featured

Himalaya Tuzu Ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Himalaya tuzu ne işe yarar, diye merak ettiniz mi hiç? Neden insanlar normal tuz dururken Himalaya tuzu kullanmak için bu kadar para öder? Himalaya nerededir? Himalaya tuzunun özellikleri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını merak edenler için işte, detaylar!

Himalaya Tuzu Ne İşe Yarar?

Himalaya kadim sağlık sırlarının bulunduğu bir coğrafyadadır. Burada oluşmuş olan tuzun özelliği ise kuruyan denizlerin dibine çökelen tuzların üzerindeki volkanik lavların kristalleşmesiyle oluşumundan gelmektedir. En az 3000 yıl ile 20 milyon yıllık bir oluşum sürecinden geçen bu tuzun çok ama çok güçlü bir içeriği ihtiva etmesi gayet tabiidir.

Muhteviyatında çok yüksek oranda bulunan kalsiyum yanında kükürt, oksijen, magnezyum ve florür içermektedir. Bünyesinde bulundurduğu elementler ve kıymetli minerallerin tamamı 84 olarak literatüre geçmiştir. 

Himalaya Tuzu Özellikleri Nelerdir?

İnsan vücudunda bulunan bütün elementleri içeriğinde bulunduran Himalaya tuzu ne işe yarar, diye düşünmek de bu bilgiden sonra beyhude olacaktır. Çünkü Himalaya tuzu sıradan bir tuzdan çok farklı yapıdadır. Çok özel bir madde yapısına sahip olduğundan insanoğlunun kimyasında da değişikliklere neden olmaktadır.

Dünyadaki en kıymetli tuz olma vasfına sahip olan Himalaya tuzu çok etkili ve keskin bir maddedir. Oluşum sürecinde volkanik minerallerin de etkisi olduğundan şu andaki maddi değerinin çok daha üstünde bir faydaya sahiptir.

Piyasa genelinde binlerce değişik türde Himalaya tuzu bulunsa da en kaliteli olan şeffaf bir görünüme sahip olan cinsidir. Saydam yapıda olan bu tuzun oluşumu 200 milyon yıla dayanmaktadır. Volkanik katmanların altından çıkarılan ve kuruyan denizlerin çökelme havzalarından çıkarılan Himalaya tuzu ne işe yarar ki bu kadar pahalı? Şeklinde bir anlayışa sahip olanların paraya kıyarak bu tuzu almaları oldukça zor olacaktır.

Dar gelirli insanlar faydasına inansa da gücü olmadığından Himalaya tuzu almaya vakıf olamaz. Kullanamadığı için faydasına da erişemeyeceği için bu tuzun zenginlerin tuzu olduğunu düşünmek de hata olmayacaktır.  

Himalaya Tuzu Kullananlar

Himalaya tuzu kullananlar, Himalaya tuzu ne işe yarar, diye araştırmalarının sonucunda kanser önleyici olmasından başlayarak Alzheimer ve bunama gibi hastalıklara kadar faydalarına rastlamışlardır. Kimi iltihap kurutucu özelliğinden şifa bulmuşken kimi yaşlanmayı geciktirici etkisi nedeniyle kullanmaya başlamıştır. Özellikle sindirim ve boşaltım sistemi iltihaplarının kurutulmasında son derece etkili olmasının en büyük nedeni ilk olarak bu sistemlerle alışverişi olması da olabilir.

Kanserli hücreleri tanıyıp bir kamikaze gibi onlara saldırıp yok etmesi belki de bin yıllardır üzerine aldığı misyona hizmet etmek içindir. Bağışıklık sistemini güçlendirme görevini de en iyi şekilde yerine getiren Himalaya tuzu vücudun hastalıklara karşı olan savaşma gücünü artırır.

Zayıflamak İçin Himalaya Tuzu Ne İşe Yarar? 

Zayıflamak için Himalaya tuzu ne işe yarar, diye düşünmeyin. Himalaya tuzu kullanmak son zamanların diyet trendleri arasındadır. Kilo verme sürecinde vücuttaki ödem denen su tutulumunu çözmek ve atılımını sağlamak için Himalaya tuzu çok büyük etki göstermektedir. 

Himalaya tuzu kürünü hazırlamak için ½ Kg lık cam bir kavanozu ağzına kadar bu tuzla doldurmak gereklidir. Üzerine 1 parmak geçecek kadar klorsuz su ile doldurduktan sonra 5 saat kadar bekletmek önemlidir. Bu sırada kavanozun ağzı açık kalmalıdır.

Bu beklemenin sonunda “sole” adı verilen bir kür elde edersiniz. Bu kürden her akşam yemeğinden yarım saat önce olmak kaydıyla 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı katıp karıştırmak suretiyle içilmelidir. 15 gün boyunca hiç aksatmadan yapılan bu kür sayesinde kilo vermeniz kolaylaşacaktır. 

Himalaya Tuzunun Cilde Faydaları

Himalaya tuzunun faydaları nelerdir diye sorarsanız, en büyük yararı cildedir. İlk olarak ciltteki yaşlanma etkilerini ve kırışıkları azaltması sayılabilir. Aknelerde antibiyotik etkisi gösterirken cilt tahrişlerinde yenileyici özelliği ile devreye girer. Siğil ve lekelerde de oldukça etkili olduğundan güzellik merkezlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Himalaya tuzu peelingi ise cildin ölü hücrelerden arındırılmasını ve canlandırılmasını sağladığından yapılması kan dolaşımın da hızlandıracaktır. Bire bir oranda karıştırılan natürel sızma zeytinyağı ve Himalaya tuzu ne işe yarar, şeklindeki bir soruya, masaj terapistleri gerekli cevabı verecektir. Bu karışım özellikle masaj salonlarında kullanılmaktadır. Kan dolaşımını arttırır ve vücudun sakinleşmesine yardım eder. 

Ayakların bir kaşık Himalaya tuzu karıştırılmış ılık suda bekletilmesi ile günün stresi ve elektrik yükü vücuttan atılmaktadır. Hücre zarı içinden geçebilen ve vücutta eksikliği hissedilen 84 elementi vücuda geri verebilecek tek maddedir.

Himalaya tuzunun faydaları ile alakalı bilinen her şeyi sizler için derledik. Himalaya tuzunun nasıl kullanılacağını da yazımıza ekledik. Himalaya tuzu nedir, himalaya tuzundan neler yapılır, nasıl yapılır, himalaya tuzu nasıl yarar sağlar sizler için paylaştık.

Himalaya tuzu ne işe yarar, sorusunun cevabını sizler ile paylaştık. Himalaya tuzu Lambası hem dekoratif, hem de oldukça rağbet gören yararlı bir lambadır. Himalaya tuzunun cilde faydaları güzellik salonlarında da kullanılmasını sağlamıştır. Himalaya tuzu kullananlar genel olarak olumlu yorumlar yaparlar. Himalaya tuzunun Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da açıklanmıştır. Himalaya tuzu tansiyon hastalarının az da olsa kullanabileceği bir tuzdur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!