featured

İşyeri Hekimi Görevleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘’İşyeri hekimi görevleri nelerdir?’’ sorusu oldukça fazla sorulmaktadır. Bir işyeri hekiminin ilk olarak yapması gereken, işyerindeki tehlikeleri belirlemek olmaktadır. Ayrıca bütün çalışanların düzenli olarak sağlık kontrolüne gitmesi hakkında sorumluluk üstlenmektedir. İşyerinde yer alan bölgelerin temiz olup olmadığını da işyeri hekimleri denetler.

İşyeri hekimi görevleri arasında çalışan kişilerin sağlık kontrollerini yapmak yer almaktadır. Bunun yanı sıra çalışan kişileri hijyen hakkında da bilgilendirmektedir. Ayrıca kişilerin verimliliğini arttıracak sağlık durumlarının da değerlendirilmesi sağlanmaktadır.

İşyeri hekimi bireysel olarak çalışma sağlamamaktadır. Genel olarak işyerinde yer alan iş güvenliği uzmanı ile birlikte değerlendirme gerçekleştirilir. Bunun yanı sıra iş sağlığı güvenliği uzmanı ile birlikte yıllık değerlendirme raporu hazırlamaktadır. İş ve işçi sağlığı tamamen işyeri hekimi görevleri arasında bulunur.

İşyeri Hekimi Olmak İçin Ne Yapılır?

İşyeri hekimi görev yetki ve sorumlulukları belirli sınavları geçerek bu unvanı almaya hak kazanmış kişileri kapsar. Her işyeri için işyeri hekimliği sınavı, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hemşireliği ile birlikte olmaktadır. Ayrıca sınav içerisinde başarılı olan kişiler işyeri hekimi unvanı almaktadır. 

İşyeri hekimi görevleri işyerinin sağlık işlemlerinden sorumlu olmaktır. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bazı kurumlara yetki vermektedir. Bu yetkili kuruluşlarda belirli aralıklarla sınav olmaktadır.

İşyeri hekiminin görevleri oldukça fazladır ve kişiler özenli bir şekilde işlerini yürütmek zorunda kalmaktadır. Ancak çalışma alanı içerisinde gerçekleşen sağlık sorunlarından işyeri hekimi sorumlu olmaktadır. Bu hekimlik için sertifika alan kişiler hekimlik yapmaktadır.

OSGB ile Çalışmanın Faydaları Nelerdir?

Ortak sağlık güvenlik birimi ile çalışmanın birçok farklı avantaja ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise ortak sağlık güvenlik birimi ile anlaşması bulunan kişilerin bünyesinde sağlık personeli çalıştırması zorunlu olmamaktadır. Yani ayrıca işyeri hekimi ya da iş güvenliği uzmanı ile anlaşmaya gerek kalmamaktadır.

OSGB firmaları bütün sağlık işlemlerini tek noktadan yürütmektedir. Böylelikle iş sağlığı ve güvenliği kurumunun aldığı kararlara uyum sağlamak daha kolay olmaktadır. Firmaların sahip olduğu sorumluluklar azalmaktadır. 

OSGB ile çalışmalar yapmak isteyen işyeri sahiplerinin sıkı araştırmalar yapmaları da önerilir. Bu sayede çok daha verimli çalışmalar yapılabilir. OSGB ile anlaşarak iş sağlığı ve güvenliği alanlarında emin adımlar atmak isteyenler https://www.yontemakademi.com.tr/ web sitesini ziyaret edebilirler.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!