featured

Yumurta Fiyatı Venezuela ‘da Asgari Ücretin Üzerine Çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yumurta fiyatı, Venezuela hükümetinin yeni fiyat belirlemesi sonrasında asgari ücretin üzerine çıkarak herkesi şaşırttı. Günlük asgari ücretin 2.27 Dolar olduğu ülkede yapılan son fiyat düzenlemeleri ile beraber 24’lü yumurta fiyatı 3 doların üzerine çıktı.

Venezuela devleti büyük bir ekonomik kriz ile mücadele içinde. Ülkede hiper enflasyon yaşanıyor. Kriz ile başa çıkabilmek için geçtiğimiz günlerde 27 ürün de fiyat güncellemesi yapıldı. Bu güncellemeler sonrasında asgari ücretin üzerinde ürünler satışa sunuldu.

30 Nisan 2020’de güncellenen listede en dikkat çeken ürün yumurta oldu. Yumurtanın koli fiyatı ile asgari ücret arasında yaşanan ilginç olayı herkesi hayrete düşürdü. Asgari ücretin 2.27 Dolar olduğu Venezuele’da 24’lü yumurta fiyatı 3 Doların üzerinde bir fiyat ile satılmaya başlandı. Listede yer alan diğer ürünlerden 1 litre süt 1.39 Dolar, 1 kilo pirinç ise 1.19 Dolardan satışa sunuldu.

Venezuela Döviz Kuru Tehlikeli

Amerika ile aralarında problemler olması nedeni ile Amerika hükümeti Venezuela’ya ekonomik yaptırımlar uygulamaktaydı. Bu ekonomik yaptırımlar sonrasında kriz baş gösterdi ve Maduro ekonomik tedbirleri artırmaya başlamıştı. Alınan sıkı önlemleri 1 yılı aşkın süredir gevşetmeye başlayan Maduro korona virüs sonrası tekrardan tedbir almaya başladı.

Petrol fiyatlarında ki sert düşüşler ve korona virüs salgını nedeni ile ekonomik sıkıntılar tekrardan baş göstermeye başladı. Sokağa çıkma yasaklarının uygulanması ve akaryakıt sıkıntısının yaşanması iyileşme sürecinde olan ekonomiye yeni bir darbe vurdu.

Bu sıkıntılar sonrasında Venezuela Ticaret Bakanı Eneida Laya sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ürünlerin yeni fiyatları açıklandı. Listede yer alan tereyağı ve süt tozunun fiyatı 400 bin bolivar olarak dikkat çekti. Bu fiyat ülkenin asgari ücretine denk bir fiyattır. Türk lirası olarak karşılığı ise 14 lira civarı bir fiyata denk geliyor.

Yeni Fiat Güncellemesi Sonrası Gıda Firmalarında Açıklama

Yeni fiyat güncellemesi sonrası ülkenin gıda firmaları açıklamalarda bulundu. Yaptıkları açıklamalarda ürünlere taban fiyat belirlemek ürünlerde kıtlığa neden olacağı söylendi. Bu da geçmiş dönemde olduğu gibi yine rafların boşalmasına sebebiyet verecek deniliyor.

Maduro’nun talimatı ile kademe kademe ekonomik tedbirlerin gevşetilmesi sayesinde marketlerin tedarik zincirleri bir rahatlama yaşamıştı. Fakat muhalefetin yönetiminde olan Ulusal Meclis yaptığı açıklamada enflasyonun % 3 bin 365 değerlerine yükseldiği söylendi. Bu yüksek enflasyon nedeni ile de Venezuela halkının birçok ürünü almaya ekonomik gücünün yetmediği aktarıldı.

Hükümetin fiyat düzenleme listesinde ki ürünlerin fiyatları şuan için geçmişte ki artan fiyatların altında olsa da fazla bir fark görünmüyor. Yumurta fiyatı asgari ücretin üzerinde olması nedeni ile büyük tepki gördü ve milleti şaşkınlığa uğrattı. Yumurta fiyatları orta boy yumurta, adet yumurta, organik yumurta, köy yumurtası çeşitlerinde farklılık gösterebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!