featured

Yürüyüş Yapmak Size İyi Gelecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yürüyüş, tek başına incelendiğinde bile dikkate alınması gereken çok önemli bir aktivitedir. Sağlıklı yaşam için, zinde ve formda kalabilmek için, zayıflayabilmek için, vücudun gücünü koruyabilmesi için vs. Bütün bunların toplamını kombine ettiğinizde düzenli bir yürüyüşün vücudunuza çok iyi geldiğini gözlemleme yetisine sahip olabilirsiniz.

Yaşam Kültürü içerisinde Yürüyüş

Yürüyüşü bir yaşam kültürü haline getirebilirsiniz. Vücudu çok yormadan yani kendinizi hırpalamadan düzenli olarak yürüdüğünüzde ve yürüyüş yaptığınız ortamın buna elverişli olması halinde ( yürüyüş parkurları veya mekana uygun spor aletlerini içeren park alanları gibi) kendinize özel bir alan ve an yarattığınız için sağlıklı düşünmenize de faydası olacaktır. İnsanın zaman zaman hayatın yorucu temposundan veya tam tersi monotonluğundan kurtulması gereken bir zaman dilimi olmalıdır ki kendine özel sakin bir alan oluşturup kendini bulma ve daha sağlıklı kararlar alabilme konusunda ruhunu özgür bırakabileceği bir aktivitedir yürüyüş.

etiketli tüm içerik için tıklayınız”> Zayıflama Mekanizması İçerisinde Yürüyüş

Zayıflamak isteyenler için de yürüyüş; bir diyet menüsünün yanında önemli bir destek unsurudur. Tek başına bir diyet listeni uygulamak yeterli olmayacaktır. Bunu yürüyüş ile desteklemez iseniz verilen kilonun geri alınması olasıdır. Çünkü vücudu harekete geçirmez iseniz sağlıklı bir zayıflama gerçekleştiremezsiniz. Zayıflama aktivitesi içerisinde olan insanların acaba zayıflayabilecek miyim ya zayıflayamaz isem korkuları olabilir. Ancak bu korkularından diyeti ve yürüyüşü bir yaşam kültürü haline getirmeleri ölçüsünde kurtulabilirler.

Yürüyüş Planlaması

Yürüyüş alışkanlığının sağlığınıza ve ruh halinize iyi gelmesini istiyorsanız düzenli olarak uygulamalısınız. Yani bir gün yürüyüp bir hafta ara vermekle etkin bir sonuç alamazsınız. Kendinize her gün yürümek için zaman oluşturabilirsiniz. İşinize gidip gelirken yürüyüş mesafenizi artırabilirsiniz örneğin bir durak önce inmek gibi, çalıştığınız yer veya oturduğunuz ev asansörlü ise ve ulaşmaya çalıştığınız yer ilk katlarda ise asansörü kullanmayarak yürüyerek ulaşmayı deneyebilirsiniz. Her akşam eşofmanınızı giyerek yürüyüş yapacağınız yere doğru yola koyulabilirsiniz. Kendinizi çok yormadan ilk önce yavaş tempo ile başlayıp kendinizi çok yormadan yürüyüş temponuzu hızlandırabilirsiniz. Yürüyüşünüzü spor aletleri ile egzersizler yaparak destekleyebilirsiniz. Unutmayın yürüyüş sağlıktır ve ruhunuza güzel bir arkadaştır. İlginizi Çekebilir: Kamp Yaparken Olmazsa Olmaz 9 Eşya

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!