featured

Yumurta Donasyonu ile Hamile Kalanlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yumurta donasyonu ile hamile kalanlar son zamanlarda oldukça fazla olmaktadır. Kadınların hamilelik sürecinde daha iyi ilerleyebilmesi adına, başka bir kadından yumurta alınmaktadır. Herhangi bir sebep ile artık doğurgan olmayan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. 

Yumurta donasyonu bazı durumlarda kadının doğurgan olmasına rağmen engeller olması sebebi ile de uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra bazı kişilerde hamilelik süreci başarılı ilerlememektedir. Bunun gibi durumlarda da donasyon işlemi tercih edilmektedir. Bu işlem sayesinde çiftler bebek sahibi olmaktadır.

Yumurta donasyonu ile hamile kalanlar çeşitli sebeplerden dolayı hamilelik süreci yaşayamamaktadır. Tüp bebek ya da diğer yöntemler ile hamile kalamayan kişiler tarafından yönelim sağlanmaktadır. Bu yöntem sonucunda çiftler çocuklarına karşı evlatlık hissi duymamaktadır.

Yumurta donasyonu yaptıranlar arasında artık vücudu yumurta üretmeyen kadınlar da yer almaktadır. Bunun yanı sıra bir kadın menopoz dönemine girmiş ise de donasyon yöntemini tercih edebilmektedir. Ayrıca rahim sahibi olan kadınlar yumurta üretemez ise donasyon uygulanmaktadır.

Yumurta donasyonu fiyatları tedavinin uygulandığı yere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Eğer doktor alanında çok iyi ise fiyatta yükselme görülmektedir. Ayrıca uygulamanın hangi ülke ya da doktor tarafından yapıldığı da büyük önem kazanmaktadır. Kanser gibi önemli hastalıklara sahip olan kadınlar tarafından yönelim sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra kadının sahip olduğu bir genetik rahatsızlık var ise, bebeğe geçmemesi adına uygulanmaktadır.

Yumurta Donasyonu Uygulamasında Uygun Donör Seçimi Nasıl Olur?

Yumurta donasyonu ile hamile kalanlar donörlerin doğru bir şekilde seçildiğine emin olmaktadır. Donör olacak kişinin, sahip olduğu üreme geçmişi de seçenekler arasında bulunmaktadır. Donörler oldukça önemli incelemeler sonucunda belirlenmektedir. Bunun yanı sıra donörde yüksek oranda başarı sağlamak adına doğurgan yaşlara ağırlık verilmektedir.

Yumurta donasyonu riskleri en aza düşürmek adına, donördeki fiziksel rahatsızlıklar ele alınmaktadır. Eğer donör olacak kişide bir bulaşıcı hastalık mevcut ise işlem uygulanmamaktadır. Böylelikle donasyon işlemi sonucunda sağlıklı bebekler elde etmek mümkün olmaktadır.

Bazı donörlerden çocukluğuna ait görseller de istenmektedir. Ayrıca donör olacak kişinin alerjileri, kan grubu ve kişilik özellikleri de öğrenilmektedir. Yumurta donasyonu ile gebe kalmak isteyenler Cyprus IVF ile iletişime geçebiliyorlar.

Yumurta Donasyonu Hakkında Merak Edilenler

Yumurta donasyonu ile hamile kalanlar bebeğin kime benzeyeceğini merak etmektedir. Donasyon sonucunda meydana gelen gebeliklerde bebek, yumurta sahibi kişi ile sperm sahibi kişiye benzemektedir. Bu nedenle donörlerin anne ile benzer özelliklere sahip olmasına dikkat edilmektedir. Böylelikle bebeklerin anne ile benzer özelliklere sahip olması sağlanmaktadır.

Yumurta donasyonunda genetik özellikler anne tarafından bebeğe aktarılmamaktadır. Günümüzdeki teknoloji ile bu işlem gerçekleşmese bile ileride gerçekleşmesi mümkün olmaktadır. Ayrıca bebeğin anne karnında kaldığı süreç boyunca onun özelliklerine sahip olması da seçenekler arasında yer almaktadır. Yumurta donasyonu konusunda araştırmalar yapanlar https://www.cyprusivf.net/yumurta_donasyonu/ internet sitesini de ziyaret edebilirler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!