featured

Yüksek Tansiyon Belirtileri Nelerdir? Yüksek Tansiyonu Olan Kişiler Neler Yapmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek tansiyon, günümüzde en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından bir tanesidir. Gerek iş hayatında yaşanan stres, gerek aile hayatında yaşanan stres, gerek ise altta yatan başka bir sistematik hastalık yüksek tansiyona davetiye çıkarmaktadır. Yüksek tansiyon hastaları eğer günlük yaşamında birçok şeye dikkat etmez ise ileride çok ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilmektedir.

Yüksek Tansiyon Neden Olur?

Yüksek tansiyon bir diğer adı ile hipertansiyon çevresel koşullardan olabileceği gibi sistematik birtakım rahatsızlıklardan da olabilmektedir.

Böbrek sorunlarıKalp sorunlarıDamar sorunlarıAşırı tuz tüketimiKafein tüketimiStresAlkol tüketimiFazla kilo sorunuEnfeksiyonlarŞeker hastalığı

Gibi birçok sorun tansiyon yükselmesine neden olur. Hipertansiyon hastalarının tedavisi önce altta yatan nedeni bulmak ve onu düzeltmektedir. Daha sonra hipertansiyon tedavisine başlanır. Yukarıda yazan sorunlarınız var ise mutlaka uzman bir hekime görünmeniz gerekebilir. İleride ciddi boyutta tansiyon sorunu yaşanmaması adına tedavinin bir an önce başlanması son derece önemlidir.

Yüksek Tansiyon Belirtileri

Yüksek tansiyon hastalığı yediden yetmişe herkes de olabilecek sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Yüksek tansiyon belirtileri bazen diğer hastalıklarla karıştırabilir veya herhangi bir belirti vermeden ileri boyuta kadar ilerleyebilen bir hastalıktır. En çok karşılaşılan belirtiler şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, burun kanaması, kulak çınlaması veya uğultu yapması, çarpıntı ve sık idrara çıkma gibi belirgin belirtileri vardır.

Tansiyonu yüksek olan hastalar bazen durumu önemsemezler veya fark etmezler. Durum sinsice ilerleyebilir ve geri dönülmez yola girebilir. Tansiyon hastaları hayatları boyunca mutlaka doktor gözetiminde bulunmalı ve ilaçlarını düzenli içmeleri gerekmektedir. İlaçlarını düzenli kullanmayan ve tedaviyi aksatan hastalar ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilmektedir. Tansiyon oldukça tehlikeli olabilen bir hastalıktır. Sonucu ölüme falan ciddi sonuçlar doğurabilir.

İlginizi Çekebilir: Hipertansiyon Hastalarına Diyet Önerileri

Yüksek Tansiyon Hastaları Neler Yapmalı?

Yüksek tansiyon hastaları tedavilerine büyük önem vermeleri gerekmektedir. Tedavisi geciken hastalar ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu sağlık sorunlarının başında beyin kanaması, felç ve hatta ölüm gelmektedir. Tansiyonu yüksek olan hastalar bazı durumlara özen gösterdiği taktirde bu tip ciddi sağlık sorunları riskini en aza indirebilmektedir. Tansiyonu yüksek olan hastalar aşağıdaki adımları izleyebilir.

Mutlaka doktor gözetiminde olunmalı.İlaçlar zamanında ve düzenli şekilde içilmeli.Yürüyüş yapılmalı.Stresten uzak durulması gerekli.Tansiyon ilaçlarına ek olarak limon suyu içilmesi gerekebilir.Tansiyon ilaçlarına ek olarak sarımsak tüketimi yapılabilir.Tuzlu yiyeceklerden uzak durulması gerekli.Yemekler fazla yağdan kaçınılması gerekli.

Tansiyon hastalarının en sık yaptığı hatalar listesinin başında limon ve sarımsak tüketimi sonrası kısa süreli düşen tansiyon yüzünden ilaçlarını almaması olarak bilinir. Bu tip tansiyon düşürücü ilaçlar kesinlikle ana tedavi değildir. İlaçları doktor önermediği sürece bırakılmamalı ve düzenli olarak içilmesi gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!