featured

Yükselen Burç Nedir? Yükselen Burç Hesaplama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneş burcu, doğduğunuz tarihin burcudur. Örneğin 22 Haziran ve 22 Temmuz arasında doğan biri yengeç burcudur ve bu o kişinin güneş burcu olarak geçerek. Yükselen burç da doğduğunuz saatle alakalıdır. Peki Yükselen burç nedir? Yükselen burç nasıl bulunur? Şimdi sizler için bu soruların cevaplarını geniş şekilde vereceğiz…

Yükselen Burç

Yükselen burç, tam doğduğunuz esnada ufuk çizgisinde olan burçtur. Aslında bu burç takım yıldızına verilen astrolojik bir terimdir ve astroloji için oldukça önemlidir. Güneş burcunuzu yani doğduğunuz ayın ve günün burç yorumlamalarını okurken mutlaka yükselen burcunuzu da okumanız gerekir çünkü yükselen burç da hayatınıza fazlasıyla etki eder. Hatta çoğu insan güneş burcundan çok yükselen burcunun özelliklerini taşır. Yükselen burç yanında Alçalan burç da bulunmaktadır. Bu burç da doğdunuz esnada ufuk çizgisinde batan burçtur. Ancak astrolojik açıdan yükselen burç daha fazla önem taşımaktadır.

Yükselen Burç Hesaplama Nasıl Yapılır?

Yükselen burç hesaplama yapmak oldukça kolaydır. Sizlere bu hizmeti sağlayan ücretsiz sitelerden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu siteler de bulunan kutucuklara doğum tarihinizi gün ay yıl şeklinde yazdıktan sonra doğum saatinizi de tam olarak girmeniz gerekmektedir. Doğduğunuz yeri de tam olarak bilmeniz ve konumu doğru olarak girmeniz gerekir. Yani sadece doğrum tarihi ve saat bilgileri ile hesaplanan yükselen burç doğru çıkmaz.

İşin aslı, Ücretsiz yükselen BURÇ HESAPLAMA yapmak için asıl kilit nokta doğdunuz saat ve yerdir. Bunun nedeni ise en başta da belirttiğimiz gibi, yükselen burcunuzun doğduğunuz esnada ufuk çizgisinde ki burç olmasıdır. Yükselen burç hesaplama yaparken neden doğduğumuz saat önemli derseniz, güneş burcunuz sadece doğum tarihinize göre belirlenir ve bu yüzden tüm dünya insanlarının burçları aynı değildir. İşte aynı mantık yükselen burç için de geçerlidir. Yani her ikizler burcunun yükseleni akrep olamaz.

ya da aylık burç yorumlarını okurken yükselen, güneş, ay ve alçalan burçlarınızın yorumlarını da okuyabilir, böylelikle sizleri nelerin beklediğini görebilirsiniz.

Yükselen Burç Kişi Hayatına Nasıl Etki Eder?

Yükselen burç hesaplama, çok eski zamanlardan beri hayatımızda yeri olan astrolojik bir olaydır. Yükselen burç, güneş burcunuz kadar hayatınıza etki eder. hatta kimi kişilerin ağzından güneş burçlarının değil yükselen burçlarının özelliklerini taşıdığını duyarsınız. Yani yükselen burcunuzu bilmeniz oldukça önem teşkil eder.

Astroloji bir bilim dalıdır ve teknolojinin günümüzde ki kadar gelişmediği dönemler de dahi bu bilim kullanılmıştır. Örneğin, Osmanlıların yıldızlara göre olacak olayları tahmin eden kişileri sarayda barındırdıklarını biliyor muydunuz? O zamanlar saat de bulunmadığından örneğin Ramazan’ın geldiğini ay hareketlerinden anlarlarmış. Yani gezegenlerin ve yıldızların söyledikleri tarihin hiçbir döneminde yabana atılmamıştır.

Doğum saatinizi ve yerini bilmiyorsanız yükselen burç özelliklerini öğrenmeniz mümkün değildir. Belki uzman bir astrolog eşliğinde bunu öğrenebilirsiniz. Peki yükselen burç gerçekten önemli midir? Evet, oldukça önemlidir. Bunu şu şekilde anlayabilirsiniz. Öncelikle güneş burcunuzun kişilik özelliklerini okuyun ve ardından yükselen burç kişilik özelliklerini okuyun. İkisi arasında karşılaştırma yapın. Belki de yükseleninizin özelliklerini daha çok taşıyorsunuzdur.

Yükselen Burç Hesaplaması Hayatınıza Etki Eder mi?

Yükselen burç hesaplaması hayatınıza fazlasıyla etki eder. hem zaten siz doğduğunuz da ufuk çizgisinde olan burcunuz nasıl önemsiz olabilir ki? Yükselen burç hesaplama yaptıktan sonra merak edilen bir diğer soru da bu burcun gezegenlerin hareketlerine göre değişiklik gösterip göstermeyeceğidir. Hayır göstermez. Yükselen burcunuz da aynı güneş burcunuz gibi sabit kalır.

Özellikle Merkür retrosu gibi önemli zamanlar da yükselen burcunuzu bilmeniz oldukça önem taşır. Yani gezegenlerin hareket şekilleri hayatımıza fazlasıyla etki ettiğinden her iki burcunuzu bilip okumanız adımlarınızı daha sağlam atmanıza neden olacaktır.

Eğer siz de yükselen burcunuzu merak ediyor iseniz yapmanız gereken tek şey astroloji sitelerinde ki ücretsiz yükselen burç hesaplama sitelerinden yardım almaktadır. Eğer doğum saatinizi bilmiyor isseniz, doğdunuz hastanenin kayıtlarından buna ulaşabilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!