featured

İş İmkanları Hangi Mesleklerde Daha Yüksek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmişten günümüze kadar incelediğimizde birbirinden farklı pek çok meslek grubunun ortaya çıktığını görüyoruz. Siyasette, ekonomide, teknolojide meydana gelen değişimler meslekleri de etkiliyor. Bunun için mesleklerden bazıları çoktan eskimeye yüz tutmuşken dünyadaki değişim neticesinde yeni meslekler ve daha yeni iş imkanları ortaya çıkmaya başlıyor.

İş İmkanı Yüksek Bölümler

Öğretmenlik, doktorluk, mühendislik bölümleri belki de asırlardır bizimle. Peki, günümüzde iş imkânı yüksek bölümler hangileri? Ülkemizde üniversite mezunlarının hızla artması gençleri iş bulma kaygısı yaşamayacağı iş imkânı yüksek meslekleri aramaya teşvik ediyor.

Geleceğin mesleklerinden olduğu söylenen yazılım mühendisliği, gıda mühendisliği, endüstri mühendisliği, tıp, hukuk gibi bölümler mezun olunduktan sonra kolay bir şekilde istihdam edilen meslekler arasında yer alıyor.

Bu bölümlere ek olarak fizyoterapistler, hemşireler, veterinerlik ve matematik bölümü mezunları hem Türkiye’de hem de dünyada istihdamı en yüksek bölümlerden görülüyor.

İki yıllık bölümler arasında ise mekatronik, diyaliz, çocuk gelişimi, ilk ve acil yardım, adalet, ağız ve diş sağlığı, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon yer alıyor. Aynı zamanda sağlık, mühendislik, hukuk alanları iş imkanı en yüksek dallar arasında yer alıyor.

Meslekler

Türkiye İstatistik kurumunun araştırmasına göre Türkiye’de mezun olduktan kısa süre sonra iş imkanı bulan, iş imkanı en yüksek olan meslek Veterinerlik. Veterinerlikten sonra ikinci sırayı alan meslek ise mühendislik. Mühendislikten sonra 3. Sırayı sağlıkçılar alırken iş imkanı yüksek olan meslekler arasında dördüncü Sırayı hukukçular alıyor.

Sağlık alanında en çok tercih edilen mesleklerde doktor, diş hekimliği, anestezi uzmanı, hemşire, mikro cerrahi yer alırken, bunun yanı sıra mühendislikte ise biyomedikal mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği tercih ediliyor.

21. yy’da artan teknolojik gelişmeler sonucunda bilişim alanı da ön plana çıkıyor. Ver tabanı uzmanları, web masterlar da artık iş imkanı yüksek, çok aranan meslek grupları arasındaki yerini alıyor. Sanat alanları, gazatecilik gibi meslekler ise Türkiye’de iş imkanı en düşük meslekler arasında yer alıyor.

Bunlardan farklı olarak internet gazeteciliği, blogger, sosyal medya uzmanı, dijital pazarlama uzmanı gibi meslekler de hem günümüzde hem de gelecekte iş imkanı en yüksek meslekler arasında yer almaya devam edeceğe benziyor. Sürdürülebilir Yeni Meslek Dalları Nedir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!