featured

Yörsan Firması Resmen İflasını Açıkladı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Susurluk’ta süt ve süt ürünleri üzerine üretim yapan Yörsan’a geçen yıl kayyum atanmıştı. Mahkemede alınan kararla  Yörsan’ın iflas talebi kabul edildi ve Yörsan firması resmen iflasını açıkladı. 1964 yılından bu yana İzzettin, Sebahattin ve Serafettin Yörük tarafından Ankara’da kurulan şirketin dinlenme tesisleri de bulunmaktadır.

Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davada Yörsan’ın iflas kararı verildi. Kararın uygulanabilmesi için ise İflas Müdürlüğü ve Susurluk Ticaret Müdürlüğü’ne bildirildiği belirtildi. Mahkemeye şirket yetkililerinin ve üretici birliklerinin temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Yörsan 56 Yıl Önce Kurulmuştu!

56 yıl önce Sebahattin, Serafettin ve İzzettin Yörük tarfından kurulan şirket, önce zeytin üretimi ile başlamış sonra peynir üretime geçmişti. 1975 yılında Maltepe’de buzhane satın alarak büyüme başlayan ve 1979 yılında da Susurluk’ta mandra satın alan firmanın fabrikası da 1984 yılında aktif bir şekilde faaliyet göstermeye başladı. 1984 yılında yine Yörsan A.Ş. kuruldu.

85 yılında pastörize süt üretimi ve kültür peynirciliğine başlamış ve 2002 yılında da yeni bir Yörsan fabrikası hizmet vermeye başladı. 2013’te ise Dubaili Abraaj Capital’e Yörsan’ın yüzde 80 hissesi satıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!