featured

Whatsapp Grubu Paylaşımlarına Dikkat Edin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Whatsapp grubu üzerinden yapılan paylaşımlar pandemi sürecinden sonra daha da popüler bir hale geldi. Gruplarda paylaşılan yanlış bilgiler ve ses kayıtları ülkede büyük ses getirdi. Şimdi ise yatırım tavsiyeleri yapanlar hakkında SPK uyarı yaptı.

İnternet kullanımı çok hızlı bir şekilde büyüdü ve hemen hemen her evde kullanılır hale geldi. Tek tıkla kolay bilgiye ulaşmanın yolu açıldı. Sosyal medya platformlarının ve sohbet uygulamalarının da kullanılmaya başlaması ile doğru bilgiler ile yanlış bilgiler hızlı şekilde yayılmaya başladı. birçok yanlış bilgiyi insanlar doğru gibi algılamaya ve araştırmadan paylaşamaya başladı. Hal böyle olunca da birçok hata yapılmaya başladı.

Son dönemlerde ise telegram grubu ve whatsapp grubu üzerinden yatırım tavsiyeleri veren kişiler türedi. Herhangi bir konuda bilgisi olmayan, diplomasız, grafik yorumlama ve analiz yapma yeteneği olmayan kişiler tavsiye verir oldu. Bu kişilerin tavsiyeleri ile yatırım yapan kişiler büyük zararlar yaşadı. Bu durumun önüne geçmek için SPK harekete geçti.

Sermaye Piyasa Kurulu Uyarıyor

Sahte ve yanlış tavsiyeler veren kişilere inanılmaması gerektiği her platformda dile getiriliyor. Mağdur sayılarının artması üzerine Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) harekete geçti ve bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada; herhangi bir dayanağı olmayan, sahte yatırım tavsiyelerinde bulunan kişiler hakkında yasal işlemler yapılacağı söylendi.

Yazılı olarak yapılan resmi açıklamada şu cümlelere yer verildi;

“ Üyelik bazlı gruplar üzerinden aralarında haklarında daha önce Kurulumuz tarafından piyasa dolandırıcılığı, güveni kötüye kullanma suçu dahil pek suç fiilinden dolayı suç duyurusunda bulunulmuş ve işlem yasağı getirilmiş kişilerin de bulunduğu, Kurulumuzca yetkilendirilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyeti izni olmayan kişi veya kişilerce, yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye yönelik eylemlerin devam ettiği ve söz konusu gruplara üye olan kişilerin 6362 sayılı SPK’nun Piyasa Dolandırıcılığı başlıklı 107/1 maddesinde tanımlanan suça iştirak kapsamında sorumluluklarının doğabileceği konusunda bilgilendirilmelerine, karar verilmiştir.”

Açıklamada da açıkça belirtildiği üzere whatsapp grubu veya diğer sosyal medyalar üzerinden yatırım tavsiyesi veren sahte kişilere güvenmeyin. SPK tarafından yetkilendirilmiş kişi veya kurumlar aracılığı ile yatırımlarınızı gerçekleştirin. Sahtekar kişilere ve kolay para kazanma vaat eden kişilere itibar etmeyin. Böyle kişiler ile karşılaşıldığında gerekli mercilere bildirilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!