featured

İlişkilerde Çekicilik Noktasında Duygusallık Neden Etkilidir | İlişkilerde Duygusal İnsanlar Neden Çekici Bulunur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çekicilik, romantik ilişkilerimizi etkilediği gibi sosyal ilişkilerimizin tamamını da etkilemektedir. Seçimlerimizin odak noktası aslında çekici bulunup bulunmamasına bağlıdır çoğu zaman. Seçimler tercihlerimizi şekillendiriyor. İnsanları da çekici bulma nedenlerimiz oldukça farklıdır. Farklılık taşıyan bu nedenlerin çoğu fiziksel özellikler olarak karşımıza çıksa bile kişiliğin çekicilik noktasında büyük payı vardır. Bir insanı çekici kılan şartlar, dış görünüşünün de ötesindedir. Bir insanın güzel olması kişilerin kendisini güzel olan kişiye karşı daha yakın hissetmesini sağlayabilir fakat uzun süreli ilişkilerde güzellikten ziyade kişilik asıl etki eden şartları belirliyor.

Kişiden kişiye durum değişiklik gösterse de duygusallık çekicilik üzerinde etkili olmaktadır. Duygusal kişileri daha çekici bulunma eğilimindeyiz. Konu ile ilgili bir çalışma bulunmamakla birlikte insanların kırılgan kişilerle ilişkilerini kurmak ve devam ettirmek istemeleri apaçık ortada. Özellikle erkekler, kırılgan ve kendisine ihtiyaç duyan kadınları koruma içgüdüsü nedeniyle daha fazla çekici buluyorlar.

Çekicilik Noktasında Duygusallık Neden Etkilidir?

Çekicilik noktasında duygusal kişiler daha çok ön plandadır ve duygusal kişileri çekici bulmamızın altında yatan birden çok psikolojik neden bulunmaktadır. Bu nedenler duygusal insanlarda bulunan ve insan ilişkileri için gerekli olan pozitif özelliklere sahip olmasından kaynaklanıyor olabilir. Duygusal kişileri çekici bulmamızı sağlayan, ortak özelliklerden bazıları şunlardır:

1- Sezgileri Güçlüdür

Duygusal insanlar, diğer insanların duygularını sezme konusunda daha başarılıdırlar. Kolaylıkla kendilerini karşısındaki kişinin yerine koyabilir ve hislerini anlayabilirler. Bu yetenek sayesinde insanları çekicilik noktasında etkilediği biliniyor.

2- Uzlaşmacıdırlar

Duygusallık noktasında başarılı olan insanlar ilişkilerde de orta yolu bulma ve anlaşmazlıkları çözmede daha başarılıdırlar. Duygusal insanlar için karşıdaki insanları kaybetmek ve onları üzmek son derece büyük yıkımlara neden olabilir. Bu nedenden dolayı karşılaşılan bir problem karşısında alttan alan taraf olmayı tercih ederler ve haklı çıkmaktansa uzlaşmaya varabilmek daha önemlidir. Bu sebepleri duygusal kişileri çekicilik noktasında daha çekici hale getirmektedir.

3- Çekicilik Noktasında Detaycılık

Duygusallık açısından gelişmiş insanlar daha detaycıdır aynı zamanda sezgileri de oldukça güçlüdür. Kavrama ve düşünme noktasında oldukça başarılıdırlar. Her şeyi derinlemesine düşünürler ve harika bir şekilde kavrarlar. Detaycılıkları sayesinde mutlu etmesiniz çok iyi bilirler bazen de bunaltıcı olabilirler.

4- İyi Bir Dinleyici ve İçten Tepkici

Çekicilik açısında iyi bir dinleyici olarak karşımıza çıkan duygusal insanlar içtenlikle sizi dinlerler ve tepkilerini içtenlikle verirler. Yaşanılan üzüntü ya da mutluluk duygusu karşısında kendi yaşamışçasına içten gelerek tepkilerini gösterirler. Sizi tüm kalbiyle dinlerken sizin bile fark edemeyeceğiniz tüm noktalara dikkat ederler. Sevdiğiniz bir şeyi ya da nefret ettiğiniz bir şeyi hatırlayarak sizi şaşırtabilirler.

5- Hata Yapmaktan Kaçınırlar

Duygusallık noktasında ilerlemiş insanlar sevdikleri insanlara karşı hata yapmaktan fazlasıyla kaçınırlar. Kendileri de kolaylıkla etkilenebileceği için hata yapmaktan ger dururlar.

6- Güven Duyarlar

Çekicilik noktasında duygusal kişilerin en belirgin özelliklerinden biri de güvenirler ve kendilerine güven duyulmasını sağlarlar. Çevrelerine güvenen duygusal kişiler, çevresinin de kendilerine güvenmeleri için çaba sarf ederler. İşte güvenilir bir kişiliğe sahip olmaları onları, diğer insanlar gözünde daha çekici hale getiriyor.

7- Duygularını Kolaylıkla Yansıtırlar

Duygusal kişiler, yaşadıkları duygularını ve hislerini kolaylıkla yansıtabilir ve yapmacık değillerdir. Duygularını göstermeyi zayıflık olarak görmezler ve onları rahatlıkla anlamanız mümkündür. Hislerinin hepsini açık bir şekilde çekinmeden yaşarlar ve her zaman doğal olabilmeyi de başarırlar. İşte bütün bu etkiler çekicilik noktasında duygusallık fazlasıyla tercihler arasında yerini alıyor ve duygusal insanlar her zaman ön planda olarak çekici hale geliyor.

8- Mutlu Ettikçe Mutlu Olma Sanatı

“Mutlu ettikçe mutlu olma” sanatını görebileceğiniz bu harika duygu yumağı insanlar, iyilik yapma konusunda da oldukça başarılıdırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!