featured

İşi Olmayana 3.000 TL Verilecek! İşsiz Kalana İŞKUR’dan Büyük Destek Var…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa bir zaman önce İŞKUR’dan işi olmayan vatandaşlara bir müjde geldi. Bu müjdeye göre İŞKUR’a dilekçe verenler 3.000 TL’ye varan destek ödemeleri alabilecek. Uygulamaya dair detaylar İŞKUR’dan geldi.

İŞKUR’un yaptığı açıklamaya göre işi olmayan ve İŞKUR’a dilekçe veren vatandaşlar, 3.000 TL’ye varan maddi destek alabilecek.

Son dönemlerde ne yazık ki Türkiye’nin ekonomisi büyük bir çalkantı içerisine girdi. Hal böyle olunca da hem tıpkı çalışanlar gibi iş verenler de zor durumda kaldı. Bu zorluk içerisinde bazı iş verenler işçi çıkarma yoluna gitmeye başladı.

Pandemi dönemi ve sonrasında ekonomik dalgalanmalar sonucunda işverenler işçi çıkarsalar da eğer işçinin rızası yok ise bu durumda kişinin yeni bir işe girene kadar işsizlik maaşı alma hakkı doğarken aynı zamanda sigorta ödemesi de bu süreçte süreklilik gösterir.

İşsizlik Ödeneği Şartları Nelerdir?

İşsiz kalan ve İŞKUR’dan 3.000 TL’ye kadar işsizlik ödeneği almak isteyen kişilerin birtakım şartlara uyumluluk göstermesi gerekiyor. Bu şartların başında ise kişinin kendi isteği olmaksızın işten çıkarılmış olması geliyor.

Şöyle ki; eğer işten çıkarıldıysanız ancak rızanız yok ise ya da işten kendi isteğiniz ile ayrılmanız için istifa etmeniz için farklı provokasyonlara maruz kaldıysanız İŞKUR’dan işsizlik maaşı alma hakkına sahip olabilirsiniz. Ancak bu ödeme için çıkarıldığınız iş yerinde en az 4 ay boyunca aralıksız olarak sigortalı çalışmış olmanız aranan diğer şartlardan birisidir.

İşsizlik Ödeneği Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşsiz kaldıysanız ve işsizlik ödeneği almak istiyorsanız başvurunuzu İŞKUR müdürlükleri üzerinden yapabileceğiniz gibi aynı zamanda İŞKUR müdürlüklerine gitmeden www.işkur.gov.tr adresinden yapabilirsiniz. Ancak başvuruyu yapacağınız zaman dilimi mutlaka işten çıkıştığınız günü takiben 30 gün içerisinde olmalıdır.

İşsizlik Ödeneğinin Avantajları Nelerdir?

İŞKUR, işsiz kalan vatandaşlara işsizlik ödeneği ile maddi destek sağlamanın yanı sıra birçok avantaj da sunuyor. İŞKUR’dan işsizlik ödeneği alırken aynı zamanda genel sağlık sigortanız da ödenmeye devam eder.

Ödenek aldığınız süre zarfı içerisinde İŞKUR’un sunduğu mesleki gelişim kurslarına katılabilir ve böylece yeni iş kapılarını aralayarak iş bulma imkanınızı da arttırabilirsiniz.

İşsizlik Ödeneği Ne Kadar Süre Alınır?

Şartları karşılayan ve işsizlik ödeneği almaya hak kazanan vatandaşlar, bu ödemeyi sürekli değil süreli şekilde alırlar. Bu noktada kişinin işsizlik ödeneğini ne kadar ve ne süre ile alacağı bir hesap dahilinde belirlenir. Bu bilgilere göre işsizlik ödeneğini;

– 600 gün boyunca sigortalı çalışmışsanız 180 gün,

– 900 gün sigortalı çalışmışsanız 240 gün,

– 1080 gün sigortalı çalışmışsanız o halde de 300 gün işsizlik ödeneği alma hakkınız doğacaktır.

İşsizlik Maaşı 2022 Ne Kadar?

İşsizlik maaşı, kesintisiz sigortalı çalıştığı yerden zorla çıkarılan ya da istifa etmeye mecbur bırakılan her vatandaşa farklı hesaplamalar doğrultusunda ödenen süreli bir ödemedir. Bu nedenle de işsizlik maaşı belirli bir hesaplama doğrultusunda belirlenir ve bir ödeme planı dahilinde ödenir.

2022 yılı asgari ücretin belli olmasıyla birlikte gözler 2022 işsizlik maaşına çevrildi. 2022 asgari ücret tutarının 4.253 TL olması ile birlikte işsizlik maaşında da ciddi bir artış gözlendi.

2021 yılında en düşük işsizlik maaşı 1.420 TL idi. 2022 yılında ise yapılan zamlar ile birlikte en düşük işsizlik maaşı 2.137 TL olarak açıklandı. En yüksek işsizlik maaşı ise 4.272 TL olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!