featured

İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Yerler | Benzersiz Güzellikleri İle Avrupa Yakası Gezilecek Yerler Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler nerelerdir? İstanbul Avrupa Yakası arabayla gezilecek yerler nerelerdir? İşte “taşı toprağı altın” diyebileceğimiz Avrupa Yakası gezilecek yerler listesi!

Asya ve Avrupa olarak iki kıtadan oluşan İstanbul’un her ilçesi ayrı bir güzel ve ayrı bir anlamlıdır. Bu güzel şehrin her noktasında tarihinden doğasına gezebileceğiniz birçok eşsiz benzerlikte mekân bulabilirsiniz. Özellikle İstanbul Avrupa Yakası, adeta görenleri kendisine hayran bırakan birçok mekânı ile yerli ve yabancı turistleri her defasında büyüsü altına almayı başarıyor.

Gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en gözde şehirlerinin başında gelen İstanbul; atmosferi ve renkleri ile görenleri büyüleyen bir şehirdir. Her yıl sadece ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından akın akın turistler İstanbul’un eşsiz güzelliklerini görmeye geliyor.

Avrupa Yakası’nda Gezilecek Yerler | İstanbul Avrupa Yakası’nda Neler Var?

Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler, ilk kez görecek olanlar için etkileyici yerler olmakla birlikte görenlerin de çok kez gitmeyi tercih ettiği vazgeçilemeyen yerlerdir. İstanbul Avrupa Yakası, farklı alanlarda gezilecek çeşitleri yerleri içinde barındıran ve bu nedenle de farklılığı ile ziyaretçilerini büyüleyen atmosfere sahiptir.

Denizin mavisi, doğanın yeşili ve tarihin siyah-beyaz renkleri ile bezenmiş olan İstanbul Avrupa Yakası; sevgilinizle, ailenizde ya da tek başınıza gidebileceğiniz farklı özelliklerde mekanları sizlere sunuyor. Eğlencenin tadına varabileceğiniz, tarihe bir kez tanıklık edebileceğiniz ya da doğanın kucağında huzur bulabileceğiniz mekanlar arıyorsanız ilk tercihiniz İstanbul Avrupa Yakası olmalıdır.

İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Yerler Listesi | Bugün İstanbul’da Nereye Gidelim?

İstanbul, gerek kalabalık olması gerekse tarihi geçmişinin zengin olması sebebi ile adeta şahsına münhasır bir şehirdir diyebiliriz. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz birçok mekân bulabileceğiniz gibi kısa bir tatil planı yaptıysanız yine İstanbul’da zamanınızı dolu dolu geçirebileceğiniz yüzlerce mekan bulabilirsiniz.

İstanbul Avrupa Yakası’nda iseniz ve vaktinizi en keyifli ve en huzurlu şekilde geçirebileceğiniz mekanlar arıyorsanız işte sizler için özenle hazırladığımız İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler haritası;

1. İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Yerler | Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet Camii ve meydanı, tarihi dokusu fazlasıyla yoğun olan aynı zamanda kendisine has lezzetleri ile de damaklarınızda iz bırakacak bir mekân olarak İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alıyor.

1800 yıllık bir tarihi olan Sultanahmet Meydanı; Osmanlı Devleti döneminde Bizanslıların at yarışı yaptığı, Bizans askerlerinin idam edildiği ve farklı ambiyanslardaki panayırların düzenlendiği eşsiz bir tarihi mekandır. Burada birçok tarihi külliye, camii, türbe ve medrese bulabilirsiniz. Ayrıca listemizde yer alan Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Müzesi’ne de yakın konumdadır.

2. Avrupa Yakası Gezilecek Yerler | Yerebatan Sarnıcı

Gizemli ve buram buram tarih kokulu bir gezinti yapmak istiyorsanız mutlaka gitmeniz gereken yerlerden birisi de Yerebatan Sarnıcı olmalıdır. Bizanslılardan kalan ve günümüze kadar birçok restorasyon çalışması neticesinde gelebilmeyi başaran Yerebatan Sarnıcı, “Yerebatan Sarayı” olarak da biliniyor.

Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yapılan ve İstanbul’un hem en gözde hem de en büyük su sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı’nın eşsiz atmosferini solurken aynı zamanda Osmanlı kıyafetleri giyerek eğlenceli fotoğraflar da çektirme imkanı bulabilirsiniz.

3. Ayasofya Müzesi

Yolunuz Sultanahmet Meydanı’na düşerse gezmeniz gereken mekanlardan birisi de dünyanın 8. harikası olarak bilinen Ayasofya Müzesi’dir. Tarihin sanat ve mimari yapısını en güzel ve en somut şekilde gözler önüne seren Ayasofya Müzesi, ihtişamı ile adeta göz dolduran bir mekandır.

Havada asılı duruyormuşçasına bir görünüm sergileyen kubbesi, tamamen oyma tekniği ile yapılmış el işçiliği mermer sütunları ve eşi benzeri olmayan mozaik yapıları ile İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler denildiğinde akla gelen ilk mekanlar arasında yer alıyor.

4. Beyazıt Meydanı – Mısır Çarşısı

İstanbul denildiğinde herkesin aklına mutlaka kapalı çarşı ya da Mısır çarşısı gelir. İstanbul ile adeta bütünleşmiş olan bu çarşılar, görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Bu çarşıların bulunduğu Beyazıt Meydanı ise hem tarihi güzelliği hem de konumu itibari ile mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Beyazıt Meydanı’ndan Kapalı Çarşı’nın güneybatı girişinden giriş yapabilirsiniz. Burada şahsına münhasır havası ile Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı’nı gezmekten oldukça zevk alacağınız kesindir. Sonrasında ise Eminönü yönünde yürüyerek İstanbul tarihine ve eşsiz manzarasına bir kez daha şahitlik edebilirsiniz.

5. Gülhane Parkı – Topkapı Sarayı

Ayasofya’ya bir gezi yapmayı düşünüyorsanız sonrasında mutlaka Topkapı Sarayı’nı görmeli ve Gülhane Parkı’nda bir gezinti yapmalısınız. Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen ve Cumhuriyet Dönemi’nde de müze kimliğine kavuşan Topkapı Sarayı, Osmanlı Devleti’nin 600 yıllık tarihinin 400 yıllık kısmına ev sahipliği etmiştir.

Topkapı Sarayı’nın görkemli atmosferini soluduktan ve 400 yıllık Osmanlı tarihine şahitlik ettikten sonra mutlaka Gülhane Parkı’na doğru yürümelisiniz. Gülhane Parkı, yine aynı dönemde Topkapı Sarayı’nın bahçesi olarak kullanılmıştır. Burada renkli çiçeklerin içinde huzur dolu bir yürüyüş yapabilirsiniz.

6. Miniatürk

Miniatürk, Selimiye’den Ayasofya’ya kadar, Galata’dan Rumeli’ye birçok Sümela’dan Manastır’a, Nemrut Dağı’ndan Amasya Yalıboyu gibi tüm güzergahın tam 128 maketini barındıran Minyatür Eserler Müzesi’dir. Burada tüm İstanbul’un minyatür halini görerek adeta İstanbul’a kuş bakışı ile bakabilirsiniz.

7. Sirkeci – Eminönü

Sirkeci ve Eminönü, İstanbul Avrupa Yakası’nda bilinen en önemli ve etkileyici tarihi mekanlardan birisidir. Sırasıyla Doğu Roma’nın, Bizans’ın ve İstanbul’un nabzı attığı yerlerin başında gelen bölgedir. Eminönü’nün sınırlarını ise Sirkeci Tren Garı, Mısır Çarşısı ve Yeni Camii çiziyor.

Sirkeci-Eminönü’de tur atıp mis gibi baharat kokan Mısır Çarşısı’ndan alışveriş yaptıysanız ve yorulduysanız mutlaka Eminönü’de bir balık ekmek yiyerek soluklanmalısınız. Ayrıca burada farklı lezzetler tadacağınız birçok tarihi lokanta da bulunuyor.

8. İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Sakin Yerler: Emirgan Korusu

İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler doğa ile iç içe olabileceğiniz bir yer de Emirgan Korusu’dur. Tarihi mekanlar kadar İstanbul’un doğasını da merak ediyorsanız mutlaka burayı gezmelisiniz. Doğanın kucağında huzur bulabileceğiniz Emirgan Korusu, İstanbul’un stresinden uzaklaşarak hafta sonu kaçamağı yapmak için isabetli bir karar olabilir.

Gökyüzünün mavisi ile doğanın yeşilliğin ahenkle dans ettiği Emirgan Korusu’nda renkli çiçeklerin oluşturduğu motiflerin manzarası ile buraya ailenizle ya da arkadaşlarınızla gelerek piknik yapabilir, keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Emirgan Korusu, “sevgiliyle İstanbul’da nereye gidilir?” sorusunun cevabını arayanlar için de alternatifler arasında yer alıyor.

9. İstanbul Avrupa Yakası’nda Gezilecek Doğal Yerler: Tophane – Karaköy

Karaköy, İstanbul’un en kalabalık semtlerinden birisidir. Tramvay güzergahı üzerinde olması, Taksim ve Eminönü’ne yakın olması ve vapur iskelesine yakın olması sayesinde birçok kişinin çok fazla ziyaret ettiği semtlerden birisi haline geliyor. Aynı zamanda oldukça nezih bir yerdir.

Karaköy; Fransız Geçidi’nde bulunan kafeler, tarihi dönemlerde top döküm imalathanesi olarak Tophane, tarihi cami ve müzeler ile kendisine has bir görünümü ve dokusu vardır. Burada hem tarihi koklarken hem de sunumları ile çığır aşmış tatlıları tadabilirsiniz. Buradaki geziniz bitince Komando Merdivenlerini çıkarak Galata’ya ulaşabilirsiniz.

10. Taksim – Galata – Beyoğlu

Taksim, Galata ve Beyoğlu İstanbul Avrupa Yakasında gezilecek yerler listesinde yer alan ve aynı bölgede gezebileceğiniz mekanlardır. Gece-gündüz hareketli bir caddesi olan Taksim, hem oturacağınız kafeler hem de alışveriş yapabileceğiniz mekanlar ile bezenmiştir.

İstanbul’un en çok turist geçen mekânı olan Galata Kulesi, aynı zamanda tarihten güzümüze kadar gelen en eski kule yapılarından birisidir. Haliç ve İstanbul Boğazı’nı tepeden izleyebileceğiniz Galata Kulesi, aynı zamanda İstanbul Avrupa yakası akşam gezilecek yerler arasında da yer alıyor. Gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel olan Galata Kulesi’nden gece ışıkları ile Haliç ve İstanbul Boğazı’nı gece görünümü ile izleyebilirsiniz.

11. Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi

Taksim’de gezilmesi gereken şüphesiz önemli yerlerden birisi de Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’dir. İstiklal Caddesi’nde olan müze aynı zamanda; Zeki Müren, Madonna, Einstein, Rihanna, MFÖ, Justin Bieber, Barış Manço ve Adile Naşit gibi birçok ünlü ve önemli ismin balmumundan yapılmış heykelleri bulunuyor.

12. Cihangir

Genellikle yabancı turistlerin konaklama noktası olan Cihangir, aynı zamanda ünlü isimlerin en uğrak yerlerinin başında geliyor. Dolayısıyla da Cihangir’de tura çıktıysanız birçok ünlüyü de görmeniz kuvvetle muhtemeldir.

Entelektüelliği ile bilinen Cihangir semtinde; Orhan Kemal Müzesi, Masumiyet Müzesi, Cihangir Camii gibi gezebileceğiniz tarihi mekanlar bulunuyor.

13. Beşiktaş – Ortaköy

İstanbul’da deniz yolu için önemli bir konumda bulunan Beşiktaş, aynı zamanda öğrencilerin yoğunlukta olduğu ve keyifli bir çarşısı olan semttir. Keyifli vakit geçirebileceğiniz Beşiktaş sahilinde keyifli bir İstanbul Boğazı seyri gerçekleştirebilirsiniz.

Kısa bir yürüyüş sonrasında ulaşacağınız Ortaköy ise en güzel Avrupa Yakası sahil kenarları olarak bilinir. Burada boğaz turu yapabilir ve denizle hasret giderebilirsiniz. Ayrıca eğer Ortaköy’e giderseniz mutlaka meşhur kumpirini tatmalısınız.

14. Dolmabahçe Sarayı

Beşiktaş’ta bulunan ve denizin kıyısında konumlanmış olan Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler listesinde önemli tarihi mekanlar arasında yer alıyor. Cumhuriyet zamanında Atatürk’ün İstanbul’a geldiğinde konaklamak için kullandığı Dolmabahçe Sarayı, aynı zamanda Atatürk’ün vefat ettiği yerdir.

Bu nedenle de Dolmabahçe Sarayı, tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. Eğer Beşiktaş’a kadar gittiyseniz İstanbul Avrupa Yakası gezi rotanıza mutlaka burayı da eklemelisiniz.

15. Kuruçeşme – Rumeli Hisarı

Avrupa Yakası’nda İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarabileceğiniz en güzel güzergahlarından birisi de Rumeli Hisarı ve Kuruçeşme hattıdır. Bu hat üzerinde keyifli bir yürüyüş yaparken boğaza sıfır olan Bebek Parkı ve Kuruçeşme Parkı’nda keyifli ve huzur dolu bir dinlenme molası verebilirsiniz.

16. Eyüp Sultan Camii

Eyüp, İstanbul tarihinin en eski ruhunu en saf hali ile sergileyen önemli semtlerin başında geliyor. Osmanlı Devleti’nin en önemli mirası olan Eyüp Sultan Camii de bu semttedir. Tarihi dokusunun yanı sıra aynı zamanda yemek kültürü ile de adeta tarihi sofralarınıza getiren bir bölgedir.

17. İstanbul Avrupa Yakası Sevgiliyle Gezilecek Yerler | Pierre Loti

İstanbul’da sevgiliyle gezilecek yerler arıyorsanız Eyüp’te gidebileceğiniz en güzel yerlerin başında Pierre Loti geliyor. Haliç manzarasını ayaklarınızın altına seren Pierre Loti Tepesi, sevgilinizle ya da eşinizle giderek Türk kahvenizi huzurla yudumlayabilirsiniz.

18. İstanbul Avrupa Yakası’nda Gezilecek Yerler | Fatih

İstanbul’un tarihi ve en eski olan Fatih, böylelikle İstanbul’un birçok tarihi olayına da tanıklık etmiştir. Dolayısıyla da tarihi gezileri seviyorsanız ve İstanbul Avrupa yakası gezilecek yerler arıyorsanız mutlaka Fatih’i gezmenizi tavsiye ederiz.

Fatih Camii, At Pazarı, Kadınlar Pazarı, Mehmet Han Türbesi Fatih’te gezmeniz gereken önemli tarihi mekanlardır. Ayrıca Fatih bozasının ne kadar meşhur olduğunu biliyorsunuzdur? Geziniz sonrasında mutlaka Vefa Bozacısı’nda boza keyfi yapmalısınız.

19. Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii, Kanuni Sultan Süleyman adına 1550’li senelerde Mimar Sinan tarafında yapılmıştır. Sadece bir cami olmamakla birlikte çevresinde hamam, hastane, aşevi, kütüphane ve medrese gibi yapılar da bulunuyor. Tüm bu yapıların her bir metrekaresi ise adeta Osmanlı kültürü ve mimarisini en ince ayrıntısına kadar gözler önüne seren muhteşem yapılardır.

20. İstanbul Avrupa Yakası Ailecek Gezilecek Yerler | Atatürk Belgrad Ormanı

Ailenizle yeşile ve oksijene doyacağınız, huzurlu ve keyifli zaman geçireceğiniz bir doğa ortamı arıyorsanız Belgrad Ormanı ilk tercihiniz olmalıdır. İstanbul Bahçeköy’de bulunan Belgrad Ormanı, binlerce bitki türünü içinde barındıran adeta doğa harikası bir mekan olarak İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler arasında yerini alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!