featured

İlluminati Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söz konusu komplo teorileri olduğunda illuminati hakkında bilmeniz gereken detaylar daha da derinleşiyor. Son dönemin en sık tartışılan konularından biri olan illuminatinin tarihine sizinle birlikte biz de göz atmak istedik. İlluminati üyeleri ve bu topluluğun amacı hakkında ortaya atılan en önemli detayları sizler için derledik.

YouTube video

Popüler kültürde de kendisine yer edinmeyi başaran bu gizli topluluk hakkında pek çok komplo teorisi bulunuyor. Bu teoriler kimi zaman dünya çapında ün yapmayı başarmış kişileri de kapsayabiliyor. Dünyanın pek çok yerine yayıldığı düşünülen bu topluluğun illuminati Türkiye şubesi olduğu da teoriler arasında yer alıyor. Gelin, bu gizli topluluğun ne olduğuna daha da yakından bakalım.

1. İlluminati Anlamı Nedir?

İllumination sözcüğü zaman içerisinde evrilerek bu gizli olduğu varsayılan örgütün ya da topluluğun ismi haline gelmiştir. Latince temelli bir İngilizce sözcük olan “illumination” dilimize “aydınlık” olarak çevrilmektedir. Bu sözcüğün çoğulu olan illuminations da aslında topluluğun aydınlanmış olan kişilerine verilen bir isimdir.

2. İlluminati Nedir ve Ne Zaman Kurulmuştur?

https://www.youtube.com/watch?v=oI28nulaZJE

İlluminati ne demek sorusuna gerekli yanıtı yukarıdaki maddede belirttik. Fakat bu topluluk hakkında bilmeniz fgereken detaylar bir sözcük bilgisinden daha derin anlamlar taşıyor. 1 Mayıs 1776 tarihinde kurulduğu düşünülen örgütün feshine 1784 yılında karar veriliyor. Bir çeşit aydınlanma çağı başlatan bu hamle ile birlikte örgüt faaliyetlerine gizli olarak devam etme kararı alıyor.

3. İlluminati Üyeleri Kaç Kişi?

Topluluğun ilk kurulduğu dönemde 4 ana kurucudan bahsetmek mümkündür. Daha sonra topluluk gelişme göstererek müritlerine kavuşmaya başlamıştır. Topluluk hakkında ortaya atılan iddiaların başında ise ana üyelerin 180 kişi olduğu iddiası bulunuyor. Bu da aslında üçgenin açılarının toplamına işaret ediyor.

4. İlluminati Simgeleri Nelerdir?

Topluluğun simgeleri söz konusu olduğunda da ortaya pek çok komplo teorisi atılmaktadır. Örgüt, özellikler de piramit ve üçgen gibi geometrik semboller ile bağdaşmış hale gelmiştir. Üçgen ya da piramit içerisinde yer alan göz şekli de örgütün en önemli simgeleri arasında yer alıyor. Bu tip işaretler günümüzde doğrudan illuminati ile eşdeğer görülüyor. Elbette bu simgelerin anlamları da tam olarak bilinmiyor. Bu da topluluğun gizlilik politikasını bir kez daha gözler önüne sermiş oluyor.

5. Topluluğun Amacı Nedir?

Gelelim örgüt hakkında en çok tartışılan konulardan birine. Pek çok komplo teorisyeni topluluğun amacının yeni bir dünya düzeni kurmak olduğu konusunda aynı fikirdedir. Buna göre topluluğun üyeleri dinleri ve toplumsal normları yok ederek yeni bir düzen kurma hayali peşindedir. Bu kişilerin aynı zamanda devletlerin yönetiminde de önemli yetkileri mevcuttur.

YouTube video

Özellikle de illuminati Rockefeller ya da Rothschild gibi köklü ailelere mal edilmiş bir oluşum gibi düşünülüyor. Bu ailelerin de örgüt vasıtası ile dünyayı yönetmekte olduğu iddia ediliyor. Elbette bunlar bir iddiadan öteye giden durumlar değil. Fakat günümüzde bu iddiaların doğru olduğuna inanan pek çok insan bulunuyor.

6. Subliminal Mesaj Gerçekleri

YouTube video

İllumination ne demek sorusuna aydınlanma yanıtını verdik. Peki bazılarına göre bu aydınlanma durumu nasıl gerçekleşiyor? Bu soruya yanıt olarak subliminal mesajları örnek verebiliriz. Topluluk aydınlanmayı ve fikir yerleştirmeyi subliminal mesaj sistemi yoluyla sağlıyor. Burada da devreye 25. Kare tekniği giriyor. İzlenilen videolarda ya da filmlerde insanların farkında olmadan 25. Kare tekniğine maruz kalmaları mümkün kılınıyor.

7. Şeytani Semboller ve Baphomet

İlluminati, bir takım şeytan ile özdeş hale gelmiş sembolleri de kullanan bir örgüt olarak biliniyor. Bu sembollerin ve mitolojik yaratıkların da başında Baphomet geliyor. Tapınak Şövalyeleri tarafından da kullanılan Baphomet, şeytan ile aynı anlamı taşıyor. Fakat bu mitolojik yaratığa Pagan inancında bereket tanrısı olarak da rastlamak mümkündür.

8. İlluminati Üyesi Olduğu Düşünülen Ünlüler

YouTube video

Topluluğun dünyaca ünlü kişilerce temsil edildiğini daha önce de belirtmiştik. Özellikle de müzik dünyasında örgüte üye olduğu düşünülen pek çok ünlü isim bulunuyor. Bunların da başında farklı tarzı ve müziği ile ön plana çıkan Lady Gaga yer alıyor. Lady Gaga’nın yanında Jay-Z, Beyonce, Rihanna, Eminem ve Kanye West gibi isimlerin de örgüte üye oldukları iddia ediliyor.

9. İlluminati Kartları Nedir?

Örgüt ile ilgili bilmeniz gereken bir diğer nokta da illuminati kartları adı verilen simgelerdir. İlk olarak 1995 tarihinde basılan bu kartlarda dünyanın başına gelecek pek çok felaketten bahsediliyor. Öyle ki kartlarda 11 Eylül saldırısının da yer aldığı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra kartlarda robot saldırılarından video oyunlarından da bahsediliyor. Aynı zamanda kartlarda Japonya depreminin de yer aldığı söyleniyor.

10. İlluminatiye Nasıl Üye Olunabilir?

Söz konusu gizli bir örgüt olduğunda bu örgüte üye alımının da göz önünde bulunmaması oldukça normaldir. Örgütün üyeleri genellikle başarılı ve ünlü isimler arasından seçilmektedir. İddialara göre size gönderilen daveti kabul etmemeniz halinde hayatınız tehlikeye girebilmektedir. Elbette tüm bu detaylar topluluk hakkında ortaya atılan kanıtlanmamış iddialardır.

11. Örgütün Merkezi Neresi?

YouTube video

İlluminati hakkında bilinmesi gereken teorilerin bir diğeri de örgütün ana merkezisinin nerede olduğu sorusudur. Gizli ve ulaşılması zor bir örgütün merkez üssü de elbette ulaşılması neredeyse imkansız bir yer olmalıdır. Bu da akıllara Amerika’nın ve dünyanın en gizemli bölgesi olan 51. Bölge’yi getirmektedir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!