featured

İnstagram Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır? İnstagram’da Silinen Hesap Nasıl Açılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnstagram hesap kurtarma işlemi, hesabı silinen ya da çalınan kişilerin en çok araştırdığı konular grubunda yer alıyor. Sosyal medya günümüzde birçok insan tarafından fazlasıyla kullanılan platformlardan bir tanesidir. Sosyal medya denildiğinde akıllara ilk gelen platform olan İnstagram kişilerin günlük yaşam rutini ve güzel anlarını sergilemesini sağlayabilmektedir. Bu nedenle çalınması pek çok kişinin kabusu olacaktır. Peki, İnstagram hesap kurtarma işlemi nasıl yapılır?

İnstagram Hesap Kurtarma İşlemi Nedir? İnstagram Hesabı Kaç Kişi Şikayet Ederse Kapanır?

İnstagram hesap kurtarma, genellikle hesabın çalınması ya da hesabın kalıcı olarak silinmesi sorasında yapılabilmektedir. Bazı koşullarda kişilerin şifreleri ve hesapları kötü niyetli kişilerin eline geçebilmektedir. Bu durumda ise hesaplarda çalınma söz konusu olmaktadır.

Fotoğrafları, takip ettiği kişileri ve özel mesajlarını kaybetmek istemeyen birçok insan ilk olarak İnstagram hesap kurtarma işlemine ihtiyaç duyabilir. Bunun yanı sıra kişi kendi hür iradesi ile hesabını kalıcı bir şekilde kapattıktan sonra da, eski hesabını açmak isteyebilecektir. İnstagram hesabı birden fazla kişinin şikayet etmesi durumunda da kapatılabilmektedir.

Ancak şikayet sayısının ne kadar olduğunun bir önemi yoktur. Bir kişinin hesabınıza şikayette bulunması halinde, haklı bulunursa hesabınız direkt olarak kapatılabilecektir. Böyle bir durum yaşanırsa, kişi İnstagram hesap kurtarma işlemi gerçekleştirmelidir.

1- Çalınan İnstagram Hesabı Nasıl Geri Alınır 2021?

Çalınan İnstagram hesabı nasıl geri alınır 2021? İnstagram hesabınız çalındıysa, bu noktada ilk olarak İnstagram’a giriş yapılmalıdır. Sonrasında ekrana bir İnstagram hesap kurtarma linki gelecektir. Bu linke tıklandığında, hesabınızı kurtarmak için sizden istenen bilgileri eksiksiz olarak girmelisiniz. Aksi takdirde İnstagram hesap kurtarma talebiniz olumlu kabul edilmeyecektir.

2- İnstagram Hesap Kurtarma Linki Nerede?

İnstagram hesap kurtarma için kullanacağınız link https://help.instagram.com/contact/606967319425038 şeklindedir. İnstagram hesap kurtarma linki yalnızca çalınan ve dondurulan hesapların açılabilmesi için kullanılabilecektir. Diğer durumlarda bu link herhangi bir sonuç almanızı sağlamaz.

3- İnstagram Hesap Kurtarma Formu 2021 Üzerinde Hangi Bilgiler Yer Alıyor?

İnstagram hesap kurtarma formu 2021 üzerinde bazı bilgiler yer almaktadır. Bu bilgiler kişinin açtırmak istediği hesabın kendisine ait olup olmadığını belirlemek için sorulmaktadır. İnstagram hesap kurtarma formu içerisinde şu bilgiler yer almaktadır;

Nüfus cüzdanında yazan isim ve soyisim,Kişinin hesap için kullandığı e-posta adresi,İnstagram kullanıcı adı,İnstagram şifresi,Cep telefonu numarası,Hesabın kapatılmasına neden itiraz ettiğini ve neden açılmasını istediği konusundaki açıklaması şeklindedir.

Kişi öncelikli olarak bu bilgilerin tamamını eksiksiz olarak doldurmalıdır. Bilgileri doldurduktan sonra İnstagram ekibi, formu inceleyerek hesabın neden kapatıldığı konusunda incelemeler yapar. İnceleme sonrasında ekip bir karara vararak, bu kararı mail yoluyla karşısındaki kişiye bildirmektedir.

YouTube video

Eğer kişinin hesabının açılmasına izin verilirse kişiye geçici bir şifre belirlenerek, bildirilir. Bu aşamadan sonra kişi kullanıcı adı ve geçici şifresi ile yeniden hesaba ulaşabilecektir. Ancak, hesabı açmak için uygun bulunamazsa aynı hesap için yeniden İnstagram hesap kurtarma işlemi yapılamayacaktır.

4- İnstagram Hesap Silme Nedir? İnstagram’da Silinen Hesap Nasıl Açılır?

İnstagram hesap silme işlemi, kişinin kendi hür iradesiyle yapabileceği bir işlemdir. Peki, İnstagram’da silinen hesap nasıl açılır? Bu konuda öncelikle kişinin İnstagram’a giriş yapması sonrasında ise kurtarma linkine tıklanması gerekecektir. İnstagram hesap kurtarma linkine tıkladıktan sonra, gerekli bilgiler doldurularak ekibe iletilecektir. Ekip tarafından sonuçlandıktan sonra kişinin hesabı yeniden açılabilir. Ancak bu talebin olumlu karşılanmaması halinde, kişi tekrar hesabını alamayacağı için yeni bir hesap açmalıdır.

5- İnstagram Hesap Açma Ne Kadar Sürede Gerçekleşir?

İnstagram hesap açma ne kadar sürede gerçekleşir? İnstagram hesap kurtarma sonucunda hesabı açıp açamayacağınız ortalama 1 hafta içerisinde belli olacaktır. Sonuç, ekibin yoğunluğu ve incelemelerine göre değişiklik göstermektedir. Ancak, ortalama 1 hafta içerisinde sonuç hakkında bilgi sahibi olunabilmesi mümkündür. İnstagram hikaye taslakları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!