featured

Halat Raf Yapımı ile Evlerinize Salıncak Havası Katın Dekorlarınızı Sergileyin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Halat raf yapımı ile evlerinize farklı bir hava katabilirsiniz, bir düzen dahilinde duvarlarda salıncak oluşturabilirsiniz ve çiçeklerinizi sergileyebilirsiniz. Yaşam alanınıza renklilik yatabilirsiniz ve işlevselliğini artırabilirsiniz.

“Evde raf nasıl yapılır” diye merak etmeyin. Evde raf yapımı modelleri arasında en çok tercih edilen raflardan biri de halat raflardır. Yapımı oldukça kolay ve ekonomik olan halat raf evinize güzel bir hava katacak ve el emeğinizi yansıtacak.

Odalarınız da rahatlıkla kullanabileceğiniz duvarda çok yer kaplamayan rafınızı balkonlarda da rahatlıkla yapabilirsiniz. Balkona raf yapımı noktasında size yardımcı olacak halat raf yapımı, balkonunuza şık bir dekor olacak ve çiçeklerinize ev sahipliği yapacak.

Tahtadan raf yapımı olabileceği gibi paletten raf yapımı ve plaktan da raf yapımı olabilmektedir. Malzeme tercihi tamamen size kalmış durumdadır. Halat yardımı ile yapabileceğiniz şirin ve şık salıncak raf evinizde güzel bir dekor olarak duracak ve dekor ürünlerinizi sunacak.

Halat Raf Yapımı

Halat raf yapımı oldukça ekonomik, yapımı kolay ve şık bir dekor olarak karşımıza çıkmaktadır. Birkaç malzeme ile evinize yeni bir aksesuar kazandırın ve evinizde sadeliği ve şıklığı yakalayın.

Zorluk Derecesi: OrtaSüre: 1 GünMaliyet: 30 TL

Malzemeler:

Parça ahşap plaka (140x120cm)HalatZımparaVernikMatkapKarabina kanca

Halat Raf Yapımı Aşaması

Halat raf yapımı aşamasına geçmeden önce ahşap plakamızı güzelce zımpara ile yüzünü pürüzsüz bir hale getiriyoruz. İstediğiniz ölçülerde de kullanabileceğiniz plaklarınızın boyutlarını kendiniz belirleyebilirsiniz ve kaç kat yapmak istiyorsanız ayarlayabilirsiniz.

Yapmak istediğiniz ölçülerdeki plaklarınızı kendiniz kesebilir ya da hazır alabilirsiniz. Ahşap plakanın uç noktalarını da zımparalayarak hafif ovalleşmesini sağlayınız.  Eşit aralıklarla ve aynı uzaklıkta uç noktalara karşılıklı ikili olacak şekilde panç yardımı ile delikleri açınız ve tekrar zımparalayınız.

Vernikleyiniz kurumasını bekleyiniz. Kuruduktan sonra ikinci kat vernikleme işlemine geçmeden önce 0 zımpara ile yüzeyi tekrardan hafifçe zımparalıyoruz. İkinci kat vernikleme işlemini gerçekleştiriyoruz ve bekliyoruz.

Deliklerimizden halat iplerimizi geçirerek dengeli duracak şekilde ahşap plakamızı ayarlıyoruz. Halatımıza düğüm atarak sabitleme işlemini gerçekleştiriyoruz. Asacağımız yeri belirledikten sonra metre yardımı ile ölçümlerimizi yapıp ahşap plak boyutunda olacak şekilde işaretleme işlemini yapıyoruz. Matkapla deliyoruz ve çengel vidayı taktıktan sonra karabina kancamızı halatımıza geçirip vidaya takıyoruz. İşlemimizi tamamlamış oluyoruz ve halat raf yapımı aşamasını sonlandırıyoruz. Süsleme ve dekor işleri size kaldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!