featured

İstanbul Gezilecek Yerleri 2

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin en güzel en kalabalık ve en medeni şehri olan İstanbul gezilecek yerleri ile milyonlarca kişinin yaşadığı en kalabalık şehirdir. Taşı da altın toprağı da altın bu şehirde yaşamak milyonlarca farklı insanın bir paydada buluştuğu cennet şehir olarak bin yıllardır ününden hiçbir şey kaybetmeden büyümeye, gelişmeye ve farklı insanlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Her türlü imkanın bulunduğu her türlü ortamın içinde barındığı kalabalık ve gece gündüz hiç uyumayan şehir olan İstanbul her daim ayakta ve harıl harıl süren modern yapılanmaya da tarihi varlıklara da yetecek kadar bereketli bir alan sunan sanki kutsanmış bir şehirdir.
İstanbul gezilecek yerleri diğer şehirlerle kıyaslandığında çok fazla yer barındırır. Bin yıllardır üzerinde yaşam süren her topluluk ya da medeniyet kendi eserlerini emanet etmiştir bu topraklara. 14 milyonu aşan nüfusu ile Avrupa’nın en kalabalık şehri olan İstanbul canlılığın farklı renklerin farklı dillerin ve farklı insanların buluştuğu tek ortak noktadır.
Her bir noktasında görülmesi gereken bir yer, tadılması gereken lezzetler barındırır. Biz bu makalemizde belli başlı gezilecek yerler vermekle yetineceğiz.

İstanbul Gezilecek Yerleri: Burgazada 

Deniz ve doğadan haz alanlar, Burgazada’yı mutlaka görmelidir. Zamanında Bizanslılar tarafından sürgün yeri olarak kullanılan Burgazada, özellikle şehirden çok fazla uzaklaşmadan gezilecek yerler arayanlar için tavsiye edilebilecek bir mekandır.
Burada kalabalıktan uzak tabiatın yeşil ve mavi tonları ile hayat bulmak isteyen ince ruhlar için birbirinden güzel manzaralar tüm canlılıkları ile dimdik ayakta misafir ağırlar. Burgazada ulaşımı da son derece kolay olan gezilecek yerler arasındadır. İnsanları balıkçılık yaparak geçimini sürdürür.
Buradaki yazlık evler İstanbul’un belki de tüm yakın adaların en gözde yazlık evleridir. Gezilecek yerler listesinin başında bulunan Burgazada faytonla yolculuk keyfi yaşamak isteyenler, yemyeşil ağaçların altında çay bahçelerinde filiz çaylarını yudumlamak isteyenler ve sessizliği sevenler için biçilmiş kaftandır.
Adadaki küçük koylarda yüzerek sıcağın hararetini atmak isteyenler burayı ziyaret edebilir. Burada bulunan İsa Tepesi Aya Yani Kilisesi gün içerisinde ziyaret edilebilir.

Gezilecek Yerler İstanbul Beylerbeyi

En kalabalık tarihi konaklara saraylara camilere ev sahipliği yapan Beylerbeyi İstanbul gezilecek yerleri arasındadır. Beylerbeyi Sarayı sanki zamanın aşındırıcı ve yok edici etkisinden hiç etkilenmemiş gibidir. Restorasyon çalışmalarının bu güçlü duruşta etkisini yok saymak haksızlık sayılır.
Ama yine de bu zamana kadar dimdik ayakta durmayı başaran nadide tarihi yapılar arasında bulunan Beylerbeyi Yazlık Sarayı Osmanlı mimarisinin ne derece ileri düzeyde olduğunu gözleri ile görmek isteyenler için misafirleri ağırlıyor. Zamanın perdelemeye çalıştığı bu mimariyi dimdik ayakta görmek, kahve içmek ve denizin manzarasını görerek ferahlamak için Beylerbeyi sarayını gezmenizi tavsiye ederiz.
İstanbul Gezilecek Yerler Listesinde yer alan bir diğer seyahat durağı Beykoz’dur.

Beykoz Gezilecek Yerler
Beykoz denince ilk akla gelen gezilecek yerler arasında Hz Yuşa Türbesi Beykoz Korusu ve Yuşa Tepesi gelmektedir. Geçmişi 2700 yıl öncesine dayanan buradaki tarihi yapılar, insanı büyülüyor. Temiz havada doğanın oksijeni hesapsız bahşettiği güzelim mekanda yürüyüş yapmak isteyenler, Beykoz Korusu’nu görmeli ve gezmelidir.
İlin en nadide çeşmelerinden biri olan İshak Ağa Çeşmesi de görülmeye değer güzelliktedir. Beykoz merkez Camisinde huşu içinde namaz kılmak Caminin mimarisini seyretmek farklı bir deneyim yaşatacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!