featured

Islak Mendil Kullanımı Sağlıklı Mıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Islak mendil, günlük hayatımızın her yerinde kullanılan, kişisel temizlik ürünüdür. El temizliği, bebeklerin temizliği, teknolojik aletlerin temizliği, ayakkabı temizliği gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Hatta bir mendille elini, yüzünü temizledikten sonra masasını daha sonrada ayakkabısını temizleyen çok kişi vardır.

Günümüzde çıkan kolaylıklar ile temizlik anlayışları artık farklı kategorilerde sürdürülmektedir. Birbirinden farklı etkileri ve kullanım şekli olan temizlik ürünleri ile her kişi farklı şekilde hijyen sağlamaktadır. Ama yine de bazı ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılmaktadır.

YouTube video

Arama istatistiklerine bakıldığında en çok ıslak mendil yapımının merak edildiği görülüyor. İnsanlar kendi evlerinde hijyenik mendil üretmek istiyorlar. Fakat bu mendillerin kullanımının sağlıklı mı, sağlıksız mı olduğu tam olarak belirlenemedi.

Islak Mendil Kullanım Alanları

Kolonyalı mendil olarak da bilinen bu hijyenik mendiller birçok farklı şekilde kullanılmaktadır. Her türlü alana uygulanabilen bu mendillerin kullanım alanlarını şu şekilde listeleyebiliriz.

Makyajların temizliğinde etkilidir.Yemek sonrası el ve ağız temizliğinde kullanılır.Anneler bebeklerin altını temizlerken sıklıkla kullanırlar.Ayakkabı temizliğinde pratik çözümdür.Cep telefonu ekranı ve bilgisayar ekranı temizliğinde kullanılabilir.Kıyafet üzerinde dökülen lekeleri çıkarmada etkilidir.

Görüldüğü üzere günlük hayatımızın hemen hemen her yerinde bu hijyen mendilleri kullanılmaktadır. Lokantalarda ve cafelerde de çoğunlukla temizlik için bu mendiller kullanılır.

Islak Mendil Ne Kadar Sağlıklı?

Kolonyalı mendiller her ne kadar sağlıklı görülse de uzmanlar aynı fikirde değil. Çünkü piyasada birçok tarzda mendil satışı bulunuyor. Bunların çoğu merdiven altı olarak tabir edilen mendillerdir. Bu merdiven altı mendillerin kimyasal oranı tam ayarlanamadığı için de sağlımızı tehdit etmektedir. Bilinen markaların mendilleri konusunda da uzmanlar şüpheli davranıyor. Sonuçta onlar da içerisinde kimyasal madde bulunduruyor.

Uzmanlar, hijyenik mendil kullanan özellikle anne ve makyajlarını silen kadınları uyarıyor. Uzmanlar yaptıkları uyarılarda hijyen mendillerinin çok sık kullanılmaması gerektiğini söylüyor. Çünkü mendiller içerisinde bulunan kimyasal maddeler, çok yoğun kullanıldığında deri hastalıklarına neden olabilir. Bunun olmaması için çok yoğun şekilde hijyen mendillerinin kullanılmaması gerekmektedir.

YouTube video

Özellikle bebeklerin vücuduna bu mendilleri uygularken dikkat edilmelidir. Bebeklerin altını temizlerken eğer pişik oluşumundan dolayı bir yaralanma var ise ıslak mendil kullanılmamalıdır. Çünkü bu bölgeye kimyasal maddelerin sürülmesi pek uygun bir davranış olmayacaktır. Böyle bir durum da kimyasal mendil kullanımı bebeğin cildine ve sağlığına zarar verebilir.

Hijyenik mendilleri avucunuza alıp sıktığınız da muhakkak bir sıvı gelecektir. İşte bu sıvının tamamen kimyasal bir ürün olduğu belirtilmiştir. İnsanlar bu ürünü bebe yağı ve losyonu gibi ürünlerden de tanıyacaklardır. Hatta evinde ıslak mendil yapmak isteyen kişiler kuru mendil üzerinde bu malzemeleri dökerler. Bu sayede kendi hijyenik mendillerini oluşturmuş olurlar.

Bebeklerde Islak Mendil Yerine Ne Kullanılır?

Bebek bakımı için üretilen birçok ürün vardır. Özellikle yeni doğan bebeklerin sağlığı için kimyasal maddelerden uzak durulmalıdır. İslak mendiller uzak durulmaması gereken ürünlerin başında geliyor. Çünkü anneler hemen hemen her temizlikte bu mendilleri kullanmaktalar. Fakat bunun yerine daha basit ve sağlıklı yöntemler geliştirilebilir.

Mesela bebeğin altını temizlerken kimyasal mendil kullanmak yerine pamuklu bir kumaş tercih edebilirsiniz. Pamuklu kumaşı ılık su ile ıslatarak bebeğinizin altını sağlıklı şekilde temizleyebilirsiniz. Bu sayede bebeğin cildi zarar görmeden temizlenmiş olacak ayrıca çevreye zarar veren bir çöp ortaya çıkmamış olacak.

YouTube video

Havlu veya yaprak mendil kullanmak yerine alacağınız 1 paket veya 1 adet steril bez sizi büyük bir masraftan da kurtaracaktır. Çünkü islak mendiller fiyat olarak sizleri zor duruma sokabilir. Fırsat paketi kampanyasına denk gelmediğiniz sürece mendil fiyatları bütçenize zarar verecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!