featured

John Delorean Neden İflas Etti? Delorean Davası Nedir? Delorean Şirketi Küllerinden mi Doğuyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil severlerin büyük bir merakla izlediği 2018 yapımı Delorean Davası filmi, başkahramanımız John Delorean hikayesi ile bizleri etkisi altına aldı. Hayallerinin peşinde koşan bir girişimcinin acı hikayesine şahit olacağınız filmde birçok farklı konu bir arada bulunuyor. Öyle ki otomobil dünyasına ilgisi olmayan binlerce sinema sever, Delorean’ın acıklı hikayesini büyük bir dikkatle izledi. Peki, John Delorean neden iflas etti ? Delorean davası nedir?

John Delorean Kimdir? DMC Neden İflas Etti?

1973 yılında Delorean Motor Company firmasını kurmak ve hayallerini gerçekleştirmek için General Motors firmasından istifa eden John Delorean, bir dönemin en çok konuşulan mucitlerinin başında gelmektedir. Çocukluk hayali olan arabayı üretmek için büyük çabalar harcayan Delorean, yine çocukluk arkadaşı olan FBI muhbiri James Hoffman tarafından kirli ve büyük bir oyunun içerisine çekilmiştir.

Hayatının en büyük kazığını kendisine en yakın gördüğü arkadaşından yiyen John Delorean, büyük uğraşlarla kurduğu Delorean Motor Company (DMC) şirketini batmaktan kurtaramayacaktır. 80 yaşında hayata gözlerini yuman Delorean, 4 kez evlenmiştir ve hayatı ve buluşları ile bugüne kadar birçok filmin konusu olmayı başarmıştır.

1 – Delorean Motor Company Neden İflas Etti? John Delorean Hikayesi Nedir?

Çok küçük yaşlardan itibaren mühendislik alanına büyük bir tutku ile bağlı olan Delorean, çok başarılı ve ünlü bir otomobil mucidi olmayı hedeflemektedir. General Motors firmasında yaptığı başarılı tasarımlarla dünyanın ilgi odağı olmayı başaran genç mühendis, sonunda kendi firmasını Delorean Motor Company ‘i kurmayı başarmıştır.

1 yıllık büyük bir çıkışın ardından hayalindeki otomobili üretebilmek için yatırımcı toplamaya çalışan dahi mucit, bu arayış içerisindeyken çocukluk arkadaşı James Hoffman ile karşılaşır. Arkadaşının FBI ajanı olduğundan habersiz bir şekilde eski dostu ile hayatının en önemli projesini paylaşır. Kendisini desteklediğini düşünen Delorean, çok yakın bir zamanda kendisini Hoffman’ın kurduğu tuzağın içerisinde bulacaktır.

Büyük bir narkotik operasyonunun içerisinde yer alan James Hoffman ise kendisine büyük bir içtenlikle güvenen arkadaşının hayallerini bu operasyon içerisinde kullanmaktan çekinmeyecektir. Şirketin tam da paraya ihtiyacı olan bir dönemde Hoffman’ın yardımı ile ihtiyaç duyulan paraya ulaşılması ise John Delorean ismindeki bu önemli mucidin bir anda kokain kaçakçısı damgası yemesine neden olacaktır. Tam 2 yıl süren davanın sonunda Delorean suçsuz bulunurken, şirket maalesef ki batmaktan kurtulamayacaktır.

2 – Delorean Davası Filmi Konusu Nedir?

YouTube video

John Delorean hikayesi üzerine kurulmuş olan Delorean Davası filmi, 2018 yılında vizyona giren önemli bir yapımdır. Biyografi, dram ve komedi unsurlarının bir arada yer aldığı filmde, Delorean’nın çocukluk hayali olan Delorean DMC-12 modelini üretme serüveni konu edilmektedir. Kurgusu, anlatımı ve karakterleri ile oldukça eğlenceli ve bir o kadar da düşündürücü bir yapım olan Delorean Davası, izleyenleri zaman zaman göz yaşlarına boğmaktadır.

3 – Back to the Future Filmi ve DMC Otomobili

YouTube video

Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi olarak karşımıza çıkan Delorean DMC-12 spor otomobil modeli, hem tasarımı hem de özellikleri ile dönemin en çok konuşulan araçlarından biri olmuştur. 1985 yapımı bir film olan Back to the Future kurgusunda kendisine yer bulan bu özel otomobil, John Delorean’ın hayalini kurduğu projedir. Bu yönü ile de tarihte önemli bir yere sahip olan John Delorean hem hikayesi hem de projeleri ile tarihten bugüne konuşulmaya devam etmektedir.

Efsanevi Delorean DMC-12 Yeniden Üretilecek

Geçtiğimiz yıl Amerika’da Düşük Hacimli Motorlu Taşıt Üreticileri Yasası ‘nın kabul edilmesi sonucunda Delorean Motor Company yani DMC efsanevi DMC-12 modelini yeniden üretmeye karar verdi.

Tasarım özellikleri ile bir döneme damgasını vuran Delorean DMC-12 otomobil modelinin teknik özelliklerinde geliştirmeler yapılacağına dikkat çekilirken, dış tasarımının orijinal hali ile kalması bekleniyor. Otomobilde ABS, Bluetooth, ısıtmalı – soğutmalı koltuklar, navigasyon ve güçlü çekiş sistemlerinin yer alacağını belirten yetkililer, John Delorean efsanesinin geleceğe taşınacağını açıkladı.

Düşük Hacimli Motorlu Taşıt Üreticileri Yasası içerisinde belirtilen “ en fazla 325 adet üretme “ ibaresine uygun olarak 325’ten daha az sayıda üretim yapılması planlanıyor. Yasal düzenlemeler ve koronavirüs pandemisi kaynaklı olarak bir müddet gecikmenin yaşandığını belirten DMC yöneticileri, şirketin kurucusu John Delorean’ın hayalinin gelecek nesiller tarafından kullanılabileceğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!