featured

Yeşil Çay Nasıl Demlenir French Press | Evde Yeşil Çay Nasıl Kurutulur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sindirimi düzenleyen, kan basıncını düşüren, kanser ile mücadelede büyük bir koruyucu olan yeşil çay nasıl demlenir ? French Press ile çay demleme püf noktaları nelerdir? Sağlıklı bir bitki çayı içmek için yeşil çay nasıl içilmeli? İşte, yeşil çay tüketme ipuçları!

Yeşil Çay Nasıl Demlenir French Press

Onlarca faydası bulunan yeşil çay nasıl demlenir ? Sağlıklı beslenme konusuna önem veriyorsanız, hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bitki çayı demleme yöntemlerini öğrenmelisiniz. Böylece hem lezzetli hem de besleyici çay içme şansı yakalarsınız. İşte, yeşil çay tüketmeden bilmeniz gerekenler.

Yeşil Çay Nasıl İçilmeli ?

Bitki çayları arasında önemli bir yere sahip olan yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Aynı anda stresi azaltan, antioksidan, sindirimi kolaylaştıran, enerji yükselten ve kan basıncını düzenleyen bir bitki çayı olan yeşil çayı dikkatle demlemelisiniz. Aksi takdirde vücudunuza alacağınız faydalı bileşenleri kaybedebilirsiniz. Öncelikle yeşil çayı yapraklı mı yoksa poşetli mi demleyeceğinize karar vermeniz gerekmektedir.

1 – Poşet Yeşil Çay Nasıl Demlenir ?

Diğer bitki çaylarında olduğu gibi yeşil çay tüketirken de poşet çayı demleyeceğiniz bardağı sıcak su ile çalkalamanız, çayınızın daha sıcak olmasını sağlayacaktır. Bardağınızı çalkaladıktan sonra poşet çayınızı bardağın dibine yerleştirmeli ve kaynamış suyu bardağınıza dökmelisiniz. Poşet çayınızın 1 ya da 2 dakika boyunca sıcak su içerisinde bulunması, çayınızın demlenmesine yardımcı olacaktır. Eğer çayınızda alacağınız besin değerlerini azaltmak istemiyorsanız, yeşil çayınızı şekersiz içmenizi öneririz.

2 – Evde Yeşil Çay Nasıl Demlenir French Press ?

Eğer bitki yaprakları ile yeşil çay demlemek istiyorsanız, bu tercihiniz ile yeşil çayın faydaları noktasında en yüksek verimi alacağınızdan emin olmalısınız. Çünkü işlem görmemiş bitki yapraklarından elde edilen çay, besin değerini korumada çok daha güçlü olacaktır.

French Press ile yeşil çay demlemek için öncelikle çay makinenizi yani French Press bardağınızı sıcak su ile çalkalamalısınız. Böylece çayınız çok daha hızlı ve güzel demlenecektir.Bardağınıza yeşil çay yapraklarınızı koymalı ve üzerine kaynamış ve 1 2 dakika bekleyen sıcak suyu eklemelisiniz.3 – 4 dakika boyunca sıcak su ile bekleteceğiniz yaprakların üzerine press aparatı ile baskı uygulayarak, çayın taneciklerinden alacağınız besini dışarı çıkarabilirsiniz. Baskı uyguladığınız zaman çayınızın renginin de değişeceğini göreceksiniz.Metal pistonu son olarak biraz daha bastırdıktan sonra, bitki yapraklarından dökülecek parçaların çayınıza karışmasını önleyebilir ve çayınızı içmeye başlayabilirsiniz.

3 – İbrahim Saraçoğlu Yeşil Çay Nasıl Demlenir ?

https://www.youtube.com/watch?v=7E7gkhcBNsU

Ünlü Mikrobiyoloji Profesörü İbrahim Saraçoğlu yeşil çay nasıl demlenir sorusuna tıpkı siyah çay demleme yaklaşımına benzer bir cevap veriyor. Saraçoğlu’na göre her türlü bitki çayı kaynamış ve 1 dakika beklemiş suyun üzerine bırakılarak demlenmelidir. Saraçoğlu’na göre siyah çayın aksine daha kısa bir sürede demlenen yeşil çay 2 ile 5 dakika arasında bekletildikten sonra süzülerek bardağa alınmalıdır.

Yeşil Çay Nasıl Elde Edilir ? Yeşil Çay Nasıl Demlenir ?

Yeşil çay bahçesinden koparıldıktan sonra siyah çayın aksine uzun süre oksijene maruz bırakılmaz. Koparıldıktan sonra kavrularak kurutulan taze yeşil çay nasıl kullanılır? Kavrularak kurutulan yeşil çay kuruduktan sonra dövülerek içilecek hale gelmektedir. Bu noktada çayın oksijen ile temas etmeden kuruması, besin değerlerinin korunması için önem taşır.

Evde Yeşil Çay Nasıl Kurutulur ? Yeşil Çay Nasıl Demlenir ?

Eğer bahçenizde yeşil çay yetiştiriyorsanız, kopardığınız çay yapraklarını plastik bir kutuya koyarak mikro dalga fırınınızda 2 – 3 dakika kadar kurutabilirsiniz. Bu işlem sayesinde, yeşil çayınız ufalanacak kavrukluğa ulaşacaktır.

Yeşil Çay Nasıl Yapılır Faydaları Nelerdir ?

Dünyanın en önemli çay türlerinden biri olan yeşil çayın faydaları insan vücudu için büyük bir avantaja dönüşmektedir. 5 dakikada demleyebileceğiniz bu çayı sık sık tüketmek metabolizmanızı güçlendirecektir. Kronik rahatsızlığı olan kişilerin yeşil çay tüketirken dikkat etmesi gerektiğini unutmamalısınız. İşte, yeşil çayın faydaları nelerdir sorusunun cevapları!

Enerji veren ve yağ yakımını artıran bitki çaylarından biri olan yeşil çay zayıflatır mı ? Evet kilo kaybedilmesinde etkiye sahiptir. Fakat yeşil çay tüketildiği için zararlı besinleri tüketmek ve gece geç saatlerde yemek yemek eskiden olduğu gibi bugün de kilo yapar.Günde 1 – 2 fincan yeşil çay tüketmek kan basıncını dengeler.Kötü kolesterolü düşüren yeşil çay tansiyonu dengeleme özelliğine de sahiptir.Kronik hastalıklara iyi gelir.Düzenli bir şekilde yeşil çay tüketmek cildi korur.İçeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde yeşil çay bağışıklığı güçlendirme etkisine sahiptir.Kafein ve L-teanin maddesi sayesinde enerji verici ve uyarıcı etkisi bulunmaktadır. Bu noktada sabah ve öğlen saatlerinde tüketilmesi önerilmektedir.Kanseri önleme etkisine sahiptir.Alzheimer ve stres bozuklukları ile savaşmakta etkilidir.Kan şekerini dengeleyen yeşil çay cinsellik üzerinde de etkiye sahiptir.Diş ve kemik sağlığı konusunda destekleyici bitki çaylarından olan yeşil çayın cilde faydaları da azımsanamayacak kadar çoktur. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!