İş Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

İş Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş ortamında, personellerin hem iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uygun bir şekilde korunması, hem de konforlu bir deneyim yaşayarak verimli bir iş ortaya koyması adına iş kıyafeti seçimi oldukça önemli. Şirketler için önemli konuların başında, iş kıyafeti seçiminde dikkat edilecekler geliyor. Profesyonel iş elbiseleri sunan yildirimlargiyim.com.tr Dijital Kanallar Sorumlusu Esra İyiiş, iş kıyafeti alımında dikkat edilecekleri paylaştı.

İş kıyafeti siparişi vermeden önce ihtiyaçlarınızı belirleyin

İş kıyafeti üreticisi Yıldırımlar Giyim Dijital Kanallar Sorumlusu Esra İyiiş, iş elbisesi siparişi verecek işletmeler için ilk adımın ihtiyaçları belirleme olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

İş kıyafeti çok geniş bir dünya ve farklı sektörlerden birçok şirket için, değişken ihtiyaçlara hitap ediyor. İş tulumu ve iş yeleği gibi seçenekler barındıran iş elbiselerinde siparişten önce çalışma ortamının sıcaklığı ve soğukluğuna göre yazlık-kışlık ihtiyaçlar belirlenmeli.

İş Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Çalışma ortamının kirlenmesi, müşterilerle temasın olup olmaması, yıkama sıklığı ve kumaş türü gibi kriterler önemlidir. Bunun ardından iş elbisesinin tasarımına ve siparişine geçilebilir. Şirketlerin ihtiyaç duyduğu iş elbisesi çözümlerini istedikleri standartta teslim alabilmeleri için, ihtiyaçlarını doğru belirlemesi önemli.

İş kıyafeti nasıl olmalı?

İş tulumu, pantolonu ya da tişört-sweatshirt modelleri, hangi ürün grubunda sipariş verilirse verilsin, iş kıyafetlerinin belli standartları olmalı. Dayanıklılık, iş ortamında göre değişebilecek en önemli kriter. Bunun dışında kullanışlılık ve konfor da, çalışan verimliliğini artırması açısından kritik noktalar içinde. İş kıyafetinden memnun olmayan ya da rahat hissetmeyen bir çalışanın iş veriminin çok yüksek olmayacağı söylenebilir. Tabii ki konfor ve dayanıklılıktan öte, en önemli konulardan biri de standartlara uygunluk. Bu da sektöre, iş ortamına göre değişebiliyor.

İş Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

İş kıyafetleri standartlarına bakıldığında, genel iş kıyafetleri dışında aleve koruyucu iş kıyafetleri, radyoaktif etkiye karşı koruyucu iş kıyafetleri, antistatik (ESD) iş kıyafetleri ve kimyasallara karşı koruyucu kıyafetler tercih edilebilir.

Şirketlerin faaliyet gösterdiği alana göre, bu seçimler bir tercih değil zorunluluk. Hem çalışanların iş güvenliğini sağlamak adına hem de yasal İSG mevzuatına uygunluk adına, bu iş elbiselerinde standartlara dikkat edilmeli. EN ve ISO standartları kapsamında üretilen koruyucu iş kıyafetleri ile, iş ortamında güvenli bir ortam yaratılabilir.

İş kıyafeti tasarımları

İş kıyafeti siparişlerinde, renk de kararsız kalınan konular içinde yer alıyor. Şirketler için iş elbisesi siparişinde rahatlık ve konfor kadar, tasarım ve renk de önemli. Markanın kurumsal kimliğinin bir parçası olması açısından iş kıyafetlerinde markanın kurumsal renk yapısına uygun tasarımlar tercih edilebilir.

İş Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Bu noktada çalışma alanına göre renk seçimi de önemlidir. Kapalı alanda, fabrikalarda çalışan personel için renk seçiminde daha geniş bir skala olmasına karşın açık alanda çalışan personel için, beyaz ve yakın tonlarda açık renkler önerilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!