featured

İngiltere Yabancı 5 Bin Tır Şoförü Alacak | İngiltere’de Tır Şoförü Nasıl Olunur | İngiltere’de Tır Şoförü Maaşı Ne Kadar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs pandemisi sonrasında, tedarik zincirde meydana gelen aksaklıklar üzerine bir de tır şoförü sıkıntısı eklenince İngiltere, çareyi yabancı ağır vasıta sürücülerine geçici süreyle vize vermekte buldu. İngiltere hükümeti, Ekim ayından başlayarak Aralık ayı sonuna kadar 10 bin 500 kişiye geçici olarak İngiltere vizesi vereceğini duyurdu. Bu program kapsamında; 5 bin tır ürücüsü ve 5 bin 500 tavukçuluk sektörü çalışanı istihdam edilecek.

Önümüzdeki günlerde, Birleşik Krallık Vize ve Göçmelik Dairesi yani UKVI vize başvurularını işleme almaya başlayacak. Peki, İngiltere’de tır şoförleri ne kadar kazanıyor? İngiltere’de tır şoförü olmak için neler gerekiyor? İşte cevapları…

İngiltere’de Tır Şoförü Olmak için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İngiltere’de tır şoförü olmak için öncelikle 18 yaşından büyük olunması ve İngiltere’de de geçerli olan bir sürücü ehliyeti sahibi olunması gerekiyor. Yabancı ehliyet sahibi olanlar da İngiliz ehliyetine kolaylıkla geçiş yapabiliyor. Daha sonra ise Ağır Yük Vasıtası yani Heavy Goods Vehicle- HGV belgesi alınması geekiyor. Ancak kullanılacak olan aracın ağırlığına, römorkör takılıp takılmayacağına göre de alınacak olan belgenin tipi değişiyor.

Cat C+E lisansıan yani en yüksek seviye belgeye sahip olunduğunda 3 bin 500 kg ve üzerindeki araçlar kullanılabiliyor. Kısacası; bu belge, tüm ağır vasıtaların kullanılabileceği anlamına geliyor.

İngiltere’de tır şoförü olmak için gerekli lisansların alınması sırasında sağlık testlerinden ve yazılı-uygulamalı sınavlardan da geçmek gerekiyor. Yapılan bu sınavlar, başka dillerde de gerçekleştiriliyor. İngiltere’de tır şoförü olmak için son olarak da sürücülük yeteneğinin ölçümlendiği Profesyonel Yeterlilik Sertifikası yani Driver CPC alınması gerekiyor. Alınan bu belgenin geçerlilik süresi ise tam 35 yıl.

İngiltere’de Tır Şoförleri Ne Kadar Kazanıyor?

İngiltere’de tır şoförlerinin başlangıç aşamasında yıllık olarak 19 bin sterlin ile 24 bin sterlin arasında ücret aldığı biliniyor. Zaman zaman bu ücret 45 bin Sterlin’e kadar çıkabiliyor. Temelde; İngiltere’de tır şoförleri çalıştıkları şirkete ve gittikleri mesafeye bağlı olarak farklı ücretler alıyor. Kısacası; ortalama olarak tır şoförleri burada 30 bin sterlin ile 40 bin sterln arasında yıllık maaş alıyor. Uzun mesafe ve uluslararası tır şoförlerinin maaşı, bu ücretleri de aşabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!