobil uygulama mağazalarında bulunmayan uygulamayı farklı web sitelerinden APK’lar indirerek ve akıllı telefonunuza yükleyerek kurabilirsiniz. Kısacası WhatsApp modülü olarak tanıtılan üçüncü taraf bir mobil uygulamadır.

WhatsApp gibi kullanabilirsiniz, ancak kullanıcıya daha geniş bir işlev yelpazesi sunar. Uygulamayı kullanmak için bazı Android telefonların root edilmiş olması ve bazı iPhone’ların jailbreak yapılmış olması gerekir. Bu durum da güvenlik endişelerini artırmaktadır. Peki Whatsapp Aero ne işe yarar? Nasıl indirilir? 

1- Whatsapp Aero Ne İşe Yarar?

Whatsapp Aero kullanıcılara basit bir tema üzerinde yüksek güvenlikli şifreleme sağlamaktır. Uygulama, belirli şifreleme sistemlerine sahip cihazlarda hesaplarını diğer hesaplardan koruduğunu iddia ediyor ancak uygulama gizlenmek isteyen bazı karşı hesapları görebiliyor. Uygulama, böyle bir işleme izin verdiği söylenerek tanıtılıyor ve Whatsapp’ın yapamadığını yaptığı düşünülüyor.

2- Whatsapp Aero Güvenli mi?

Resmi olmayan mobil uygulama mağazası tarafından sağlanan herhangi bir mobil uygulama için kesinlikle güvenli olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü App Store ve Google Play Store’dan indirebileceğiniz mobil uygulamaların uzun bir inceleme sürecinden geçmesi ve hiçbir gizli arka kapı veya kötü amaçlı yazılım olmadığından emin olması gerekir. Özel olarak bu uygulama için olmasa da hiçbir APK bu tür bir incelemeye tabi değildir.

Açık kaynak kodlu uygulamalar, deneyimli kişiler tarafından incelenebilir ancak yine de mutlaka güvenlik garantisi veremez. Ayrıca bu Whatsapp Aero APK açısından doğrudan WhatsApp altyapısı ile çalıştığı için elde ettiği veriler çok özel ve satışa çok uygun. Tüm bunları bir kenara koysak bile akıllı telefonunuzu tamamen savunmasız hale getirecek çünkü tüm cihazlarda olmasa da bazı cihazlarda root veya jailbreak işlemi gerektiriyor. Elbette bunlar sadece bu uygulamaya özgü sorunlar değildir. Bu riskler, resmi olmayan tüm APK mobil uygulamaları için geçerlidir. Ne yazık ki, asla emin olamayız.

3-  Whatsapp Aero Özellikleri Nelerdir?

Aero’nun güvenli olup olmadığı sorusu aslında sağladığı işlevleri doğru bir şekilde anladıktan sonra ortaya çıkıyor. Aşağıdaki özelliklere baktığımızda, kullanıcıların özel hayatları için herhangi bir koruma sağlamadığını ancak herkesle rahatlıkla paylaşmalarına olanak tanıdığını göreceğiz. O yüzden pek güvenilir değil.

Verilerin cihazın kendi deposunda saklanması güvenlik açısından iyi bir özellik ancak uygulamanın kendisine ait olan verileri herkesle paylaşırken kimi koruduğunu da sormak gerekiyor. Ancak şunu da söylemek gerekir ki WhatsApp Aero sunduğu özellikler ile özellikle takipçiler için oldukça cazip duruma gelmiş. İşte o özellikler:

Mesajlar herkesten silinse bile, onları yine de görebilirsiniz.Silinen mesajları karşı tarafın bilgisi olmadan görüntüleyebilirsiniz.Farklı yazı tipi seçeneklerini kullanabilirsiniz.Silinen veya süresi dolmuş WhatsApp hikayelerini görüntüleyebilirsiniz.Karşı taraf gizlenmiş olsa bile, karşı tarafın ne zaman çevrimiçi olduğunu görebilirsiniz.Profil fotoğrafının durum metnini ve değişiklik tarihini görebilirsiniz.Mavi tiki kaldırabilirsiniz.Daha büyük dosyaları aktarabilirsiniz.Uygulama arayüzünü binlerce farklı tema ile özelleştirebilirsiniz.Bir uygulama parolası veya parmak izi koruyucusu ekleyebilirsiniz.

3- Whatsapp Aero Nasıl İndirilir?

Google’da arama yaptıktan sonra WhatsApp Aero APK dosyasını aşağıdaki web sitesinden indirebilir ve tüm APK dosyaları gibi yükleyebilirsiniz. Normal WhatsApp gibi, WhatsApp Aero’ya kaydolmak için cep telefonu numaranızı kullanabilir veya mevcut WhatsApp hesabınızı doğrudan açabilirsiniz.

Ayrıca telefonunuzda kayıtlı Instagram ve Facebook gibi diğer sosyal medya platformlarında arkadaşlarınızı bulmanızı sağlar. Aero’nun bir sonraki çalışma prensibi, bildiğimiz şekliyle WhatsApp Plus’a benziyor. Sadece sağladığı işlevlere bakıldığında daha ketum olduğunu söyleyebiliriz…

Whatsapp Aero indirmek için buraya TIKLAYABİLİRSİNİZ

6- Whatsapp Plus Özelliği Nedir?

WhatsApp Plus ile WhatsApp’ta daha fazla özellik kullanmayı seçebilir, uygulamada daha kolay değişiklik yapabilir ve istediğiniz farklı detayları alabilirsiniz. Uygulamayı yüklemek için önce normal WhatsApp uygulamasını silmeniz gerekir.

Bu işlemi gerçekleştirmeden önce, verileri sürücüler ve yerel diskler dahil olmak üzere farklı yerlere kaydetmelisiniz. Ardından telefonunuza WhatsApp Plus uygulamasını yükleyerek tüm yeni özellikleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Whatsapp Aero APK yüklenmesini engelleyecek çeşitli ayarları telefonunuzun ayarlarından kapatmadıysanız kapatmayı unutmayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!