featured

Hindistan Maymunlar Cehennemine Döndü!!! Maymunlar Covid-19 Tahlillerini Çaldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maymun çeteleri Hindistan’da vukuatlarına devam ediyor. Çeşitli ülkelerde çeşitli suçlarla gündeme gelen maymunlar bu defa Hindistan’da testleri pozitif çıkan hastaların tahlillerini çaldı.

Hindistan’ın Meerut kentinde bir grup azılı maymun tıp kolejine baskın düzenledi. Gerçekleştirdikleri baskın sonucunda laboratuarda bulunan Covid-19 testlerini çalıp kaçtılar. Kolejden yapılan açıklamada;

“Maymunlar hâlâ tedavisi devam eden dört Covid-19 hastasının kan örneklerini alıp kaçtılar. Bu kan testlerini daha sonra maymunlardan geri almak zorunda kaldık.”

Denildi.

Yaşanılan bu olay her ne kadar garip gelse de maymunların bu ilk vukuatı da değil. Daha önce başka bir bölgede azılı maymunlar bir çocuğu kaçırmaya çalışmıştı. Şimdi ise laboratuvarlara baskın düzenleyecek kadar organize oldular.

Maymunlara Koronavirüs Testi Yapıldı

Testleri pozitif çıkan hastaların tahlillerini çalan maymunların virüs kapması büyük bir felakete neden olabilirdi. Çete üyelerinden birine bile virüs bulaşmış olsa diğer bütün maymunlara bu virüsü yayabilirdi. Böyle bir senaryonun oluşturabileceği felaketi tahmin etmek hiçte güç değildir. Bunun önüne geçmek için yakalanan maymunlara koronavirüs testi yapıldı.

Tıp koleji yöneticisinin yaptığı açıklamaya göre hırsız maymunlarda corona virüsü bulgusuna rastlanmadı. Bu sevindirici haber sonrası Hindistan halkı derin bir nefes aldı. Fakat virüsün hayvan kökenli olduğu tahmin edildiği için bir müddet istilacı maymunlar gözetim altında tutulacak. İleri ki süreçte tekrardan test yapılacak.

Her ne kadar bize bu olay garip gelse de Hintliler maymunların saldırılarına ve hırsızlıklarına sürekli maruz kalmaktadırlar. Birçok kez maymunlar şehre inerek erzak çalmış, insanlara saldırmış ve evleri talan etmiştir.

YouTube video

Fakat burada tüm suçu maymunlarda aramak haksızlık olur. Nüfusu bir hayli fazla olan Hindistan’ın yerleşim alanı maymunların yaşam alanlarını her geçen gün daha fazla tehdit etmektedir. Yaşam alanları daralan hayvanlar da mecburen yiyecek bulabilmek umudu ile şehirlere inmekteler. Sürekli insanlarla ikili münasebet kurmaktalar.

Ülkeye gelen turistlerin çantalarına ve eşyalarına da dadanan maymunlar genellikle yiyecek çalmaktalar. Karınları acıktıklarında büyük çeteler halinde sokaklara inerek isyan bayrağını çekerler. Bu durum ekosistem düzelmedikçe de böyle devam edeceğe benziyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!