featured

İzmir Bombası Tarifi İle Bambaşka Bir Lezzetle Tanışın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

İzmir bombası tatlısını daha önce duymuş muydunuz? Bu tarif İzmir de oldukça ünlü olsa da artık tüm Türkiye de sevilerek yenilen bir lezzet haline dönüştü. Bakın İzmir bombası nasıl yapılıyormuş…

İzmir Bombası Tarifi

Dışı yumuşacık sıcak hamur, içi lezzetli mi lezzetli akışkan çikolata… Bir tatlıdan daha fazla ne beklenebilir ki? İzmir bombası isimli tatlı olması gerekenden daha şekerli olsa da bu tabii göreceli bir kavram. Eğer yoğun çikolata tadını seviyor iseniz eminiz ki siz de bu tatlıya bayılacaksınız!

İzmir’e ait olan bu tatlının yapımı oldukça kolay gibi dursa da aslında incelikleri olan bir tatlı. İçinde ki çikolatanın yoğunluğu, hamurunun inceliği ve çikolatanın akışkanlığı oldukça önemli. Her ne kadar bu tatlı artık her yerde yapılıyor olsa da belli başlı yerler dışında tam anlamıyla İzmir bombasını her yerde yiyemiyorsunuz. Bu tatlının en gerçek hali dışından baktığınızda içinin görülebilmesi ile anlaşılabilir ve tabii yine en lezzetli hali İzmir de yenir.

İzmir bombası oldukça az malzemeyle yapıldığı için her keseye de hitap ediyor. Bu tatlının yapımı inceliklerini bildiğiniz sürece oldukça basit. Önemli olan hamurun kıvamını iyi ayarlamanız ve içinde ki çikolatanın akışkanlığını sağlamanız. Tabii bunu yapmak için belli kriterlere uymanız lazım. Bu tatlı Masterchef isimli yarışmasının da favori tatlılarındandır.

Hem hamur, hem de çikolata içeren bu tatlı elbette ki kalori açısından da ismi gibi bomba. Ancak bir ısırık kime zarar verebilir ki? Tabii ilk ısırıktan sonra kalanını yememek için kendinizi tutabilirseniz… Canınız tatlı mı istedi? Çocuklarınız tatlı diye tutturdu mu? Ya da arkadaş davetleriniz de farklı tariflere mi ihtiyacınız var? Doğru yerdesiniz! Bu tatlı ile hem çocuklarınızın gönlünü hoş edeceksiniz hem de misafirlerinizi tatlıya doyuracaksınız! Eviniz de un ve çikolata varsa geri kalan her şey tamamen el lezzetinize kalmış. Haydi buyurun yarışmalara dahi konu olan tatlının yapımına…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!