featured

İyi Bir Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır | Planlı ve Programlı Ders Çalışma Nasıl Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ders çalışma programı kişiye özel ve verimli olarak hazırlandığında, öğrencilerin başarısız olması neredeyse imkansız olacaktır. Ders çalışmak, gelecekte önemli bir yere gelebilmek ve akademik başarılar elde edebilmek açısından önemli bir eylemdir. Pomodro tekniği hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Ders çalışarak başarılı olabilmenin yolu ise bu eylemi verimli ve düzenli olarak yerine getirmektir. Ders çalışmak için program oluşturulduğunda kişi planlama ile vakit kaybetmeyecek, ders çalışma konusunda daha istekli olabilecektir. Peki planlı ve programlı ders çalışma nasıl olur? İyi bir ders çalışma programı için neler yapılmalıdır?

Ders Çalışma Programı Hazırlama Neden Önemli? Ders Çalışma İsteği Nasıl Kazanılır?

Ders çalışma programı hazırlama, öncelikle vakit kaybını ortadan kaldırmak açısından önemlidir. Kişi hazırlanan bu program ile ne yapacağını bileceği için direkt olarak o derse çalışmaya başlayabilir.

Ders çalışmak için yapılan hazırlıklar, çoğu zaman öğrencilerin ders çalışma isteği kazanmasına vesile olacaktır. Unutulmamalıdır ki ders çalışma konusunda somut bir amaç oluşturmak, ders çalışma isteği kazandıran ve motive eden durumlardan biridir.

Ders Çalışma Düzeni Nasıl Kurulur? Verimli Ders Çalışmak İçin Ne Yapmalı?

Ders çalışma düzeni kurabilmek için mutlaka, ders çalışma programı hazırlanmalıdır. Verimli ders çalışmak için ne yapmalı konusunda ilk olarak haftalık ders programınızın bir çıktısını almalısınız. Daha sonra haftalık ders çalışma programı ya da günlük ders çalışma programı hazırlamak için bu programdan yararlanmalısınız.

Günlük işlenen derslere göre program oluşturmanız, dersin tekrarını yapabilmenizi sağlayacaktır. Ancak okulda ve evde aynı ders üzerine çalışmak istemiyorsanız, bu kapsamda evdeki ders çalışma programı pdf içeriğinize, okulda gördüğünüz derslerden farklı bir ders ekleyebilirsiniz. Böylece gün boyu aynı dersi çalışmanız sebebiyle oluşan bıkkınlığı ve sıkıntınızı engelleyebilirsiniz.

Kişiye Özel Ders Çalışma Programı Nasıl Oluşturulur? Evde Ders Çalışma Kampı Nasıl Yapılır?

Kişiye özel ders çalışma programı nasıl oluşturulur? Kişi ders programını oluştururken mutlaka derse ne kadar süre odaklı olabileceğini bilmelidir.

YouTube video

Derse odaklanma süresi yarım saat olan bir kişinin kesintisiz olarak 50 dakika çalışması doğru bir ders programı oluşturmasını engelleyecektir. Ders çalışma programı oluştururken, şu noktalara önem verilmelidir;

Ders çalışmaktan üst düzey verim alınabilmesi için kişiler maksimum 30 dakika ders çalışmalı, 10-15 dakika ara vermelidir.Aynı zamanda oluşturulan ders çalışma programı, öğrencinin zihninin en açık olduğu saatleri kapsamalıdır.Gece geç saatlerde ders çalışmak kişiye ne yazık ki faydadan çok zarar sağlayacaktır.Ders programı oluştururken her gün mutlaka 2 derse yer verilmelidir. Bu derslerden bir tanesi sayısal ise, diğeri mutlaka sözel olmalıdır.Çalışma ihtiyacı daha fazla olan dersler mutlaka haftanın en az 3 gününe yayılmalıdır.Ders çalışma programına başlamadan önce oda düzeni mutlaka çalışılacak derslerin kitap içeriklerine göre hazırlanmalıdır.Ders çalışma programı hazırlandıktan sonra mutlaka çıktı şeklinde çıkarılarak belirli yerlere asılmalıdır.Ders çalışma programı yks, ayt ya da tyt için hazırlanıyorsa, aklında tutulması gereken formüller bir deftere kayıt edilmelidir.Ders çalışılan süre boyunca televizyon ve bilgisayar kullanımına yer verilmemelidir. Bu tür aktiviteler çalışma sonunda gerçekleştirilmelidir.Ders çalışırken odanın yeterli ışık kaynağı ve sessizliğe sahip olduğundan emin olunmalıdır.Küçük bir kutu temin edilerek, gün içerisinde başarısız olunan derslerin konuları yazılmalıdır. Hafta sonunda ise kişi, belirli bir süre zarfında başarısız olunan konular üzerine yoğunlaşmalıdır.Ders çalışma programı için günlük minimum 100 test çözme hedefi getirilmeli ve bunun altına düşülmemelidir.Öğrenciler hedefinin ne olduğunu belirlemeli, ders çalışma programı çıktısının yanına bu hedefini yazmalıdır. Hedefiniz ders çalışma konusundaki en önemli isteğiniz olacaktır.

Haftalık Ders Çalışma Programı İçin İnternetten Yararlanılabilir mi?

Günlük ya da haftalık ders çalışma programı için internetten ya da bazı programlardan yararlanılabilmesi mümkündür. Ders çalışma programı robotu, öğrencilerin ders programını ve sınıf bilgilerini baz alarak istediği saatler arasında bir program düzenleyebilmektedir.

Bu robot sayesinde öğrenciler zaman kaybetmeden, kendileri için en verimli ve etkili ders çalışma programına ulaşma fırsatı bulabilecektir.  Ders çalışma programını hazırlamak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!