featured

Yunanistan’dan Hadsiz Teklif! Ayasofya’ya Karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün Evine Rum Soykırım Müzesi Teklifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayasofya’nın cami olmasının ardından Yunanistan Parlamento Üyesi ve Yunanistan Çözümü Partisinin lideri Kyriakos Velopoulos tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te dünyaya geldiği ev ile ilgili hadsiz bir teklif yapıldı. Velopoulos, Atatürk’ün Selanik’teki evinin Rum Soykırım Müzesi olmasını teklif etti.

Star Gazertesi’nin haberine göre, 1934 yılından bu yana müze olan Ayasofya’nın ibadete açılmasına misilleme olarak teklif getiren Kyriakos Velopoulos ayrıca Türk sınırlarının kapatılması ve malların geçişi içinde bir ambargo konulması önerisinde bulundu. Velopoulos yaptığı açıklamada

“Hükümet, siyasi partiler ve her Yunan, partimizin parlamentoda uzun zamandır önerdiği somut eylemlere destek vermelidir. Tüm Türk malları ve bunların geçişi için sınırların derhal kapatılması, Türk mal ve hizmetleri genel ambargosu yürürlüğe girmelidir”

sözlerini kullandı.

Fofi Gennimata: Yunanlılar İçin Darbedir!

Değişim Hareketi Partisi’nin lideri olan Fofi Gennimata ise Cumhurbaşkanlığı’nın kararnamesini hedef alarak şu sözlere yer verdi:

“Ayasofya’nın cami olması tüm Hıristiyanlığa hakarettir. Bu bizim, yani Yunanlılar için bir darbedir. Artık sözle değil yaptırımlarla cevap verilmeli”.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!