İstanbulkart Kişiselleştirme Nedir ? | İstanbul Kart Kişiselleştirme Nasıl Yapılıyor ?

İstanbulkart Kişiselleştirme Nedir ? | İstanbul Kart Kişiselleştirme Nasıl Yapılıyor ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbulkart Kişiselleştirme Nedir, İstanbul Kart Kişiselleştirme Nasıl Yapılıyor ? İstanbulkart kişiselleştirme işlemi yapılmazsa ne olur? İstanbul Kart kişiselleştirme yapmayanlar toplu ulaşımdan faydalanabilecek mi? Bu yazımızda İstanbulkart Kişiselleştirme nedir, İstanbul Kart kişiselleştirme nasıl yapılıyor soruları ile birlikte en çok merak edilenlere cevap vereceğiz…

Koronavirüs salgının ülkemize gelişi ile birlikte toplu taşımada kullanılan birçok karta HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Bu kartlardan biri de İstanbul kart olmuştu. Buna göre İstanbulkartlarına HES kodunu tanımlamayanlar, toplu taşıma araçlarını kullanamıyorlardı.

Ancak günümüzde İstanbulkart dahil ulaşım kartlarında HES kodu uygulaması kalktı; İstanbulkart kişiselleştirme ise kalkmadı. Çünkü İstanbul Kart kişiselleştirme yapanlar pek çok avantajdan yararlanabiliyor. Peki İstanbul Kart kişiselleştirme nasıl yapılıyor ve İstanbulkart kişiselleştirme nedir? İşte, çok merak edilen detaylar…

İstanbulkart Kişiselleştirme Nedir?

İstanbulkart kişiselleştirme nedir; İstanbulkart sahiplerinin ulaşım kartlarını kendilerine özel hale getirmesi işlemidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yaptığı açıklamaya göre; İstanbul Kart kişiselleştirme yapan kişiler milli ve dini bayramlarda ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanabilecek, kartlarını kaybetleri halinde de bakiyeleri koruma altında olacak, aktarmalarda ücret iadesi alabilecek. Peki, İstanbul Kartkişiselleştirme nasıl yapılıyor?

İstanbul Kart Kişiselleştirme Nasıl Yapılıyor?

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır diye araştırıyorsanız; tercih edebileceğiniz üç farklı yöntem bulunuyor. İşte, İstanbul Kart kişiselleştirm nasıl yapılıyor sorusunun cevapları…

1- İstanbulkart Mobil Uygulaması ile İstanbulkart Kişiselleştirme

İBB’nin ulaşım kart avantajlarından yararlanmak istiyor ve ”İstanbulkart kişiselleştirme nedir, İstanbul Kart kişiselleştirme nasıl yapılıyor?” araştırıyorsanız, yapmanız gerekenler oldukça basit. Çünkü bunun için İstanbulkart mobil uygulamasını kullanmak yeterli. İstanbul Kart kişiselleştirme nasıl yapılıyor sorusunun cevabı için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Mobil uygulamaya giriş yapın
  • Anasayfadan ”Kart Ekle” seçeneğine tıklayın
  • istenen kart ve kimlik bilgilerini girip adımları takip edin

2- İntenet Sitesi Üzerinden İstanbul Kart Kişiselleştirme

İstanbul Kart kişiselleştirme nasıl yaplıyor sorusunun İstanbulkart mobil uygulama adımları dışında farklı iki yolu daha bulunuyor. Bu yollardan biri www.bireysel.istanbulkart.istanbul web adresine gitmek ya da www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul web adresine gitmek. Burada istenen bilgileri doldurarak İstanbulkart’ınızı kişiselleştirebilirsiniz.

3- ALO 153 Üzerinden İstanbul Kart Kişiselleştirme

İstanbul Kart kişiselleştirme nasıl yapılıyor sorusunun çüncü cevabı ise ALO 153 hattını aramak. Eğer İstanbulkart kişiselleştirme nedir nasıl yapılır araştırıyor ve internet yöntemlerii kullanmak istemiyorsanız, ALO 153’ü arayarak da kişiselleştirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

İstanbulkart Kişiselleştirme Şart Mı? İstanbul Kart Kişiselleştirme Zorunlu Mu?

İstanbulkart kişiselleştirme şart değil. Koronavirüs döneminde, salgının yayılmasını önlemek amacıyla HES Kodu ile İstanbulkart kişiselleştirme, toplutaşıma kullanmak isteyenler için şarttı. Ancak günümüzde İstanbulkart kişiselleştirme yapmak şart değil.

istanbulkart kişiselleştirme yapmak şartdeğil fakat bu işlemi yapmayan kişiler, belediyenin sunduğu bazı avantajlardan yararlanamayacak. Örneğin; resmi ve dini bayramlarda bedava ulaşımdan faydalanamayacaklar ve kartlarını kaybetmeleri halinde bakiyeleri koruma altında olmayacak.

İstanbulkart Kişiselleştirilmiş Kart Ne Demek?

İstanbulkart kişiselleştirilmiş kart; tek bir kişinin kullanımına uygun olan, çeşitli avantajlardan yararlanmayı mümkün kılan ulaşım kartı demektir. Kişiselleştirilmiş İstanbul Kart’ın bir başkası tarafından kullanılması yasaktır.

İstanbulkart Kişiselleştirme Neden Yapılır?

İstanbul kart kişiselleştirme neden yapılır; İBB’nin ulaşım kartı üzerinen yaptığı ve yapacağı iyileştirmelerden yararlanmak için. İstanbulkart kişiselleştirme nedir avantajları nelerdir diye baktığımızda karşımıza şunlar çıkıyor:

  • Resmi ve dini tatillerde ücretsiz ulaşımdan yararlanma
  • Ücret iadesi alma hakkından yararlanma
  • Özel aktarma avantajlarından yararlanma
  • Ulaşım kartının kaybolması halinde karttaki bakiyeyi koruma altına alma

İstanbul Kart Kişiselleştirme Yapılmazsa Ne Olur?

İstanbulkart kişiselleştirme yapılmadan da kullanılabilir. Kişiselleştirme yapılmayan kartlarla ulaşım sağlanabilir, kart alışverişte kullanılabilir fakat ücretsiz seyahatten, ücret iadesinden, özel aktarmalardan yararlanılamaz.

İstanbul Kart Kişiselleştirme Hata Veriyor Ne Yapmalıyım?

İstanbul kart kişiselleştirme hata veriyor olabilir. Bu durumda girilen bilgiler ya da yapılan tanımlama hatalı yapılmış olabilir. Bu aşamada İstanbul kart kişiselleştirme için muhakkak kart numaranızı kontrol ediniz. Bilgilerin doğru olması halinde ise, halen aynı sorun devam ediyorsa İstanbul Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu iletişim numaralarına ulaşabilirsiniz.

İstanbul Kart Kişiselleştirme Yabancı Uyruklu Kişiler İçinde Yapılabilir mi?

İstanbul kart kişiselleştirme yabancı uyruklu kişiler içinde yapılabilir. Ancak bu durumda kişinin Türkiye’de kalma izninin bulunması gereklidir.

İlginizi Çekebilir: Nerede O Eski İstanbul | İstanbul’un Bir Zamanlar Dutluk Olduğu Bu Fotoğraflarını Daha Önce Görmediniz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!