featured

Kabak Çorbası, Kremalı Somon Balığı, Fırında Sıcak Helva Nasıl Yapılır? Ramazan Menüsü iftar Yemek Tarifleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün ne pişirsem diyenler için şahane bir Ramazan menüsü sunacağız. Vereceğimiz  iftar yemek tarifleri ile ana yemekte kremalı somon balığı yapacağız. Kremalı somon balığı ile birlikte enfes bir çorba olan kabak çorbası hazırlayacağız. Salata olarak mevsim salatası ile birlikte tercih edilebilecek bu lezzetleri muhteşem bir revani tatlısı ile sonlandıracağız. Kremalı somon balığı yanına arzu edenler patates püresi yapabilirler. Şimdi bu muhteşem ötesi 3 tarifimizi verelim, işte iftar yemek tarifleri!

Ramazan Menüsü İftar Yemek Tarifleri

1- Kabak Çorbası Nasıl Yapılır? Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Kabak Çorbası Malzemeleri

3 adet kabak,1 adet havuç,1 su bardağı süt,100 ml yemek kreması,3 su bardağı içme suyu,2 yemek kaşığı un,2,5 yemek kaşığı sıvı yağ,Dereotu,Tuz ve karabiber.

Kabak Çorbası Yapılışı

Kabak çorbası yapılışı için kabak çorbası malzemelerinden kabaklarla havuçlar bol suda yıkanır ve kabukları soyularak doğranır.Çorbayı hazırlamak için derin bir tava içerisinde 1,5 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte kabaklarla havuçlar kadar kavrulur.1 yemek kaşığı sıvı yağ derin bir tencere içerisine alınır ve un da ilave edilerek un biraz kavrulur.Bir taraftan un karıştırılırken bir taraftan unun üzerine içme suyu ile birlikte süt ilave edilir.Bir taşım kaynayan çorbanın içerisine tavada hafif kavrulan havuç ile kabak eklenir.Tuz ve karabiberde ilave edilerek kabaklar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.Havuçlar ve kabaklar yumuşadıktan sonra el blenderi ile çorba pürüzsüz hale gelene kadar parçalanır.Krema ve dere otu da eklenerek birkaç dakika daha pişirilen kabak çorbası, servise hazır hale gelir.Servis edilirken çorba kasesine alınan kabak çorbası ince ince kıyılmış dere otu ile ya da kızartılmış ekmekle süslenebilir.

2- Kremalı Somon Balığı Nasıl Yapılır? Kremalı Somon Balığı Tarifi

Kremalı Somon Balığı Malzemeleri

600 gram kılçıksız somon balığı,2 paket yemek kreması,3 yemek kaşığı sıvı yağ,Arzuya göre 1 su bardağı ince kıyılmış ıspanak,Tuz ve karabiber.

Kremalı Somon Balığı Yapılışı

Tadı muhteşem ötesi olan kremalı somon balığı hazırlamak için alınan somon balığı iri iri doğranır ve suyla yıkanır.Yıkanan balıklar tuzlanır ve sıvı yağda bir tava içerisinde pişirilerek kızartılır.Bir başka tavanın içerisine kremalar dökülür, (arzuya göre yıkanmış ve ince kıyılmış ıspanaklar ) ve üzerine bir miktar tuz ile karabiber eklenerek kızartılan somon balığı eklenir.Kısık ateşte sadece birkaç dakika somon balığı ters düz edilerek pişirilir.Servise hazır hale gelen kremalı somon balığı, balık tabaklarına alınarak servis edilir.Arzuya göre hazırlanabilecek patates püresi ile de servise sunulabilir.

3- Fırında Sıcak Helva Nasıl Yapılır? Fırında Sıcak Helva Tarifi

Fırında Sıcak Helva Malzemeleri

400 gram tahin helvası,1 çay bardağı süt,Yarım çay bardağı portakal suyu,1 portakal kabuğu rendesi.

Fırında Sıcak Helva Yapılışı

Fırında Sıcak Helva yapmak için, helva bir kap içerisinde ezilir.Üzerine süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenerek iyice karıştırılır.Pürüzsüz hale gelen sıcak helva porsiyonluk sufle kapları içerisine veya küçük güveç kaplarına alınır.200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilen fırında sıcak helva servise hazır hale gelir.Arzuya göre ceviz veya fındık ile süslenebilir.

Bugünün Ramazan menüsü yani iftar menüsü tariflerini farklı lezzetlerden seçtik. Beğeneceğinizi umduğumu bu enfes yemek tarifleri ile muhteşem bir iftar sofrası hazırlayabilirsiniz. İftar yemek tarifleri için bugün kremalı kabak çorbası, kremalı somon balığı ve fırında sıcak helva sunduk. Ramazan menüleri tariflerinde 30 Nisan 2020 için hazırladığımız bu tariflerden birkaç saat sonra sizler sahur için mutfağınıza girmeden öncede sahur tariflerini vereceğiz. Afiyet olsun…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!