featured

Yerli Üretim Otomobiller Hangileri? Yerli Üretim Otomobiller 2021 Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli üretim otomobiller devlet tarafından duyurulan kampanya ile araştırılmaya başlandı. Ülkemiz sınırlarında yarı yerli otomobil markalarını satın alınanlar düşük ÖTV oranından faydalanacak.

Yerli üretim otomobiller konusunda öncelikle bir açıklama yapmak gerekir. Listede de göreceğiniz üzere tüm otomobiller aslında yabancı ülke menşeili olarak üretilir.

YouTube video

Fakat kimi parçalarının ülkemizde üretilmesi ve araba parçalarının ülkemizde toparlanmasından dolayı yerli üretim otomobil adlandırılması yapılır.

Devlet bu ‘yarı yerli otomobil markaları’ için düşük vergi uygulamasını getirdi. Gelin birlikte yerli üretim otomobiller 2021 listesine birlikte göz atalım!

Türkiye’de Üretilen Yerli Araçlar Hangileri? Türkiye’de Üretilen Araçlar 2020 – 2021 Listesi!

Yerli otolar hangileri, yerli otomobil markaları neler gibi soruların oluşmasında temel sebep bahsedildiği üzere vergi düşüklüğünden kaynaklanır.

Normal bir araca göre gider miktarını düşüren bu unsur, alıcıların dikkatini çekmiştir. İşte sizin için hazırlanmış yerli otomobil listesi…

1- FIAT EGEA

YouTube video

FIAT orta bütçeli otomobiller arasında yer alıyor. Ülkemizde dört farklı kasa modeliyle satışta bulunuyor. Beğeniye göre dört seçenekten birisini tercih edebilirsiniz.

Benzinli araç olan EGEA, karma yakıt tüketimini 6.5 litre olarak gerçekleştirir. Aracın maksimum hız seviyesi ise 186 km/s olarak belirtiliyor.

4532 mm uzunluk, 1792 mm genişlik ve son olarak 1497 mm yükseklik sahibidir. 520 litre gibi oldukça geniş bir bagaj hacmini de kullanıcılarına sunuyor.

2- FIAT Doblo

https://www.youtube.com/watch?v=Lh6HV5bVkVw

Ülkemizde ‘dayıların’ arabası olarak lanse edilen FIAT Doblo, senelerin verdiği güven ile kullanılıyor. Gerek büyük aileler gerekse küçük çaplı işlerinizde taşımacılık adına kullanabilirsiniz.

Doblo elbette diğer araçlara nazaran 5 farklı kasa tipiyle geniş bir skala sunuyor. Tam yedi ayrı donanım paketiyle de alıcıların beğenisine sunuluyor.

Ticari araç olarak kullanıldığından genellikle bagaj hacmi büyük önem taşır. 790 litrelik bir bagajdan bahsedebiliriz. 60 litrelik yakıt deposu mevcuttur.

Dizel yerli üretim otomobiller arasında bulunan Doblo, 120 HP beygir gücüne sahip.

3- FIAT Fiorino

YouTube video

Ailenizle güvenli yolcukların yeni gözdesi olarak gösterilen Fiorino, iç dizaynı konusunda çeşitli avantajlara sahiptir.

Artık her araçta olmazsa olmaz güvenlik önlemleri bu araçta da sağlanıyor. Ön hava yastıklarıyla yolcuklarınız esnasında endişe yaşamanıza gerek yok.

Ailenizle yapacağınız seyahatlerde çocuklarınızın emniyet kemerini bağlamasına gerek yok. ISofix bağlantıları ile çocuk güvenliği elde ediliyor.

Arka koltuklarının çıkarılabilmesi daha geniş taşıma olanağı sunuyor. 95 HP beygir gücüyle çalışan dizel araç, maksimum 170 km/s hızı görebiliyor.

4- FIAT Pratico

YouTube video

Yerli üretim otomobiller arasında yer edinen FIAT markasının bir diğer modeli Pratico!

Doblo ile benzer iç dizayn ve ön yüze sahiptir. Motor kapasiteleri ve gücü de benzerlik gösterir.

Ancak taşımacılık konusunda Pratico daha ayrı bir yerdedir. Hafif ticari araç Pratico; 2.25 metre uzunluğu, 1.80 metre genişlik ve 4 metrekare kasası ile kolay taşımacılık sağlıyor.

Taşıma işlemlerinizde alüminyum paneller ile rahat ve güvenli taşımacılık yapabilirsiniz. Yük tutan kancaları taşıdığınız malzemelerin güvenliğini de arttırıyor.

5- Renault Megane

YouTube video

Türkiye’de en çok tercih edilen markalardan birisi Renault marka oluyor. Trafikte en sık görmeye alışık olduğumuz arabadır.

Megane serisi, yepyeni görüntüsü ve şıklığıyla araba severleri bekliyor. Gelişmiş gösterge paneli, multimedya sisteminin yansıtıldığı 9.3 inç ekranı ile daha modern!

140 HP beygir gücü bulunan Megane, 9.8 saniyede yüz kilometre hızına kavuşuyor. 205 km/s ise maksimum hıza sahip.

50 litrelik yakıt deposu ile uzun süreli yolculuklar yapabilir, benzin derdine düşmezsiniz. Benzinli araç kategorisinde alabileceğiniz türlerden birisidir.

6- Renault Clio

YouTube video

Renault Clio, yerli üretim otomobiller arasında tercih edebileceğiniz bir diğer markadır. Renault, Mitsubishi ve Nissan firmalarının birleşimiyle üretilmektedir.

Sıfır üretim Clio arabalar artık beşinci neslini temsil ediyor. Uzun bir dönemdir üretilen arabaların seveni olduğu kadar seçmeyeni de olduğu biliniyor.

90 HP gibi standart bir beygir gücüne sahiptir. Vites tipi 5 ileri-düz şeklindedir. Şehir içi 4.3 litre gibi düşük bir benzin yakması bulunuyor.

300 lt bagaj hacmine sahip bununla birlikte maksimum 180 km/s hıza ulaşabiliyor.

7- Yerli Üretim Otomobiller 2021| Isuzu D-Max

YouTube video

Trafiklerde çok rastlamadığımız daha çok maceracı tiplerin tercih ettiği yüksek araçlar arasında bulunuyor. Özellikle engebeli arazı şartlarında kullanılması amacıyla satın alınmaktadır.

163 HP beygir gücü arabanın sahip olduğu gücü en net olarak ifade ediyor. Aynı zamanda engebeli ortamlarda alabileceği darbelere karşı ön ve arka tarafında darbe emiciler var.

Dizel yerli üretim otomobilleri listesinde de yerini alıyor. Maksimum hız 180 km/s olsa da bu tarz araçları tercih edenler hızdan ziyade motor ve darbe dayanıklılığına dikkat ediyor.

8- Hyundai i20

YouTube video

İ20 serisinin üçüncü nesli ile alıcılar karşı karşıya kalıyor. 176 km/s maksimum hızı olurken 0-100 km hızlanma 12.2 sn içerisinde gerçekleşiyor.

100 HP beygir gücü tercih edilme sebepleri arasında bulunmaktadır. Ancak diğer araçlara nazaran şehir içi benzin tüketim listesi fazladır. Şehir içi 7.2 lt, şehir dışı 4.8 lt yakıt yakmaktadır.

9- Hyundai i10

YouTube video

İ20 serisine göre bir alt kademede yer alan i10 yerli üretim otomobiller listesinde yerini alıyor. 84 HP beygir gücüyle ilk olarak dikkatimizi çekiyor.

5 ileri otomatik vitesi bulunuyor. İ20 serisinde olduğu gibi benzin ile kullanılıyor.

171 km/s en üst hızıyla yine i20 serisinin arkasında kalıyor. 36 litre benzin deposu ve 252 lt bagaj hacmi ile alıcıların önüne sunulmaktadır.

10- Yerli Üretim Otomobiller Arasında Vazgeçilmez: Honda Civic!

YouTube video

Yerli üretim otomobil arasında belki de en çok satın alınan marka Honda Civic olmaktadır. Özellikle araba tutkunları tarafından ayrı sevilen bir Civic’ten bahsetmek mümkün.

Birden fazla paketi ile satışa sunuluyor. Tek bir paketi hariç tüm paketlerinde ön koltukların ısıtmalı olduğu biliniyor.

Aynı zamanda insan sağlığını korumak amacıyla beli destekleyen ergonomik koltuk üretimleri de yapılmıştır.

125 HP beygir gücü ile oldukça yeterli bir performans sunuyor. 196 km/s maksimum hız sınırı da kullanıcılar tarafından çokça seviliyor.

Araç LPG yakıt türüne sahiptir.

11- Ford Yerli Üretim Araçları: Ford Transit

YouTube video

Kişisel kullanımdan ziyade taşımacılık amacıyla yıllardır tercih edilen Ford Transit, yerli üretim otomobiller arasındadır.

100 HP beygir gücü, klasik vites tipi ve dizel yakıt türü bulunan aracın en dikkat çeken kısmı elbette taşıma alanıdır.

Pikcup modellerinde 2.558 kilograma dek ağırlık taşınabiliyor. Bununla birlikte diğer transit araçlarında 2.0 dizel motor genel olarak bulunuyor.

Aracın boş ağırlığı ise 1860 kg olarak biliniyor.

%100 Yerli Arabalar Var mı? Sadece Türk Arabaları mı Yarı Yerli Otomobil?

Yarı yerli otomobil olarak yansıtılan bu araçlar daha önce bahsedildiği üzere yarı Türkiye yarı diğer ülkelerin parçalarından oluşur. Bu durum akıllara %100 yerli bir otomobil olup olmadığını getirir.

Öncelikle bilinmelidir ki günümüzde %100 yerli üretim bir Türk aracı bulunmaz. Fakat bu durum sadece Türkiye’ye özgü değildir.

Diğer ülkelerin ürettiği araçları da incelediğinde markaların farklı ülkelerden parçalar alabildiğini göreceksiniz. Örneğin Fransız araçları dizayn konusunda kendi ülkesinde üretim yapsa da araç parçaları için Almanya’dan ithalat yapmaktır.

Ülkeler arası sanayi ve üretim farklılığının bulunması bu konuda etkili olmaktadır. Ve çoğu ülke tarafından oldukça doğal karşılanır.

Geçtiğimiz yıllarda duyurulan yerli otomobil markamız TOGG için de aynı durumun söz konusu olması bekleniyor. %100 yerli bir üretim olması en azından günümüz için imkânsız gibi görünüyor.

TOGG Yerli Üretim Araba Ne Zaman Çıkacak?

Yerli üretim otomobiller arasında duyurulan TOGG için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Aracın örnek prototipi ile yola çıkan Cumhurbaşkanı, üretim aşaması için start verdi.

Bursa şehrinde üretimi yapılacak araç için özel üretim fabrikaları oluşturuluyor.

Aracın net bir çıkış tarihi belli olmasa da genel olarak oklar 2023 yılını işaret ediyor. 2023’te ilk üretimlerinin satışa sunulması büyük bir olasılık olarak görülüyor.

İlerleyen günlerde bu konu hakkında daha net bir bilgi gelebileceği yönünde de beklentiler var.

Yerli Üretim Araba TOGG Fiyatı Ne Kadar?

Henüz üretim aşamasına fiilen geçilmeyen bir araç için fiyat bilgisi verebilmek neredeyse imkânsız!

İlk defa yerli üretim otomobiller kapsamında kesintisiz bir üretim vaadi sunulması alıcıları heyecanlandırdı.

Her ne kadar geçmişte de ülkemizde yerli otomobil konusunda denemeler olduysa da yarı da kaldı. TOGG özellikleri ve kullanımı konusunda bu yüzden geniş bir merak ve heyecan söz konusu.

Fakat araba fiyatları hakkında bilgi net değil. Devlet adamları tarafından bu konu hakkında ‘halkın alabileceği’ fiyatlarda düzenlemeler yapılacağı açıklamaları mevcut.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!