featured

Horlamaktan Şikayetçiyseniz Bunları Deneyin! Horlamaktan Kurtulmak için 5 Etkili Yol

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Horlamak aslında herkes için oldukça normal bir olay. Ancak horlamanın şiddetinin ve sıklığının artması bazı şikayetlere neden olabiliyor. Etraftaki insanlar bundan şikayetçi olabiliyor ve aynı zamanda kişilerin kendisi de horlama nedeniyle uyku sorunları yaşayıp hasta olabiliyor. İşte, horlamanın nedeni ve horlamaya kesin çözüm getirebilecek yöntemler…

Neden Horluyoruz ?

Horlamaya kesin çözüm sunan seçeneklerden önce, neden horluyoruz onu açıklayalım… Uyku esnasında, boğaz ve damaktaki kaslar ile birlikte dil de gevşiyor. Bu gevşeme de nefes borusunun daralmasına yol açıyor.

Yaşanan bu daralma esnasında buradan geçen hava da titreşime neden olup horlamayı meydana getiriyor. Aynı şey balon için de geçerli. Nasıl ki şişmiş bir balonun ağzı parmaklarla daraltığında titreşim sebebiyle sese yol açıyorsa, horlamak da buna benzer olarak yaşanıyor.

Dolayısı ile horlama şiddetli ve sık olmadığı sürece oldukça normal. Fakat bazen horlamak hem insanın kendisine hem de etrafındakilere zarar verebiliyor. İşte, horlamaya kesin çözüm sunan seçenekler…

1- Fazla Kilolarınızdan Kurtulun

Horlamanın en yaygın nedenlerinden biri; fazla kilolar. Dolayısı ile horlamaktan şikayetçiyseniz ve fazla kilolarınız varsa öncelikle kilo vermeyi denemelisiniz.

2- Diş Hekimi Onayıyla Dişlik Kullanın

Horlamanızın nedeni, ağız ve çene yapısından kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle öncelikle bir diş muayenesi olmalı ve diş hekimi gerekli görüyorsa horlamamak için dişlik kullanmalısınız.

3- İleri Vakalarda Cerrahi Müdahale Tercih Edin

Ağız ve çene yapısının bozuk olması durumunda basit vakalarda, horlamanın önüne geçmek için dişlik kullanılabilir. Ancak ileri vakalarda dişlik kullanılması yeterli olmaz ve cerrahi müdahale gerekli olabilir.

4- Alkol ve Sigarayı Bırakın

Alkol ve sigara da horlamanın şiddetini artırmasına neden olabilir. Eğer horlama sıklığından ve şiddetinden şikayetçiyseniz; alkol ve sigarayı bırakmak sizler için bir çözüm olabilir.

5- Uyurken Kafanızı Yüksekte Tutun

Horlama tedavisi için değil ancak şiddetli horlamanın önüne geçmek için en basit yollardan bir tanesi; uyurken kafanızı yüksekte tutmaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!