featured

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ! Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır ? Kabak Çiçeği Dolması Hangi Yörenin Yemeği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabak çiçeği dolması hem öğlen yemeklerinin hem de akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Ünlü restoran menülerinde yer alan kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı yemekler kategorinde yer alır. Kabak çiçeği dolması tarifinin en lezzetli yapımında, zeytinyağı ve dolmalık fıstık kullanımı tercih edilir.

Kabak Çiçeği Dolması Hangi Yörenin Yemeği

Kabak Çiçeği Dolması hangi yörenin yemeği diye merak ediyorsanız, genelde orta anadolu Sivas,Yozgat,Tokat diyebiliriz. Tabi bu şehirlerde bulgurlu ve kıymalı iç ile hazırlanır. Zeytinyağlı ve pirinçli tarifi ise Ege bölgesinde tercih edilir.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Kabak Çiçeği Dolması Malzemeleri:

600 gram kabak çiçeği,1,5 su bardağı kadar pirinç,2 adet orta boy soğan,1 yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık,2 yemek kaşığı limon suyu,Zeytinyağı1 demet maydanoz ve dereotudur.Nefis Kabak Çiçeği Dolmasının Harcı Nasıl Yapılır?

Kabak Çiçeği Dolması Hazırlanışı:

2 adet soğanın küp küp doğranması, doğranan parçaların orta boyda olmasına dikkat edilmesi ile başlar ve devam eder.Derin bir tencerede, doğranan soğanlar bir çay bardağı zeytin yaş ile kavrulur.Karışıma dolmalık fıstık ve pirinç eklenerek, kavurma işlemine devam edilir.7-8 dakika kadar kavurduktan sonra, tuz ve yarım su bardağı su eklenip pişmeye bırakılır.Kabak çiçeği dolması harcı pişirme işleminde, tencere kapağı kapatılır ve ocağın altı kısık konuma getirilir.Bu işlem bir nevi pilav pişirme işlemine benzer. 15 dakika kadar sonra kontrol edilir.Pirinçler pişmişse, altını kapatılır.Maydanoz ve dereotları ince şekilde doğranır.Kıyılan maydanoz ve dereotu, tencerede yer alan pinç harcına eklenip karıştırılır.Bu adımlar ile kabak çiçeği dolmasının iç harcının hazırlanması tamamlanır. Sıra pişirme aşamasındadır.

Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Pişirilir?

Kabak çiçeği dolması yemeğini pişirmek için tarif :

Kabak çiçeklerinin içini taşmayacak şekilde, hazırlanan pirinç harcı ile doldurmakla başlar. Kabak çiçeğinin yapraklarını üst üste koyarak, harcın üstü kapatılır.

Yayvan bir tencere içerisine, doldurulan dolmalar dizilir.Dizilen dolmaların üzerine az miktarda su ve zeytinyağı dökülüp, gezdirilir.Tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte, 25 dakika pişirilir.Yemek piştiğinde ocaktan alınıp, bir süre dinlendirilip, servis yapılır.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Videosu

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!