Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerleşme kanaması nedir? Yerleşme kanaması bebeğin rahme tutunması sürecinde meydana gelen bir tür kanamadır. Regl kanamasına benzer oluşu ile dikkat çeken yerleşme kanaması çoğu zaman adet ile karıştırılır. Bu anlamda kişi gebe olduğunun farkına varamayabilir. Yerleşme kanaması nedir? Yerleşme kanaması belirtileri nelerdir? Yerleşme kanaması görüntüleri var mı?

Yerleşme Kanaması Nedir?

Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?
Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Yerleşme kanaması nedir? Bilindiği üzere gebeliğin döllenme evresi sonunda zigotun rahim duvarına implantasyonu sağlanır. Yerleşme kanaması her gebede olmayabilir. Bunun yanı sıra olan gebelerde de gebeliğin sağlıksız olduğunu kesin olarak gösteren bir bulgu değildir. Yerleşme kanaması görülen ve sağlıklı ilerleyen pek çok gebeliğin bulunduğunun altı çizilmelidir.

1- Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Yerleşme Kanaması Olur? Döllenme ve Yerleşme Kanaması Oluşum Süresi Ne Kadardır?

Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Cinsel ilişkiden sonra spermin yumurtayı döllemesi mümkün olursa, zigot oluşumu başlar. Ortalama bir haftalık süre içerisinde zigotun oluşması mümkün olabilecektir. Yerleşme kanamasının cinsel ilişkiden hemen sonra görülmesi mümkün değildir. Ortalama adetten 3 ila 5 gün öncesinde görülmesi beklenmektedir.

2- Gebelikte Yerleşme Kanaması Neden Olur? Yerleşme Kanaması Ne Renk Olur?

Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Yerleşme kanaması nedir, neden olur? Döllenen yumurtanın rahim yüzeyine yapışması ile yerleşme kanamasının görülmesi ortaya çıkabilir. Yerleşme kanamasında rahme hafif gömülme söz konusu olabileceğinden bu durumda kanamanın oluşması olağandır. Ancak gebeliklerin tümünde yerleşme kanaması ortaya çıkabilir.

Yerleşme kanaması üç farklı renktedir. Bu renkler hafif pembemsi, siyaha dönük kırmızı yahut koyu kahverengi şekildedir. Yerleşme kanaması oldukça hafiftir. Yoğun olması ve aşırı sürmesi beklenen bir durum değildir.

3- Yerleşme Kanaması Nasıl Olur? Kanamanın Yerleşme Kanaması Olduğunu Nasıl Anlarım?

Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Yerleşme kanaması nedir, yoğun olur mu? Yerleşme kanamasının adet kanaması gibi yoğun olması mümkün değildir. Hafif lekelenme ile genellikle kendini göstermektedir. Bunun yanı sıra yerleşme kanaması görüldüğünde alt karın bölümünde hafif ağrıların oluşması olağandır. Bu ağrılarda adet dönemine nazaran oldukça hafiftir.

Döllenme gerçekleştikten sonra embriyo rahmin iç tabakası ve endometriuma doğru bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk sırasında embriyo küçük kan damarları üzerinde gömülme sebebiyle hassasiyet yaratabilir. Oluşan hassasiyet sırasında küçük kanama odacıkları oluşarak lekelenme şeklinde atılır. Yerleşme kanaması nedir aslında tam olarak bu şekilde anlatılabilecektir.

Döllenme nasıl olur diyorsanız bu yazıyı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

4- Yerleşme Kanaması Adetten Kaç Gün Önce Olur?  Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?

Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Peki yerleşme kanaması adetten kaç gün önce olur? Gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur? Yerleşme kanaması adetten ortalama 1 hafta öncesinde olur. Adetin başladığı günden itibaren sayılan 13,14,15. Günler gebelik için riskli dönemlerdir.

Bu dönemlerde cinsel birleşmenin olması döllenme ve hamilelik ihtimalini güçlendirir. Döllenme süreci de ortalama 1 haftayı bulacağından adete bir hafta kala yerleşme kanaması meydana gelebilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yerleşme kanaması bildiğimiz adet kanamasından oldukça farklıdır.

Yerleşme kanaması nedir? Bu kanama adet kanaması gibi yoğun değildir. Lekelenme ile kendini belli etmekte ve devam etmektedir. Adet kanaması gibi başlaması ve yoğun olması farklı olasılıkları düşündürmelidir. Yerleşme kanaması 1-3 gün süresince, azar azar lekelenme ile meydana gelecektir.

5- Yerleşme Kanamasında Test Pozitif Çıkar mı?

Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Gebelikte görülebilen yerleşme kanaması nedir? Yerleşme kanamasında gebelik testinin pozitif çıkıp çıkmayacağı merak edilmektedir. Yerleşme kanaması yüksek ihtimalle gebeliğin 3. Haftasında meydana gelecektir. Gebeliğin 3. Haftası HCG salgılanmasının oldukça düşük olduğu dönemdir. Bu nedenle idrar testlerinde pozitif çıkma olasılığı düşüktür.

Ancak HCG değerine göre yapılan test ile gebe olunduğunun anlaşılması mümkün olabilecektir. Eğer yapılan idrar testi ile kesin sonuç alınamazsa, bu durumda bir kan testi yapılmalıdır. Çünkü kan testi 3. Haftalık bir gebeliği dahi kolayca açığa çıkarabilecektir. Kan testinde de beta HCG pozitif çıkmıyorsa adet dönemi beklenmeli, adetin gecikmesi halinde ise testler tekrarlanmalıdır.

6- Yerleşme Kanaması Görülen Gebelik Sağlıklı İlerler mi?

Yerleşme Kanaması Nedir | Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Yerleşme kanaması nedir? Bu kanama oluştuğunda düşük olabilir mi? Yerleşme kanaması görülen gebelik elbette ki sağlıklı seyredebilir. Bu kanama aslında ciddi bir durum olduğunun göstergesi değildir. Ancak birey gebe ise ve yoğun bir kanama görülüyorsa, bu durum farklı açılardan değerlendirilmelidir. Aksi takdirde düşükler ve kayıpların görülmesi olası olabilecektir.

4 Maddede Gebelikte Folik Asit ve Önemi yazımızı mutlaka okumalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!