featured

Instagram Bağış Toplama Özelliğini Aktif Hale Getiriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram üzerinden bağış toplama özelliğinin aktif hale getirileceği haberi sosyal medya kullanıcılarını heyecanlandırdı. Duyuru, Facebook tarafından yayımlanan bir makale ile yapıldı. Makalenin içeriğinde ayrıca sistemin nasıl işleyeceği ve nasıl para toplanacağı da anlatılıyor.

Fotoğraf ve kısa video paylaşma platformu olan instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra değişim göstermeye başladı. Birçok alanda yenilik ve özellik geliştirmesi yapıldı. Özellikle filtrelemelerin çeşitliliği, uygulamanın en çok tercih edilen özellikleri arasında yer alıyor.

Instagram şimdi ise yepyeni bir yenilik ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Bu yeni özellik sayesinde; kendinize, şirketinize, arkadaşınıza bağış toplayabileceksiniz. Uygulama ilk önce Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda ve Birleşik Krallık bölgelerinde test edilecek. Daha sonra tüm dünyada aktif hale getirilecek. Ayrıca bağış çıkartma özelliğini kullanarak bağış toplayan kuruluşlara da para yardımı yapılabilecek.  

Instagram Üzerinden Bağış Toplama Özelliği

Instagram kullanıcısı iseniz ve kişisel olarak para toplamak istiyorsanız bazı ayarları yapmanız gerekiyor. İstenen ayarları aktifleştirdikten sonra takipçilerinizden para toplayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekilde;

Öncelikli olarak profili düzenle bölümüne gelin ve ayarlar sekmesini açın. İngilizce menü kullananlar Edit Profile bölümünü açmalılar.Daha sonra karşınıza Bağış Toplamayı Ekle ( Add Fundraiser) bölümü çıkacak. Bu bölümü de seçtikten sonra bir diğer bölüme geçilecek.Karşınıza çıkan diğer bölümde Para Topla ( Raise Money ) bölümünü seçeceksiniz.Tüm bu işlemlerden sonra bir fotoğraf belirleyeceksiniz.Ardından bağış kategorisini seçin ve hangi amaçla para topladığınızı belirtin.

YouTube video

Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra bağışın toplanacağı merkezi belirlemeniz gerekiyor. İnsanların hangi adrese para yatırmasını istiyorsanız o adresini bilgilerini girmelisiniz. Henüz para toplama özelliği ülkemizde aktif olmadığı için belirli bir bağış toplama merkezi bulunmuyor. Fakat ABD’de instagram kullanıcısı iseniz Stripe üzerinden para toplayabilirsiniz.Her şeyiniz hazır artık bağış toplama postunuzu paylaşabilir ve para toplayabilirsiniz.

Herkes Instagram Üzerinden Para Toplayabilecek mi?

Facebook tarafından yayımlanan makalede, instagram üzerinden para toplama özelliğinin herkes de açık olmayacağı belirtiliyor. Sadece başvurusu onaylanan kişilerde para toplama özelliği açılacak. Bunun için belirlenen kriterlerin geçilmesi gerekiyor.

Para toplayacak kişilerin gerçek anlamda para toplamasına gerek duyulursa özellik aktifleştirilecek. Kişisel para toplama özelliği 30 gün boyunca aktif kalacak ve bu sürede para toplanabilecek. Daha sonra uzatılması gerek görülürse uzatılabilecek. Özelliğin aktif olabilmesi için bir diğer kriter de 18 yaşından büyük olma zorunluluğu.

YouTube video

Sizlere bağış yapan kişiler kimliklerinin diğer kişilerle paylaşılmamasını isteyebilecek. Sadece bağış toplayan kişi bağışçıyı ve bağış miktarını görebilecek. Bağış toplama süresi dolduğunda tüm para banka hesabınıza geçirilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!