featured

Yatak Odası Perdesi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perdeler; her evde yer alan ve evin her odasında, penceresinde dekoratif özellikleri ile odaya renk katan dekorasyon unsurlarıdır. Odalar içinde yer alan yatak odası, diğer odalara göre mahrem bir alan olduğundan yatak odasının perdelerinin seçiminde daha fazla özenli davranılmalıdır. Peki, Yatak Odası Perdesi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Yatak Odası Perdesi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Yatak odası perdesi seçilirken mahremiyet göz önünde bulundurulmalı, ışık geçirgenliği gibi özelliklere dikkat edilmelidir. Yatak odası perdelerinin dekorasyon ile uyumunun yanı sıra yatak odası mahremiyetini koruyacak, özel alan olgusunu destekleyecek özellikler taşıması gereklidir. Yatak odası perdesi seçiminde azami özen gösterilmesi gereken noktalar şu şekildedir.

1- Yatak Odası Perdesi Mahremiyeti korumalı ve ışık geçirgenliği az olmalıdır

Yatak odası perdeleri, diğer perdelere göre özel olarak üretilen, kalınlıkları da diğer perdelere göre daha fazla olan perde modelleridir. Perde tercihi yapılırken mahremiyeti koruyacak özelliklere sahip olmasının yanında, mevsimlik perde olmasına ve ışık geçirgenliğinin en az olan perde kumaşına sahip olmasına özen gösterilmelidir. Koyu renklere sahip perdeler aynı zamanda yatak odası konseptlerine de uygun perde modelleri olmalıdır.

2- Yatak Odası Perdesi Renk ve desen seçimlerine dikkat edin

Yatak odası içinde yer alacak olan perdeler; hem yatak odası konseptine uygun hem de renk ve desenleri tamamlayıcı özelliklere sahip olmalıdır. Yatak odasının özel bir alan olaması nedeni ile özel renklerin ve romantizmi sembolize eden desenlerin yer almasından dolayı perde renk ve desenleri de konsepte uygun olmalıdır. Yatak odası dekorasyonunun kusursuz olması için renklere, desenlere ve mevsimlere göre tercihler yapılmasına özen gösterilmesi gereklidir. Renk ve desen tercihi yapılırken yatak odası duvarlarının renkleri ve duvar kağıdı desenleri de göz önünde bulundurulmalıdır.

3- Işık geçirgenliğine özen göstermelisiniz

Yatak odası perdeleri genel olarak iki farklı perde olarak tercih edilmelidir. Işık geçirgenliği bakımından tül ve güneşlik dışında ikinci bir güneşlik tercih edilmesi ile istenildiğinde yatak odasının ışık almasını sağlayabilir, istediğinizde de yatak odasını karanlık hale getirebilirsiniz. İki farklı renkte tercih edilen perdeler ile yatak odası içinde istediğiniz ışık şiddeti yakalanabilir.

4- Pile sıklığı ve perde uzunluğuna dikkat edin

Yatak odasında yer alan perde modellerinin uzunluğu salondaki perdelere göre daha uzun olmalıdır. Pencerenin 20 veya 25 cm yükseğinden asılan perdelerin modern görünebilmesi için pilelerin uzun olmasına özen gösterilmelidir. Geleneksel bir dekorasyon modeli tercih edecekseniz pile uzunluğunu kısa tutmak yerinde olacaktır. Tavandan zemine kadar uzanan perdeler için pencere pervazlarına sabitleyeceğiniz farklı bir perde askı modeli de tercih edilebilir.

5- Perde aksesuarları kullanın

Perdeleri muhafaza etmek ve düzenli olmasını sağlamak adına perde aksesuarları tercih etmek en ideal çözüm olacaktır. Perdelerin dekoratif bir görünüme sahip olması ve yatak odası içinde canlı bir dekorasyon oluşturulmasına yardımcı olması açısından renkli perde aksesuarlar kullanılmalıdır.

6- Pencere önü mobilyalarına dikkat edin

Yatak odası içinde perde modeli seçerken aynı zamanda pencere önüne konulacak mobilyalara da dikkat etmek gereklidir. pencere mobilya konulacaksa perdelerin bu mobilya renkleri ve desenleri ile uyumlu olması ve sırıtmaması gereklidir. Aykırı renklere sahip mobilya ve perdeler yatak odası dekorasyonunu kötü göstereceği gibi tezatlık oluşturarak yatak odasının kötü bir görünüme sahip olmasına da neden olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!