featured

Her Gün Ceviz Yediğinizde Bakın Vücudunuzda Neler Oluyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğal ve sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Hem cilt sağlığı hem de beden sağlığı için tüketilen besinlere dikkat etmek gerekiyor. Ceviz de sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmez, en iyi kuruyemişlerinden biri… Biz de, bu yazımızda cevizin faydalarını anlatacak ve her gün ceviz yediğinizde vücudunuzda neler olur onlara değineceğiz. İşte, cevizin faydaları ve her gün yendiğinde sizi bekleyenler…

1- Erken Yaşlanmanın Önüne Geçebilir

Antioksidan oranı, diğer kuruyemişlere göre cevizde daha fazladır. Antioksidan özellikle de cildi, güneşin yol açtığı hasarlara karşı korumakta oldukça etkili.

Cevizin içeriğinde bulunan E vitamini, ciltteki renk eşitsizliğinin önüne geçmekte faydalı. Dolayısı ile eğer her gün, günde birkaç tane ceviz yerseniz hem erken yaşlanmanın önüne geçebilir hem de cildinizin daha genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

2- Kalp Damar Hastalıklarına Yakalanma Riskini Azaltır

Cevizde bulunan omega-3 yani Alfa linolenik asit, kalp damar sağlığına olumlu etki etmesiyle biliniyor. Bu nedenle eğer her gün bir avuç ceviz yerseniz kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilirsiniz.

3- Cildi Nemlendirir, Cildin Nem Dengesini Korur

Cevizin içeriğindeki omega-3, cildin sağlıklı görünüm kazanmasını sağlar. Çünkü omega-3’ün yeterli miktarda alınması, cilt sağlığına olumlu etki eder; toksinleri temizler, cilt kırışıklıklarının önüne geçer. Kısacası; her gün ceviz yiyerek cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz.

4- Hafızayı Güçlendirir

Yapılan araştırmalar sağlıklı bir besin olan cevizin zeka ve hafıza üzerinde olumlu etki ettiğini gösteriyor. Eğer her gün bir miktar ceviz yerseniz, zekanızla birlikte hafızanızı güçlendirebilir, reflekslerinizi kuvvetlendirebilirsiniz.

5- Sivilce Gibi Bazı Cilt Sorunlarının Önüne Geçer

Ceviz, bazı cilt sorunlarının iyileştirilmesine etki eden yararlı kuruyemişler arasında. Çünkü içeriğindeki sağlıklı yağlar, ciltteki tahrişin önüne geçer ve bazı cilt problemlerini giderir. Yani her gün ceviz yemek hem vücudun içi hem de dışı için oldukça yararlı.

6- Gözaltı Torbalarını Azaltır

Gözaltı şişliği ve gözaltı torbası hem kadınların hem de erkeklerin önüne geçmek istediği bir sorun. Ceviz de içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde bu sorunların önüne geçebilir. Eğer her gün ceviz yerseniz; gözaltı torbası ve gözaltı şişliğinin önüne geçebilirsiniz.

7- Kansere Yakalanma Riskini Azaltır

Bilindiği üzere kanser, vücuttaki serbest radikallerin artması sonucunda ortaya çıkar. Ceviz de oldukça güçlü bir antioksidan besini olduğu için serbest radikallerin oluşumunun önüne geçerek kanser oluşumunun engelleyebilir, kansere yakalanma riskini azaltabilir. Bu nedenle günde birkaç tane ceviz yenmesi ya da yiyeceklerin içine ceviz eklenmesi tavsiye ediliyor.

8- Saçlara Canlılık ve Sağlık Kazandırır, Kepek Sorununun Önüne Geçer

Her gün ceviz yemek ya da salata gibi yiyeceklerin içine ceviz koyarak tüketmek, saçlara canlılık kazandırabilir ve saç derisinin sağlık kazanmasına yardımcı olabilir.

Çünkü cevizin içeriğinde bulunan antioksidanlar ile yağ asitleri, saç köklerini uyarır. Böylelikle daha sağlıklı, daha hacimli ve daha parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Üstelik kepek sorununuz var ise bu sorunun da önüne geçebilirsiniz.

9- Tırnakları Güçlendirir

Tırnak bakımını önemseyenler için de ceviz oldukça yararlı. Çünkü cevizin içeriğinde bulunan B7 olarak da adlandırılan biyotin ile H vitamini tırnakların güçlenmesinde rol alıyor. Ayrıca biyotin ve H vitamini saçların güçlenmesini de sağlıyor ve güzelleşmeye aracı oluyor.

10- Bağırsak Sağlığına İyi Gelir

Bağırsaklar için ikinci beyin denir. Çünkü bağırsakların sağlık durumu, beyinde salgılanan kimyasalların pek çoğunu doğrudan etkiler. Yani düzenli çalışmayan bağırsak sorunu olan kişiler için ceviz en doğal besin kaynaklarından biri.

Çünkü her gün ceviz yemek, bağırsaklarınızı besler ve sindirim sisteminde önemli bir rolü olan bağırsaktaki sağlıklı bakterileri destekler. Sonuç olarak hem iç sağlık için hem de dış sağlık için ceviz, eşsiz bir besin kaynağı…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!