featured

İnstagram Şifremi Unuttum E-Postamı Bilmiyorum? İnstagram Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnstagram şifremi unuttum e-postamı bilmiyorum, “İnstagram şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim?” diyenler için instagram değiştirme yöntemleri yazımızın devamında!

İnstagram Şifremi Unuttum E-Postamı Bilmiyorum 2022 Konusuna Dair Tüm Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Sosyal medya platformları arasında yer alan İnstagram’ın her gün kullanıcı kitlesi daha da büyüyor. Bu nedenle de en çok kullanılan platformların başında gelen İnstagram’da güvenlik de önemli bir konuma gelmiştir.

Zaman zaman kullanıcılar İnstagram hesaplarının şifrelerini unutabiliyor ve erişimde zorluk yaşayabiliyor. Bizler sizlere bu yazımızda instagram şifresi nasıl değiştirilir tüm detayları ile anlatacağız.

İnstagram Şifre Yenileme Nasıl Yapılır? İşte İnstagram Şifre Sıfırlama 2022 Yöntemleri!

İnstagram hesabınızın şifrenizi iki farklı şekilde değiştirebilirsiniz. Şifrenizi biliyorsanız ancak yine de değiştirmek istiyorsanız bu işlemi uygulama içerisinde yapabilirsiniz. İnstagram hesabı şifrenizi unuttuğunuzda ise yeni birkaç adımda İnstagram şifrenizi değiştirmeniz mümkün!

1- İnstagram Yeni Şifre Alma ve İnstagram Giriş Yöntemi

İnstagram şifre değiştirme işlemini şifrenizi unutmadıysanız ancak güvenlik sebebi ile değiştirmek istiyorsanız uygulama içerisinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle İnstagram hesabınıza giriş yapıp profil ayarlarınıza gitmeniz gerekecek. Profil sayfanıza gittikten sonra;

Ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç çizgi butonuna tıklayın,Karşınıza çıkan ekranda önce ‘Ayarlar’ sayfasına gidin,Daha sonrasında ‘Güvenlik > Şifre’ adımlarını izleyin,Karşınıza gelen ekranda mevcut şifrenizi yazdıktan sonra alt kısma da belirlediğiniz yeni şifrenizi yazmanız gerekecektir.Şifrelerinizi yazdıktan sonra ekranın sağ üst köşesindeki mavi tike tıkladığınızda instagram şifre değiştirme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Şifrenizi unutmadıysanız dahi düzenli periyotlarda şifrenizi değiştirmeniz doğru olacaktır. İnstagram hesabınız, size dair birçok özel bilgi ve verinin olduğu bir alandır.

Kişisel bilgi ve verilerinizi korumak ve güvenli alanda saklamak adına düzenli olarak şifrelerinizi bu yöntemle yenileyebilirsiniz. Şifre kriterleri ise İnstagram tarafından belirlenmiştir.

İnstagram hesabınız için oluşturacağınız şifrenin büyük-küçük harf, sayı, ünlem ve soru işareti gibi karakterler barındırması şifrenizin güvenlik düzeyini arttıracaktır.

Bilgisayardan İnstagram Şifre Yenileme

İnstagram şifre değiştirme işlemlerini telefonunuzun İnstagram uygulamanızdan yapabileceğiniz gibi bilgisayar üzerinden de yapabilirsiniz. Bunun için de öncelikle bilgisayarınızın tarayıcısından instagram giriş sayfasına giderek hesabınıza giriş yapmalısınız.

Hesabınıza giriş sağladıktan sonra ekranın sağ üstünde yer alan profil resminize tıklayarak “Ayarlar” sekmesine gidin.

Burada “Şifre Değiştir” ekranında mevcut şifrenizi ve belirlediğiniz yeni şifrenizi yazdıktan sonra da “Şifreyi Değiştir” dediğinizde bilgisayardan instagram şifre yenileme işlemini tamamlamış olursunuz.

2- İnstagram Şifremi Unuttum Nasıl Yenilerim?

İnstagram şifrenizi unuttuysanız ve hesabınıza erişim sağlayamıyorsanız instagram şifremi unuttum özelliği sayesinde instagram şifresini sıfırlayabilir ve yeni şifre oluşturabilirsiniz. Ancak bu yöntemi kullanmak için telefon ve e posta gibi bilgilerinizi sisteme kaydetmiş olmanız gerekiyor.

Telefonunuzdan İnstagram uygulamasına gidin ve giriş yapma sayfasında bulunan “Giriş yapmak için yardım al” butonunu seçin ve ilgili alana telefon numaranızı girin. Telefon numaranızı girdikten sonra cep telefonunuza tek kullanımlık bir şifre gelir.

Bu şifreyi kullanarak hesabınıza giriş yaparak yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz. Ancak İnstagram şifremi unuttum telefon numarası yok diyorsanız o halde e-posta bilgilerinizi kullanarak da işlemi tekrarlayabilirsiniz.

İnstagram Şifre Yenileme Linki Açılmıyor

İnstagram şifre yenilemek isteyen kullanıcıların bir çoğu instagram şifre yenileme linki açılmıyor sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu sorunun çözümü oldukça basit ve pratiktir.

Şifre yenileme linki sorunu e-posta ile şifre yenileme sırasında meydana gelen bir sorundur. Böyle bir sorun ile karşılaştığınızda gelen linki silerek tüm işlemi baştan tekrarlayıp yeni bir instagram şifre değiştirme linki alabilirsiniz.

3- İnstagram Şifremi Unuttum E Postamı Bilmiyorum

İnstagram şifremi unuttum diyen kullanıcılar telefon bilgisi ya da e-posta bilgisi ile şifrelerini yenileyebilmektedir. Ancak bu işlemi yapabilmeniz için dediğimiz gibi telefon numaranızın ve e-posta adresinizin ya da bunlardan herhangi birinin hesabınıza önceden tanımlanmış olması gerekiyor.

Hesabınıza erişim sağlayamıyor ve instagram şifremi unuttum e postamı bilmiyorum diyorsanız o halde telefon numaranız ile giriş yardımı alabilirsiniz. Giriş yardımı ekranında hesabınıza tanımlı telefon numaranızı girdiğinizde telefonunuza gelen tek seferlik şifre ile kısa sürede işlemi tamamlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!