featured

Wifi Çalışmıyor Sorunu Nedir? Nasıl Çözülür?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazen ne kadar istesek de, denesek de Wifi çalışmıyor sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum her ne kadar sinir bozucu olsa da aslında küçük birkaç müdahale ile çözümü mümkün. İnternetinizin çalışmadığını fark ettiyseniz ve sorun wifi de ise yapmanız gerekenler çok basit. Aşağıdaki adımları izleyerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. İşte, detaylar!

1 – Wifi Ayar Kontrolü

İnterneti kullanmanız gerek ancak bu esnada wifi çalışmıyor sorunu ile karşı karşıya kaldınız. İşte burada yapılması gereken ilk şey, wifi temel ayarlarını kontrol etmektir. Cihazda Wifi özelliğinin açık veya kapalı olduğu kontrol edildikten sonra mutlaka internet için bağlanma önleyici olan uçak modunun da kontrolü sağlanmalıdır. Bazen yanlışlıkla uçak modu açılabilir ve bu durumda wifi çalışmayabilir. Wifi çalışmıyor telefon internete girmiyor derseniz de yine aynı yöntem geçerlidir. Eğer telefonunuzun mobil interneti kapalıysa ve internete bağlanamıyor iseniz, wifi ayar kontrolü yapmanız gerekmektedir.

2 – Modem Kontrolü

Wifi çalışmıyor sorunu yaşayan kişiler bir diğer kontrol yöntemi olan modem kontrollerini yapmaları gerekir. Bağlı olup olmadığınıza emin olduktan sonra modemin ismi değiştirilmediyse, benzer ismi olan farklı bir wifi için bağlanmaya çalışma durumu gerçekleşiyor da olabilir. Bu durum genel olarak sıkça görülen ufak hatalar arasında yer alır.

3 – Yönlendirici Şifre Kontrolü

Birkaç kere denediyseniz ve wifi çalışmıyor problemi devam ediyorsa yönlendirici şifresinin kontrolünü iki defa yaptığınızdan emin olmanız gerekir. Ağ kurulumundan sonra şifre değişimi gerçekleşmediyse, yönlendiricinin üzerinde bulunan etiket sayesinde şifrenizi bulabilirsiniz.

3 – Cihaz ve Modem Resetleme

Modem resetleme işlemi sorun çözmek için kullanılan en sık uygulamalardan bir tanesidir. Modemin yeniden başlatılması ile birlikte wifi çalışmıyor durumu düzelebilir. Modem kapatıldıktan sonra tüm kabloları cihazın üzerinden çıkarın. Ardından beş dakika bekledikten sonra tekrar cihazın kablolarını itinalı bir şekilde takın.Tüm kablolar doğru olarak takıldıktan sonra tekrar birkaç dakika bekleyin. Bu esnada diğer cihazlarınızın tümünü aynı şekilde resetleyerek yenileyin. Diğer cihazlar resetlendikten sonra modemi açın ve birbirleriyle bağlantı kurarak problemin devam edip etmediğini iyice kontrol edin.

4 – Bluetooth Kontrolü

Wifi çalışmıyor sorununu tetikleyen en önemli faktörlerden bir tanesi bluetooth özelliğidir. Bu özellik Wifi şebekesini etkileyerek çalışmama durumunu oluşturabiliyor. Çünkü 2,4 GHz gücünde radyo frekansı sinyali gönderdiğinden Wifi erişimini kesebiliyor.Diğer durum çerçevesi içerisinde ise hızı büyük derecede azaltabiliyor. Bu problemi test etmek kolay işlemlerden geçiyor. Cihazın bluetooth özelliğini açtığınız takdirde problemin giderilip giderilmediğini anlamanız için yeterli olacaktır.

Ayrıca yapabilirseniz yönlendiriciyi 2.4 GHz bandından 5GHz bandına dönüştürmeniz problemin giderilmesi adına destek olacaktır. Bu işlem, cihazınızda Wifi ile birlikte Bluetooth özelliğinin birlikte çalışmasın sağlayacaktır. Bunu yönlendiricinin ayarlar kısmından yapmanız mümkün.

Daha önce kablosuz bağlantı sorunu yaşadıysanız ve nasıl giderileceğini bilmiyorsanız bunun yollarını yazımızda anlattık. Bu çözümlere ek olarak aygıt yöneticisini yeniden başlatın. Wifi kablosunun takılı olduğundan emin olun. Wifi devre dışı kalmış olabilir. Eğer herhangi bir eksiklik yoksa başka bir yöntem deneyebilirsiniz. Eğer modeminizle ya da çözümünü sunduğumuz seçenekler ile ilgili bir durum yoksa yeni bir yol deneyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!