featured

İtalya’nın En İyi Filmi Ferzan Özpetek’ten ‘Şans Tanrıçası’

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şans Tanrıçası isimli son filmiyle adından söz ettiren Ferzan Özpetek, İtalya’da ‘en iyi film’  ödülünü aldı. İtalya’nın en prestijli sinema dergisi olan CIAK okurlarının oylarıyla ‘en iyi film’ ödülünü almaya hak kazanan Özpetek, Şans Tanrıçası filmiyle iki ödülü daha almaya hak kazandı.

‘En İyi Oyuncu’ ve ‘En İyi Orijinal Şarkı’ Ödülleri De Şans Tanrıçası’na

Stefano Accorsi ve Eduardo Leo’nun başrollerini oynadığı filme ‘En İyi Oyuncu Ödülü’ de layık görüldü. Ayrıca filmde yer alan La Dea Fortuna (Şans Tanrıçası) ve Che Vita Mera Vigliosa (Ne Harika Bir Yaşam) şarkıları da ‘ En İyi Orijinal Şarkı’ ödülüne layık görüldü.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle online olarak düzenlenen ödül töreninde Ferzan Özpetek derginin okuyucularına teşekkür etti. Özpetek, en büyük ödülün sinema seyircilerinin filme gösterdiği ilgi olduğunu konuşmasında dile getirdi.

İtalya’da Başarılı Türk İsmi: Ferzan Özpetek

Daha önce de İtalya’da çeşitli başarılara imza atan Ferzan Özpetek İtalya Sanat ve Deneme Sinemaları Federasyonu tarafından ‘Yılın En İyi Yönetmeni’ seçilmişti. Ayrıca Özpetek, 77. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği’nce ‘İtalyan Sinemasının Yeni Klasiği’ olarak başarı sağlamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!