featured

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Ne Demek? Instagram Kullanıcı Bulunamadı Çözümü Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram kullanıcı bulunamadı hatasını görmek birçok insanı üzen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Özlediğimiz veya merak ettiğimiz kişinin instagram hesabına girmek ve ona ait fotoğrafları görmek isteriz. Büyük bir heyecanla aradığımız hesaba erişimin olmadığı ve kullanıcının bulunmadığı uyarısını alırız. Bu durumun temelinde yatan bazı nedenler vardır. Yazımızda bu nedenlere değineceğiz.

Sosyal medya kullanıcıların birçoğu bir süre sonra kendilerine vakit ayırmak isterler ve hesabını kapatırlar. Böyle durumlarda genelde kullanıcının bulunamaması normaldir. Ama o kullanıcı başka hesaplardan bakıldığında görülüyor sadece siz baktığınızda görülmüyorsa burada biraz oturup düşünmeniz gerekir. Çünkü o kişi muhtemelen sizi engellemiştir. Bu nedenle de o kişinin hesabına erişim sağlayamazsınız.

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Nedenleri Nelerdir?

Aradığınız kullanıcıyı instagram’da bulamadı iseniz bunun birden fazla nedeni vardır. Öncelikle bu nedeni belirlemelisiniz. Bunu belirlemelisiniz çünkü bu şekilde o kişi ile aranızdaki bir problem var mı yok mu ancak bu şekilde ortaya çıkarabilirsiniz.

1- Engellenmiş Olabilirsiniz

YouTube video

Instagram’da sizi takip etmesini istemediğiniz ve size ulaşmasını istemediğiniz kişileri engelleyebilirsiniz. Böyle bir durumda sizi arayan kişiler hesabınıza erişim sağlayamayacaktır. Eğer bu durumla siz karşılaşmışsanız ve aradığınız kişiyi bulamıyorsanız engellenmiş olabilirsiniz.

Bunu anlamanın en kolay yolu ise farklı bir hesaptan o kişi aratmaktır. Eğer o hesapta erişim izni varsa ve sadece sizin hesaptan erişim olmuyorsa üzgünüm engellenmişsiniz. O kişi sizin onu takip etmenizi istemiyor.

2- Aradığınız Kullanıcı Hesabını Dondurmuş Olabilir

YouTube video

Instagram hesap dondurma işlemi, hesabını tamamen kapatmak istemeyen kişilerin başvurduğu bir yöntemdir. Bu işlem sonrasında hesap geçici süre kullanıma kapatılır. Kullanıcı 30 gün içerisinde hesabına dönüş yaparsa hesap eski haline dönecektir. Eğer siz de bu 30 günlük süre içerisinde, hesap donmuş halde o kişiyi ararsanız hesabına ulaşamazsınız. O kişinin hesabını tekrar aktif hale getirmesini beklemelisiniz.

3- Aradığınız Kişi Kullanıcı Adını Değiştirmiş Olabilir

YouTube video

Aradığınız kişi instagram kullanıcı adını değiştirmiş ise o kişiye ulaşım sağlayamazsınız. Bu şekilde bulamadığınız kişiyi eğer varsa telefon numarası ile bulabilirsiniz. Aksi takdirde instagram kullanıcı bulunamadı hatası almaya devam edersiniz.

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür?

Üzgünüz bu kullanıcı aktif değil gibi bir ibare ile karşılaşırsanız yapmanız gereken ilk şey bu sorunun nedenini saptamaktır. Yukarıda bahsettiğimiz 3 farklı neden hangisi sizin sorununuz ise ona göre çözüm yolu bulunmalıdır.

Eğer instagram sayfa bulunamadı ifadesi karşınıza çıktıysa ilk olarak aradığınız kişiyi farklı bir kişinin hesabından da aratın. Eğer o kişinin hesabından sizin ulaşmak istediğiniz kişiye ulaşılıyor ve sadece sizden ulaşılmıyor ise engellenmişsiniz demektir. Bu durumda yapabileceğiniz tek şey sizi engelleyen kişinin kalbini kazanmanızdır. Eğer hangi nedenle sizi engellediğini biliyorsanız belki bir özür engellerin kalkmasına yardım edebilir.Eğer aradığınız kişi kullanıcı adını değiştiği için o kişiye ulaşamıyor iseniz bu kez farklı yöntemlerle o kişiyi aramalısınız. Öncelikle cep telefonu numarası ile deneyebilirsiniz. Eğer rehberinizde o kişi kayıtlı ise instagram ve telefon rehberi senkronizasyonu yaparak o kişiye ulaşabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise e posta adresi ile bulmaktır.Eğer instagram kullanıcı bulunamadı dondurma işlemi nedeniyle karşınıza çıkıyor ise o kişini hesabını tekrar aktif etmesini beklemelisiniz. Aradığınız kişi hesabını aktif hale getirdiği an hesabına ulaşım sağlayabilirsiniz.

YouTube video

Instagram’da aradığınız kişinin hesabında kullanıcı bulunamadı diyor veya kullanıcı adı bulunamadı ibaresi yer alıyor ise nedenler bu şekildedir. Kullanıcı adınızı instagram tarafından görünmez hale getirmek için siz de aynı yöntemleri kullanabilirsiniz.

İstemediğiniz kişilerin instagram hesabınızı bulmasını istemediğinizde onları engelleyebilirsiniz. Veya instagram hesabımın kullanıcı adını değiştirerek farklı bir kimlik edinmek istiyorum derseniz bunu da yapabilirsiniz. Ama genelde bunu yapan kullanıcılar daha sonra hesabıma giriş yapamıyorum hatası ile karşılaşıyorlar. Bunun nedeni ise eski hesap ismi ile giriş yapmaya çalışmalarıdır.

YouTube video

Teknoloji haberleri bölümümüzden başka bir konulara da bakabilirsiniz. Instagram kullanıcı bulunamadı konusunda bahsettiğimiz instagram hesabı dondurma yazısını okuyabilirsiniz. O konular arasında instagram hesabı dondurma nasıl yapılır konusunda destek yazısı bulabilirsiniz. Ayrıca yıl yıl geriye giderek farklı konulardaki yazılarımıza göz atabilirsiniz. Yazılar altına sorularınızı bırakabilir veya bize cevapla ulaşabilirsiniz. Bu iletişim bilgilerinin tüm hakları saklıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!