featured

İnstagram Beğeni Gizleme Özelliği Nedir | İnstagram Beğeni Gizleme Güncellemesi Geldi mi? İnstagram Beğeni Gizleme Kapatma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnstagram beğeni gizleme özelliği, son güncelleme ile gelen yenilikler arasında yer alıyor. Sosyal medya platformları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan İnstagram, fenomenlerin yer aldığı uygulama konumunda. Durum böyle olunca İnstagram, insanların beğeni sayısını göstermekten ve popülarite elde etmekten hoşlandığı bir platform olarak öne çıkıyor. Ancak siz böyle değilseniz ve beğeni yarıştırmak istemiyorsanız, yalnızca bir işlem ile İnstagram beğeni gizleme özelliğini aktive edebilirsiniz.

İnstagram Beğeni Gizleme Özelliği Nedir?

Öncelikle İnstagram beğeni gizleme özelliği nedir konusu ile giriş yapalım. Normal standartlarda İnstagram üzerinden paylaşılan tüm gönderiler üzerinde beğeni sayısını görebilmek mümkündür. Ancak yeni güncellenen beğeni gizleme özelliği ile beğeni sayısını görebilmek tarih oluyor. Üstelik yalnızca beğeni sayısını değil, size özel yapılan yorumları dahi gizleme fırsatı bulabileceksiniz. İşte İnstagram beğeni gizleme nasıl yapılır sorusunun tüm yanıtları…

1- İnstagram Beğeni Gizleme Güncellemesi Ne Zamandır Kullanılabiliyor?

İnstagram beğeni gizleme güncellemesi, yaklaşık bir ay gibi bir süredir kullanılabilmektedir. Özellikle İnstagram’da beğeni takibi insanlar için, bir dönem sonra kötü şöhret kazanmasına sebep olabiliyor. Bunun yanı sıra beğenilerin etkileşimi arttırmak ve kutuplaştırıcı bir etkiye sebep olduğu da yadsınamaz bir gerçek!

Bunun önüne geçmek isteyen İnstagram, yeni bir güncelleme getirerek sizlere beğeni gizleme imkanı sunuyor. Bu özelliği devreye sokmanız halinde, kimse sizin beğeni ve yorumlarınızı görüntüleyemiyor. Bir süre kullanıp sonra beğenilerinizi göstermeye devam etmek isterseniz bu durumda özelliği kaldırabiliyorsunuz. Her gönderide ya da bazı gönderilerde devreye sokabileceğiniz bu özellik yalnızca 1 ayda, binlerce kişi tarafından kullanılmaya başlandı bile!

2- İnstagram Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır? İnstagram Beğeni Gizleme Açma İşlemi

İnstagram beğeni gizleme işlemi dakikalar içerisinde aktive edilebilecektir. Bu işlem için öncelikli olarak İnstagram profilinize giriş yapmanız gerekiyor. Sonrasında ise aynı işlemi tüm gönderiler üzerinde uygulamalısınız. Bu noktada tüm gönderilerinizin beğenilerini kapatabileceğiniz gibi, bir ya da birkaçını beğenilerin görünmemesi adına kapatabilirsiniz.

Gönderilerin sağ üst kısmında üç tane üst üste noktanın var olduğu görülmektedir. Ekrana çıkan verilerin sondan ikincisinde ‘’Beğeni Sayısını gizle’’ kısmının bulunduğu görülecektir. Bu kısma tıklandığında beğeni gizleme özelliği direkt olarak devreye girer. Beğeni gizlendiğinde yalnızca bir hesap ismi ( @ayse ve diğerleri ) şeklinde beğenilerinizin görüldüğünü fark edebilirsiniz.

Diğerleri kısmına tıkladığınızda kaç kişi ve kimlerin beğendiğini görebilirsiniz. Ancak bunu başka kişilerin görebilmesi söz konusu değildir. İnstagram beğeni gizleme açma işlemini yukarıda da belirttiğimiz gibi tüm gönderilerinize aynı mantık ile uygulayabilirsiniz. Bu işlem sizin için oldukça zaman alıcı ve uğraştırıcı olabilir. Bu nedenle bu özelliği belli başlı gönderilere uygulamanızı öneririz.

3- İnstagram Beğeni Gizleme Kaldırma

İnstagram beğeni gizleme özelliği bazı durumlarda sıkıcı bir hal alabilir. Kişiler özellikle bazı özel günlerinde beğeni ve yorum içeriklerini paylaşmaktan oldukça hoşlanır. Bu durumda beğeni sayısını açmak isteyebilirler. Ancak bu noktada bilmeniz gereken önemli bir bilgi bulunuyor. Herhangi bir gönderi paylaştığınızda beğenileriniz zaten görünür.

Ancak siz dışarıdan bu özelliği aktive ettiyseniz, beğeni gizlemek mümkün olacaktır. Önceden gizlediğiniz ve beğeniye açmak istediğiniz hesap için ise ilk olarak üç nokta simgesine tıklamalısınız.

YouTube video

Sonrasında, bu simgeye tıklandığında çıkan verilerin son altta yer alan ‘’Beğeni sayısını göster’’ kısmına tıklanmalıdır. Tıkladığınızda beğenilerinizin standart bir şekilde sizler ve başkaları tarafından görüntülendiğini görebilirsiniz. Böylece İnstagram beğeni gizleme kaldırma işlemi gerçekleşmiş olacaktır. İnstagram canlı yayın özelliği için bu yazımızı okuyabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!