featured

Jetex Krem Geciktirici mi | Jetex Krem Nedir Ne İşe Yarar | Jetex Yan Etkileri Nelerdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jetex Krem geciktirici olarak bilinen bir krem. Peki, bu doğru mu? Bu krem yalnızca cinsel ilişkide mi kullanılıyor? Jetex kremin asıl kullanılma amacı cinsel ilişkide gecikme sağlamak değil. Çünkü propektüs içeriğinde kullanma amaçları arasında gecikme yer almıyor. Bölgesel olarak uyuşturma etkisi bulunduğu için yaygın olarak küçük cerrahi işlemler ve lazer epilasyon gibi işlemlerde acı hissini azaltmak için kullanılan Jetex bacak ülseri için de tercih edilen bir krem.

Peki, Jetex Krem nedir ne işe yarar? Jetex nasıl kullanılır yan etkileri nelerdir? Jetex Krem fiyat 2022 ne kadar? Jetex muadili krem seçenekleri nelerdir? İşte, Jetex Krem geciktirici hakkında merak edilen soruların Jetex prospektüs bilgilerine göre yanıtlandığı Jetex Krem nedir ne işe yarar yazımız…

Jetex Krem Geciktirici mi ?

Jetex Krem geciktirici olarak halk arasında bilinirliğe ulaşsa da bu krem cinsele ilişkide kullanılan bir krem değil ve bu amaçla üretilmiyor. Lokal anestezik olarak kullanılan dermatolojik bir kremdir. Ancak bölgesel uyuşma sağladığı ve uygulama bölgesinde hissi azalttığı için Jetex Krem geciktirici amacıyla bazı kişiler tarafından kullanılabiliyor. Yine de Jetex Krem geciktirici olarak kullanılmamalı. Jetex Krem geciktirici yerine bu amaçla üretilen kremlerden yararlanılmalı.

Jetex Krem Nedir ?

Jetex Krem nedir; etken maddesi lidokain Hcl ve prilokain Hcl, yardımcı maddeleri ise sodyum hidroksit, polyoxyethylene fatty acid ester, karbomer 974 P ve saf su olan dermatolojik bir kremdir. Yalnızca deri, mukoza, bacak ülseri ve genital bölge üzerine uygulanmaya uygundur. Kadında ve erkekte genital bölgeye uygulanması, Jetex Krem geciktirici kremdir anlamına gelmemektedir.

Jetex Krem Ne İşe Yarar ?

Deri üzerine uygulanan lokal anestezik yani uyuşturucu bir krem olan Jetex %5 Krem, uygulama yapılan bölgede geçici olarak duyu kaybı ve hissizlik yaşanmasını sağlar. Ancak uygulama yapılan bölgeye dokunulduğunda his mevcuttur, tamamen uyuşma sağlamaz.

Jetex krem geciktirici olarak halk arasında bilinen bir kremdir. Bu kremin geciktirici etkisi, uygulama bölgesindeki hissi azaltmasıdır. Jetex prospektüs içeriğinde Jetex Krem nedir ne işe yarar sorusuna şu şekilde cevap verilmiştir:

Küçük deri cerrahisinde ve iğne uygulamalarında, cerrahi girişimin ağrısını azaltmak için kullanılırCerrahi girişim öncesi, acıyı azaltmak için genital mukoza üzerine uygulanmaya uygundurTemizliği kolaylıkla sağlamak için bacak ülseri acısını hafifletmek için kullanılır

UYARI: Jetex Krem geciktirici etki gösterebilir ancak bu etkinin gösürlmesi isteniyorsa Jetex %5 Krem yerine, cinsel ilişki için üretilen geciktirici kullanılması gerekir.

Jetex Krem Nasıl Kullanılır ?

Jetex Krem geciktirici ve lokal anestezik için en çok merak edilen konulardan bir tanesi de nasıl kullanıldığıdır. Jetex prospektüs içeriğinde Jetex %5 kremin deri üzerine, genital deriye, genital mukozaya ve bacak üzerine sürülerek uygulandığı bilgisine yer veriliyor.

Jetex günde kaç defa sürülür sorusunun yanıtı ancak doktorlar, hastaların durumuna ve kullanım amacına göre belirtmektedir. Ancak bu konu hakkında size bilgi verilmemişse prospektüs bilgilerine göre kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Ancak uygulama bölgeleri farklı olduğu için Jetex nasıl kullanılır sorusunun yanıtları da değişmektedir.

1- Deri Üzerine Jetex Krem Nasıl Kullanılır?

Deri üzerine Jetex kullanımı yapılacak ise; tahta bir spatula yardımıyla krem, ince bir tabaka şeklinde deri üzerine sürülür. Daha sonra hava geçirmez bir sargı ile derinin üzeri örtülür.

Lokal lezyonların cerrahisi tedavinde ya da deriye iğne batırılması gibi küçük işlemlerde; en az 1, en fazla 5 saat boyunca 2 g uygulanırDerin anestezi gerektiren durumlarda, deri biyopsisi gibi işlemlerde; en az 2 saat en fazla 5 saat boyunca, 10 cm2’lik alana yaklaşık olarak 2 g uygulanırGeniş alanlarda, yeni traşlanan bölgelerde maksimum 60 g uygulanır

2- Genital Mukoza ve Genital Deri Üzerine Jetex Krem Nasıl Kullanılır ?

Genital siğillerin çıkarılması ve benzeri lokal lezyonların tedavisinde Jetex kullanımı, cerrahi girişimden 5/10 dakika önce doktor veya sağlık çalışanı tarafından uygulanır. Jetex %5 krem doz ayarlaması ise, cerrahi girişimin süresine göre ayarlanır.

5/10 dakika sürecek cerrahi girişimler için 5/10 g kullanılması tavsiye edilir. Jetex kullanımı sonrası deri üzeri kapatılmalı ve daha sonra hemen cerrahi işleme başlanmalıdır. Ancak kadın genital derisi ve erkek genital derisi için farklı uygulamalar yapılır.

Erkek genital derisinde, lokal anesteziğin uygulanması öncesinde, 15 dakika boyunca, 10 cm2’lik deri üzerine 1 g uygulanırKadın genital derisinde, lokal anesteziğin uygulanması öncesinde, 60 dakika boyunca, 10 cm2’lik deri üzerine 1/2 g uygulanır.

3- Bacak Ülserine Jetex Krem Nasıl Kullanılır ?

Jetex Krem geciktirici olarak bilinse de bacak ülseri için de kullanılan anestezik bir kremdir. Bacak ülseri için kullanım gerçekleştirildiğinde, deri üzeri hava almayacak şekilde plastik sargı yardımıyla kapatılmalıdır. Bu amaçla kullanımda, uygulama süresi en az 30 dakika olmalıdır. Ancak 60 dakika süren Jetex kullanımı, daha fazla anestezi sağlanmasına yardımcı olur.

Bacak ülseri için Jetex kullanımı sonrasında krem, gazlı bir bez yardımıyla deri üzerinden silinmelidir. Krem, deriden temizlendikten sonra da hemen yıkama işlemi yapılmalıdır. Bacak ülserine Jetex kullanımı nasıl yapılır sorusuna, prostektüste şu şekilde yer verilmiştir:

10 cm2’lik deri üzerine en az yaklaşık olarak 1-2 g, en fazla ise 10 g uygulama yapılırBacak ülseri için Jetex %5 krem, deri üzerine kalın bir tabaka halinde uygulanırBacak ülseri için yaklaşık 1-2 ayda, 15 kezden fazla kullanılabilir

Jetex Krem Yan Etkileri Nelerdir ?

Jetex Krem yan etkileri de olan bir anestezik kremdir. Özellikle Jetex etken maddesi ve yardımcı maddelerinden birine ya da birçoğuna duyarlı olan kişiler dikkatli kullanım gerçekleştirilmeli, doktor bilgisi olmadan kullanmamalıdır. Jetex prospektüs içeriğinde, en yaygın görülen hafif Jetex Krem yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

Uygulama alanında pişik, kızarıklık ya da soluk görünümİlk uygulama sonrasında deri üzerinde kaşıntı ve yanma hissi

Jetex Krem yan etkileri arasında seyrek görülen yan etkiler de vardır. Bu yan etkilerin görülmesi durumunda krem kullanımı bırakılmalı, doktora bildirilmeli ve Jetex muadili için doktor bilgisine başvurulmalıdır. Prospektüs içeriğine göre seyrek görülen Jetex Krem yan etkileri şunlardır:

Uygulama sonrası derinin mavi-gri renk olmasıAtopik dermatit problemi olan çocuklarda, uygulama bölgesinde küçük kırmızı noktalar oluşmasıAlerjik reaksiyon

UYARI: Jetex %5 Krem kesinlikle göze temas ettirilmemelidir. Kemin göze teması, gözde tahriş oluşmasına neden olabilir.

Jetex %5 Krem Muadili Kremler Nelerdir ?

Jetex muadili kremler de bulunmaktadır. Özellikle Jetex %5 krem yan etkilerini gören kişiler, doktor kontrolünde Jetek muadili kremler yönelmelidir. Jetex muadili kremler ise şunlardır:

Emla %5 KremLpkain %5 KremLidorin %5 KremLocpynol %5 KremLokaril %5 KremR-Late Deri Spreyi

Jetex Krem Fiyat 2022 Ne Kadar ?

Jetex Krem fiyat 2022 bilgisi de en çok merak edilenler arasında. Jetex Krem geciktirici, anestezik ve bacak ülseri gibi farklı kullanımlar için tercih edilen bir krem olarak fiyat araştırılması yapılıyor. Jetex %5 15 gr ve Jetex %5 5 gr seçeneklerine göre Jetex Krem fiyat 2022 ne kadar sorusunun cevabı da değişmektedir. Çeşitli online alışveriş sitelerinde araştırılma yapıldığında Jetex Krem fiyat 2022 listesine göre 44,90 TL ve 95,33 TL arasında değiştiği görülüyor.

Jetex Krem Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Jetex Krem geciktirici olarak bilinirlik kazanmıştır ancak anestezik ve bacak ülseri temizlemede kullanılır. Dolayısı ile hakkında pek çok merak edilen sorular bulunuyor. Yazımızın bu kısmında, internet kullanıcılarının Jetex Krem geciktirici ve anestezik için en sık yaptığı arama sorularına ve cevaplarına yer verdik…

1- Jetex Krem Eczanede Satılıyor mu ?

Jetex %5 Krem eczanelerden de satın alınabilir. Ancak her eczanede satışı olmayabilir.

2- Jetex Krem Cinsel İlişkide Kullanılır mı ?

Jetex Krem geciktirici amacıyla kullanılması tavsiye edilen bir krem değildir ancak birçok kişi cinsel ilişki için kullanıyor. Jetex %5 Krem cinsel ilişki için ve doktor tavsiyesi dışında kullanılmamalıdır.

3- Jetex Krem Reçetesiz Alınır mı ?

Jetex Krem reçetesiz olarak satın alınabilir ancak doktor tavsiyesi ve reçetesi olmadan kullanımı önerilmez. Bu krem normal reçete ile satılır ve reçetesiz de alınabilir.

4- Jetex Krem 15 gr Bebeklerde ve Çocuklarda Kullanılır mı?

Gerekli durumlarda Jetex Krem bebeklerde ve çocuklarda, doktor tavsiyesi ile ve doktor gözetiminde kullanılabilir. Özellikle deri üzerinde küçük girişimlerde, lokal lezyonların tedavisinde ve iğne batırılmasında tercih edilebilir. Uygulama süresi ise yaklaşık olarak 1 saattir.

Yenidoğan bebeklerde ve 3 aydan küçük bebeklerde, 10 cm2’lik deri üzerine en fazla 1 g uygulanır

3 aylık ve 11 aylık bebeklerde, en fazla 20 cm2’lik deri üzerine, en fazla 2 g uygulanır. Uygulama süresi maksimum 4 saattir

1 yaş ve 5 yaş arası çocuklarda, en fazla 100 cm2’lik deri üzerine en fazla 10 g uygulanır

3 yaş ve 5 yaş arası çocuklarda, en fazla 100 cm2’lik deri üzerine, en fazla 10 g uygulanır

6 yaş ve 11 yaş arası çocuklarda, en fazla 200 cm2’lik deri üzerine en fazla 20 g uygulanır

UYARI: Jetex, çocukların genital mukoza membranına uygulanmamalıdır!

5- Jetex Krem Geciktirici Etkisi Var mı ?

Jetex Krem geciktirici etkisi, kremin lokal anestezik olmasından kaynaklanır. Çünkü uygulanan bölgede hissi geçici olarak azaltır. Her ne kadar yaygınlık kazansa da Jetex krem geciktirici amacıyla kullanılmamalıdır, yan etkileri söz konusu olabilir.

6- Jetex Krem Vajinaya Sürülür mü ?

Gerekli durumlarda Jetex %5 Krem vajinaya sürülür. Bu krem hem erkeklerde hem de kadınlarda genital mukoza ve genital deri üzerine kullanılmaya uygundur. Ancak vajinaya sürülürken dozuna dikkat edilmelidir.

7- Jetex Krem 15 gr SGK Karşılıyor mu ?

Jetex %5 Krem SGK tarafından karşılanan ilaçlar listesinde değildir Doktor tarafından reçete edilse de SGK tarafından karşılanmaz.

8- Jetex Krem Nereden Satın Alınabilir ?

Jetex %5 Krem her eczanede olmayabilir ancak eczanelerde de satışı vardır. Günümüzde pek çok online alışveriş sitesinden Jetex %5 anestezik krem sipariş edilebilir.

9- Jetex %5 Krem Hamilelikte Kullanılır mı ?

Jetex prospektüs içeriğinde, bu kremin hamilelerin kullanımına uygun olduğu bilgisi bulunmuyor. Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız ya da hamile iseniz, Jetex kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

10- Jetex Kremi Anne Sütüne Geçer mi?

Jetex prospektüs bilgilerinde, bu kremin anne sütüne düşük miktarda da olsa geçtiği bilgisine yer verilmiştir. Ancak bu durumun bebekler için risk oluşturmadığı yazmaktadır. Emziren anneler, Jetex kullanımı yapmaya başlamadan önce doktora veya eczacıya danışmalıdır.

11- Jetex Krem Kullanıcı Yorumları ve Jetex Krem Ekşi Yorumları

Jetex kullananlar ya da kullanmaya yeni başlayacak olanlar, Jetex kullanıcı yorumlarını merak ediyor. Eğer Jetex kullanıcı yorumları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, Jetex Krem Ekşi başlığına göz atabilirsiniz.

YouTube video

Jetex %5 Krem Kullanma Talimatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!