featured

İş Bulma Yolları Neler | Hızlı İş Bulmanızı Sağlayan 7 Öneri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşkur İş bulma yolları ekonomik açıdan zorlandığınız dönemlerde veya mesleğinizi icra etmeye devam edebilmek için önemlidir. Önceliklerinize göre iş seçimi konusunda seçim yapabilirsiniz. Türkiye şartlarında severek iş yapmak çok öncelik olamadığı için bir miktar zorlanabileceğinizi de düşünmek gerekiyor.

Sevmeden İş Yapılır mı?

İş bulma yolları aranırken istisna bir kitle dışında genellikle sevmeden iş yapmanın ne kadar zor olduğu hissi vardır.  Bu hissinizin dağılmasını istersiniz ama bir türlü dağılmaz. Dolayısıyla kendinizi bir kısır döngü içerisinde bulmanız olasıdır. Bu duyguyla baş etmek için öncelikle kendinize değer vermeye devam etmeniz gerekiyor. Yaptığınız iş sizinle tam olarak bütünleşmese de eldeki şartlar gereği olabildiğince durumu iyileştirmeye çalışabilirsiniz.

Hayatınızı sürdüreceğiniz iş koşullarını genel anlamda değerlendirmek faydalı olacaktır. Ne kadar süre için bu işe devam edeceksiniz kendinizi hazırlamalısınız. Toplumsal koşullar, ülke durumu vs. nasıl bir süreç içerisinde değerlendirme yapabilirsiniz.

Birçok kişi şartlar gereği istemediği işlerde çalışabiliyor. İnsanların depresyona girmesine neden olan bu durum köklü değişimlerin de gerektiğini ifade ediyor. Korona virüs olduğu andan beri küresel düzeyde bir değişiklik olduğu aşikardır. Örneğin Türkiye’de belediyeler ve devlet kurumları daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Bu yerli üretim ve hayatın ucuzlaması sürecini de beraberinde getirecektir. Dünya genelinde küresel olarak yerelleşme önemi arttığı için iş bulma yolları açısından algılarda bir değişim görülebilir.

Yeni Alanlar Denemekten Korkmayın | Deneyimsiz Olanlar için Nasıl İş Bulunur?

İş hayatına bakış açısıyla alakalı çok karmaşık bir durum olduğu yeni iş, deneyim vs. konularında görülebilir. Bir kişiden yaşı ilerledikçe sabit bir alanda uzmanlaşmak zorunda olduğu yönündeki algı köreltici etki yapabiliyor. Bu durumun temel çelişkisi, bir alanda uzmanlaşan kişilerin de yeni bir kurumda baştan meslek öğreniyor gibi olmasıdır.

Temel teknik bilgi gerektiren konular elbette bazı standartlar oluşturuyor. Diğer yandan mesleki anlamda yeterliliği olan kişilerin yeni işletmede yeni düzene baştan başlaması gerekiyor. Tabi bu durumun sosyal bağlar vs. ile de yakından ilişkisi var. Çalışma hayatında özel sektörün birçok sorunla karşılaşılan alan olması teknik bilgiden fazlasıyla ilgili denebilir.

Karmaşık programlar kullanmanız gereken bir iş alanında uzmanlaşmak istiyorsanız eğilim bu yönde şekillenebilir.  Bir meslekte gereksinimleri önceden düşünerek yeni iş bulma yolları düşünülebilir. İşin kendisinden önce kendinize değer vermeniz gerektiğini unutmayın. Üzerinizde bir ton yükle, girmiş olduğunuz yeni iş farklı nedenlerle sonlanabilir.

Nasıl İş Bulurum? 7 Öneri ile İş Bulma Yolları

İş bulmadan önce ve bulma aşamasında yapılması gereken bazı ufak uygulamalar size ve hayatınıza katkı sağlayabilir.

1. Korona Şartlarında Türkiye’de İş Bulma Yolları Nasıl? Umutsuzluğa Düşmeyin

Koronavirüs, küresel anlamda ekonomik değişimleri beraberinde getiriyor. Kaynak verimliliği ve ekonomi açısından en kötü durumdaki ülkelerden biri olan Türkiye’de umutsuzluk kolayca yaşanabiliyor. Fakat değişim süreçlerinde iyiye yönelik gelişmeler de bulunuyor.  Koşulları iyi görmeye çalışarak yeni fırsatlara karşı kendinizi hazırlayın. Yeni dönemde devlete bağlı belediye kurumlarının ön plana çıkacağı düşünülüyor.

2. İnternette Başvuru Kanalları Oluşturun

Dijital alanda iş başvuru siteleri sayısı oldukça fazla ve milyonlarca iş yeri buraya ilan veriyor. Hızlı iş bulmanızda acil eleman arayan iş yerlerini inceleyebilir, özgeçmiş hazırlayabilirsiniz. Bölgesel ve Türkiye geneli başvurulardan kendinize uygun olanları kullanabilirsiniz.

3. Araştırma Yapın| 5-10 km Çevrenizde Hangi İşletmeler Var?

En hızlı iş bulma yöntemlerinden biri kendiniz somut olarak çevredeki kurumları araştırmak ve ilanlara bakmaktır. Büyük kurumların havuzuna da elden özgeçmiş bırakabilirsiniz. Elden özgeçmiş bırakırken bir tanıdık vasıtasıyla eleman alımı yapanlar daha çok tercih edilebilir.

4. Sosyal Medya İşi Yapabilirsiniz! Seveceğiniz İş Bulma Yolları Oluşturun

Sosyal medyayı sıkça kullanıyorken bunu bir ürün satışı haline dönüştürebilirsiniz. Üreteceğiniz, kolay satılacağını düşündüğünüz malzemeleri reklam yaparak elden çıkarabilirsiniz. Uygun fiyata başka yerlerden bulduğunuz akışı olan ürünleri yeni yerlerde satmak düzenli kar getiren işe dönüşebilir. Benzer mantıkla birçok internet sitesi iş bulma yolları açısından zemin sunuyor. Bireysel hesap açarak e ticaret sitelerinde ürün satmaya çalışabilirsiniz.

5. Herkes Eleman Çıkarırken İş Bulma Yolları Neler? İŞKUR İlanlarını Değerlendirin

Devlete bağlı yan kurumlarda birçok firma düzenli olarak işçi, personel alımı yapıyor. Özel sektörün geri plana doğru yöneldiği dönemlerde devlete bağlı kurumlar daha da artacaktır. İŞKUR bu açıdan size etkili bir çözüm olabilir. Kaydınızı yaptırarak şehre göre eleman arayan yerleri düzenli olarak takip edebilirsiniz.

6. Fuar Alanlarında Ürün Satışını Araştırın

Günümüzde artık bir ürün almak ve başkalarına satmak çok kolay… Dolayısıyla düzenli olarak satış yapabileceğiniz bir fuar alanı takibine başlayabilirsiniz. Şehir içi fuar yerleri veya şehirlerarası, hatta ülkelerarası fuarları kullanabilirsiniz. Aşamalı ilerleme kaydetmek avantaj sağlar.

7. İs İlanları İncelemesi Yaparken Belirli Bir Rutin Oluşturun

Kolay iş bulmak için ne yapmalı sorusunun yanıtı iş arama alışkanlıklarınızda yatıyor olabilir. Kendinize her gün belirli bir saat aralığında iş arama ve başvurma süresi ayırın. Bunu yaptığınızda istekleriniz de daha net şekillenecektir.

İşten çıkarma yasağı hakkında hukuki arka planları araştırmanız önerilir. İşkur resmi adresi ziyaret edilerek hızlı iş bulma yolları konusunda destek alabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=i9_4a6yFmXA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!