featured

Windows 10 Dil Değiştirme Nasıl Yapılır? Windows 10 Dil Paketi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Windows 10 dil değiştirme nasıl yapılır? Bu yazıda Single Edition dahil tüm Windows 10 sürümleri için geçerli olan dil değiştirme işlemi anlatılmıştır. Yöntemleri Windows 10’da deneyebileceğiniz gibi, benzerlik sebebiyle Windows 8.1, 8.0 ‘da da uygulayabilirsiniz. Windows 7’de ise dil değiştirmek için farklı adımlar izlemeniz gerekebilir.

Windows 10 Dil Değiştirme Adım Adım

Bilgisayarın dilini değiştirme Windows 10 için ayarlar kısmından yapacağınız birkaç değişiklik ile varsayılan dili değiştirebilirsiniz. Eğer kullandığınız Windows, Single Edition sürümü ise birden fazla dil ile bilgisayarı kullanamazsınız. Bu dili değiştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Single Edition sürümünde Windows’u sadece tek bir dil ile kullanabilirsiniz. Biraz daha zahmetli ve detaylı bir işlem olduğundan diğer alt başlıkta çözümü yer almaktadır. Windows 10 dil değişmiyor diyenler için şu adımlar takip edilebilir.

Windows 10 dilini değiştirme işlemi için aşağıdaki maddeleri sırasıyla uygulayın;

İlk olarak “Başlat” butonuna tıklayın ve ardından sol kısımdan “Ayarlar” simgesine tıklayın.”Ayarlar” penceresi açıldıktan sonra “Hesaplar” bölümüne tıklayın.”Hesaplar” bölümünün sol kısmında yer alan listeden “Ayarlarınızı eşitleyin” sekmesine geçin.Sağ kısımdaki “Dil tercihleri” kısmını pasif konuma getirin.Daha sonra “Ayarlar” kısmına geri dönün ve “Zaman ve Dil” bölümüne tıklayın.Bu bölümün sol kısmındaki listeden “Dil” sekmesine geçin ve ardından “Tercih edilen diller” başlığı altındaki “Dil ekle” butonuna tıklayın.

Karşınıza çıkan mini pencereden eklemek istediğiniz dili seçin. Ardından “İleri” butonuna tıklayın.Ardından karşınıza gelen kısımda “Yükle” butonuna tıklayın ve yükleme işlemini bu şekilde başlatın.Dil paketi yüklendikten sonra “Zaman ve Dil > Dil > Tercih edilen diller” kısmında listelenen indirmiş olduğunuz dile tıklayın ve sonra “Set as default / Varsayılan olarak ayarla” butonuna tıklayın.Windows 10 dil değiştirme işleminin aktif olması için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen Windows 10 konuşma dili değişmediyse aşağıdaki yöntemi deneyin.

Windows 10 Single Language Türkçe Yapma | Windows 10 Home Dil Değiştirme

Windows 10 Single Language sürümü yalnızca tek dil kullanımına müsade eder. Örnek olarak ya İngilizce ya da Türkçe tercih etmelisiniz. İkisini bir arada tutmanız ve arada bir değiştirmeniz mümkün değil. Aşağıdaki yöntem size yorucu gelirse Single Edition yerine çoklu dil desteği sunan bir Windows sürümünü kurmalısınız. Ancak format attığınız zaman ürün etkinleştirmesi de pasif olabileceği için aşağıdaki yöntemi uygulamak durumunda kalabilirsiniz.

Bu işlem tamamen komut isteminden yürütülecektir. Bu sebeple hata yapmamaya ve acele etmemeye çalışın. Yapamam diye düşünmeyin, sadece sırasıyla adımları uygulayın.

YouTube video

Windows 10 dil değişmiyor diyenler için Single Edition dil değiştirme yöntemi;

İlk olarak Google’dan Windows sürümünüze göre dil paketini indirin. Üçüncü parti sitelerden kesinlikle indirmeyin. Direkt Windows sitesinden indirin. Dil dosyaları genellikle .cab uzantılı olmaktadır.Dil dosyasını indirdikten sonra masaüstünde bir klasör oluşturun ve “dil” olarak adlandırın. Bu klasörün içerisine indirdiğiniz .cab uzantılı dosyayı atın ve bu .cab dosyasının isminide “dil” olarak adlandırın.Daha sonra Başlat butonuna tıklayın ve ardından “cmd” yazıp ilk çıkan sonuca sağ tıklayın. “Yönetici olarak çalıştır” seçeneği ile komut istemini açın.Açılan komut istemine “cd dosya yolu” yazın. “dosya yolu” kısmına “dil” olarak adlandırdığınız klasörün yolunu yazın ve enter tuşuna basın.. Örnek olarak: “cd C:\….\Desktop\dil”.cd komutu ile klasörün içerisine girdikten, klasörün içerisindeki dil paketini yüklemek için bu komutu yazın: “dism /online /add-package /packagepath: dil.cab” ardından7 enter tuşuna basın. Dil paketi başarıyla yüklendikten sonra “The operation completed successfully” yazısı çıkmaktadır.Tek dil kullanımı olduğu için diğer dili kaldırmak gerekiyor. Öncelikle kurulu olan dilleri görmek için bu komutu girin: “dism /online /get-packages”.

Listelenen diller içerisinden eski olan dili bulun. Örneğin esk diliniz İngilizce ise “Package Identity” kısmında en-US yazabilir. Eski dilin paket ismine göre kaldırma işlemi gerçekleştirildiği için “Package Identity” karşısında yazan tüm ismi kopyalayın. İsim uzun ve karmaşık gelebilir ancak, kopyalama işlemi yapıldığından herhangi bir şekilde zorluk yaşamazsınız.”Package Identity” kısmının karşısındaki ismi kopyaladıktan sonra şu komutu girerek dil paketini kaldırın: “dism /online /remove-package /packagename: dil paketi adı”. Dil paketini komutun son kısmına yapıştırmak için komut istemine bir kez sağ tıklamanız yeterli olacaktır.Yukarıdaki komutu girerken hata aldıysanız ismi tekrar doğru bir şekilde kopyalayın ve yeniden deneyin. Kaldırma işleminden sonra başarılı bilgisini aldıktan sonra bilgisayarın hemen yeniden başlatılıp başlatılmayacağı sorulur. Klavyeden Y harfine basarak bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.

Windows dil değiştirme işlemi bu kadar. Bazı kullanıcılar genel yöntemi uygulamalarına rağmen dil değişikliği yapamadıkları için Single Edition ile alakalı sorunun çözümü de paylaşılmıştır.

İlginizi çekebilir: Sorularınızı Microsoft‘a Sorun

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!