featured

Kabin Memuru Nasıl Olunur | Hostes Nasıl Olunur? Hostes Olmak İçin Hangi Üniversiteye Gidilmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabin memuru nasıl olunur ya da hostes nasıl olunur sorusu, bu mesleği icra etmek isteyen herkesin derinlemesine araştırma yaptığı konular içerisinde yer alıyor. Keyifli ve kazançlı bir meslek olarak öne çıkan kabin memurluğu, elbette ki belirli koşulların sağlanması durumunda mümkün olabiliyor.

Gerekli şartları sağlayarak bu mesleği yapmaya başlayan onlarca kişi ise bolca seyahat edebilme ve farklı yerler görebilme imkanı buluyor. Peki, kabin memuru nasıl olunur? Hostes olmak için hangi bölüm okunmalı? Kabin memuru olabilmeniz için sizden istenen şartlar nelerdir? İşte, tüm bu soruların yanıtları…

Kabin Memuru Nasıl Olunur? Hostes Nasıl Olunur Şartları Neler?

Hostes nasıl olunur? Halk arasında hosteslik olarak bilinen bu mesleğin asıl adı kabin memurudur. THY ya da özel havayolu şirketleri bünyesinde kabin memuru olan kişilerin belli başlı sorumlulukları vardır. Kabin memurları uçakta yolcuların konforu ve güvenliğini üst düzeyde tutabilmek için gerekli tüm imkanları sağlayan personellerdir.

Uçağın durumu ve yolcu sayısına göre 2-4 kabin memuru seyahat sırasında görev alacaktır. Kabin memuru nasıl olunur kısmında istenen bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları karşılayamayan kimselerin bu mesleği yapabilmeleri mümkün olmayacaktır.

1- Hostes Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak Gerekir? Kabin Memuru Olmak İçin Hangi Bölümü Okumalıyım?

Hostes nasıl olunur? Öncelikle hostes olmak için hangi bölümü okumak gerekir bundan bahsedelim. Genel olarak hostes olabilmek için en az lise mezunu olmak yeterli olacaktır. Ancak bazı alımlarda özel şartlar söz konusu olduğundan, özel havayolu şirketlerinin üniversite mezunu olma talebi olabilecektir.

Günümüzde özellikle özel üniversitelerde iki yıllık Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümleri açılmıştır. Bu bölümden mezun olmak iş imkanları açısından sizi bir adım öne taşıyabilecektir. Bu kapsamda İş imkanları hangi mesleklerde yüksek yazımıza göz atabilir, hangi bölümler gelecek vaad ediyor öğrenebilirsiniz. 

2- Kabin Memuru Olmak İçin Üniversite Şart mı? Kabin Memuru Olmak İçin Ne Gerekli?

Kabin memuru nasıl olunur? Yukarıda da belirttiğimiz gibi her alımda üniversite şartı aranmayabilir. Bu durumda lise mezunu olanlarda kabin memuru ya da hostes unvanı ile çalışma fırsatı bulabilecektir.

Hostes nasıl olunur konusunda Sivil Havacılık bölümü okumamak bir engel değildir. Kabin memuru olmak için ne gerekli kısmında ise başvurulan firmaya göre farklılık gösterebilecektir. Hostes olabilmek için aranan şartlar şu şekildedir;

Adayların 30 yaşın üzerinde olmaması gereklidir. Avrupa ülkelerinin bazılarında bu yaş aralığı 35’tir.Adayların göz bozukluğunun bulunmaması zorunluluktur.Kabin memuru nasıl olunur kısmında en çok aranan kıstaslardan birisi de etkileyici bir ses tonuna sahip olunmasıdır.Hostes olarak çalışmak isteyen kişilerde estetik ve çekici bir gülüş aranır.Kabin memuru olmak isteyen kişiler ciddi sağlık testlerinden geçirilir. Özellikle kronik hastalıkları ve ruhsal problemleri bulunmaması oldukça önemlidir.Hostes nasıl olunur konusu üzerine araştırma yapan herkesin gerekli iletişim tekniklerine ve becerilerine sahip olması istenir.Hostes olarak çalışmak isteyen kişilerin güler yüzlü ve misafirperver olması oldukça önemlidir.Bu kişilerin çalışkan olması ve aynı anda birkaç görevi yürütmesi istenmektedir.Son olarak bu mesleği yapmak isteyen kişilerde, esnek çalışma saatlerine uyum gösterebilme özelliği aranmaktadır.

3- Hostes Olma Şartları Boy Kilo Bilgisi Nedir? Kabin Memuru Nasıl Olunur Boy Kilo Şartı Ne?

Hostes olmak için kaç kilo olmalı? Kabin memuru olarak görev almak isteyen kişilerde belirli bir kilo aralığı aranmaz. Ancak kişilerin boy ve kilosunun orantılı olması beklenmektedir.

Kabin memuru nasıl olunur? Kabin memuru olmak için kadın adayların 160-180 cm boyunda, erkek adayların ise 170-190 cm aralığında olması talep edilmektedir. Bu boy aralığında olmayan tüm adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz.

4- Hostes Olmak İçin Nereye Başvurulur? Hosteslik Sınavı Nasıl Olur?

Hostes nasıl olunur? Hostes olmak istiyorsanız, öncelikle özel havayolu şirketleri ya da THY’nin hostes alımı ilanlarını incelemeniz gereklidir. Hosteslik sınavları genel olarak tüm kurumlarda aynı işleyişe sahiptir. İlk olarak adayların genel yetenek ve İngilizce dil sınavı olmak üzere 2 sınava girmesi gereklidir. Bu sınavlarda belirtilen puan aralığını aşan adaylar başarılı sayılır.

https://www.youtube.com/watch?v=ESIyvsjxdWM

Kabin memuru nasıl olunur kısmında İngilizce dilinin en az B1 düzeyinde bilinmesi gereklidir. Sınavlarda başarı sağlayan adayların birde mülakata girmesi gereklidir. Mülakat sürecinde adayların ilk olarak boy kilo ölçümü yapılır. Adaylarda dövme bulunmaması zorunludur.

Bu nedenle daha sonra adaylarda dövme var mı diye bakılır. Evraklar incelendikten sonra, kurul mülakatı ve İngilizce mülakat yapılır. Son olarak ise adayların psikolog ile görüşmeleri sağlanır. İngilizce mülakatta önce kolay daha sonra ise zor sorulara yer verilmektedir. Konuşurken gramer bilgisi, diksiyon ve mimikleriniz incelenir.

Hostes nasıl olunur diye araştırıyor ve bu mesleği istiyorsanız, bu detaylara çok dikkat etmelisiniz. Psikolog görüşmesi sonrasında size bir form doldurtularak, uçuşa hazır olup olmadığınız değerlendirilir. Tüm adımlar tamamlandıktan sonra, mülakattan geçen adaylar listelenir. Asil olmaya hak kazanan adaylar, ilgili kurumda çalışma fırsatı bulabilecektir.

5- Kabin Memuru Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Kabin memuru nasıl olunur? Bu mesleği yapmak istiyorsanız ilk olarak görev ve sorumluluklarını bilmelisiniz. Peki, hostes nasıl olunur görevleri nelerdir? Bu noktada hostesin görev ve sorumlulukları şu şekilde paylaşılmıştır;

Uçağın giriş ve çıkışlarının bulunduğu kapıları talimatla açılması ve kapatılmasından sorumludur.Acil durumlarda kabin görevlileri uçağın acil çıkış kapılarını açmakla sorumludur.Yiyecek ve içeceklerin yolculara ikramını gerçekleştirirler.Kabin memurları yolcuların seyahat sırasında tüm istekleri ile ilgilenmekle yükümlüdür.Kabin memuru nasıl olunur? Kabin memuru olan kişilerin yolculara acil durumlar söz konusu olduğunda yapması gerekenleri hem sözlü hem de işaret diliyle anlatması gereklidir.

6- Hostes Nasıl Olunur? Tecrübesiz Kabin Memuru Alımı Yapan Kurumlar Nerelerdir?

Hostes nasıl olunur? Hostes olmak isteyen kişiler yalnızca THY bünyesinde değil, özel havayolu şirketleri bünyesinde de çalışma fırsatı bulabileceklerdir. Şartlar genel olarak her kurumda aynı olsa da bazı kurumlar adaylar üzerinde özel şartlar arayabilir.

7- Özel Hava Yolu Şirketlerinin Hangileri Yetiştirmek Üzere Kabin Memuru Alımı Yapıyor?

Kabin memuru nasıl olunur? Özel hava yolu şirketlerinin büyük bir kısmı yetiştirmek üzere kabin memuru alımı yapar. Bu nedenle geneli tecrübe arayışında bulunmaz. Hostes nasıl olunur konusunda gerekli tüm şartları sağlıyorsanız, şu firmaların alımlarını takip edebilirsiniz;

Onur Air,Pegasus,Anadolu Jet,Sun Ekspress,Atlasglobal

Yukarda belirtilen Türk firmaları dışında, yurt dışında hizmet veren havayolu şirketleri üzerinden de kabin memuru olarak çalışabilirsiniz. Ancak yurt dışı bazlı havayolu şirketlerinde yabancı dil seçeneği ve aranan şartlar farklılık gösterecektir.

Kabin memuru olarak çalışabileceğiniz, Dünya Çapında Uçak Firmaları listesi için tıklayınız.

A) Özel Havayolu Şirketlerinde Bir Hostes Ne Kadar Maaş Alır? Kabin Memuru Ne Kadar Maaş Alıyor?

Hostes nasıl olunur? Özel havayolu şirketlerinden birinde hostes olarak çalışırsanız, prestijli ve keyifli bir meslek sahibi olabilirsiniz. Çalışma koşulları ve süresi bakımından zorlayıcı olan bu mesleğin, kazancı oldukça tatmin edicidir.

Kabin memuru nasıl olunur? Havayolu şirketinde kabin memuru olarak hizmet veren kişilerin kazançları ortalama 8 bin ila 11 bin TL aralığında değişiklik göstermektedir. Bu rakam başlangıç maaşı olup, deneyimle birlikte kazanç artış gösterecektir.

B) Kabin Memuru Nasıl Olunur? Özelde Kabin Memuru Şartları Nelerdir?

Hostes nasıl olunur konusunda özel şirketlerin özel şartlarının olabileceğini belirtmiştik. Bunlardan ilki, dil bilgisi olabilir. Genel olarak THY’de bir dil bilme yeterli olurken, özelde dil bilgisi 3 ve üzeri şeklinde olabilir.

Kabin memuru nasıl olunur? Özel havayolu şirketlerinde kabin memuru olan kişilerin 28 gün içerisinde minimum 100 saat çalışması gereklidir. Bu süre doldurulduktan sonra çalışılması halinde ek ücret alabilmeleri söz konusudur. Yıl içerisinde yalnızca 14 gün izin alabilen kabin memurları, aralarda 3-4 güne kadar çalışmayabilir. Havayolunun çalışma koşulları, uçuş sıklığı ve personel sayısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

C) Özel Havayolu Şirketleri Ne Zaman Kabin Memuru Alımı Yapar?

Kabin memuru nasıl olunur? Kabin memuru olabilmek için gerekli şartları sağlayan tüm adayların şirketlerin alımlarını sık sık kontrol etmesi gereklidir. Her bir havayolu şirketi yılda 1 ila 2 kez kabin memuru alımı yapabilecektir. Belirli bir süresi bulunmayan 2022 kabin memuru alımları için sürekli takipte kalmalısınız.

8- THY Kabin Memuru Şartları 2022 Nedir? Kimler Hostes Olamaz?

Hostes nasıl olunur? THY bünyesinde kabin memuru olmak istiyorsanız, onların belirledikleri şartları taşımanız beklenmektedir. Bu şartları taşımayan adaylar başvuru yapsa dahi, TYH tarafından değerlendirmeye alınmamaktadır. THY kabin memuru şartları şu şekildedir;

Adayların minimum 18 – 30 yaş aralığında olması,En az lise mezunu olması,En az B1 düzeyinde İngilizce bilme şartı( 2 dil bilme tercih sebebidir)Kişinin adli sicil kaydı bulunmaması,Daha önce herhangi bir havayolu şirketinden disiplinsizlik ve sağlık nedeniyle ayrılmamış olması,Adayların 160-180 cm boy aralığında olması,THY üniforması giyildiğinde adayın vücudunda dövme, piercing, yanık ya da yara izi bulunmamalıdır.

Kabin memuru nasıl olunur? Yukarıdaki şartları taşıyan kişilerin, THY üzerinden yapılan alımlara başvuru yapabilmesi mümkündür. Ancak sonrasında genel yetenek, İngilizce sınav ve mülakatlardan yeterli puanların alınması gereklidir.

A) THY Hostes Maaşları Ne Kadar? THY Hostes Maaşları 2022

THY’de hostes nasıl olunur konusundan sonra THY hostes maaşlarının ne olduğunu paylaşalım. THY hostes maaşları 2022 yılıyla işe yeni giriş yapanlar için 10 bin TL ve üzeridir. Deneyime göre kazanç 15 bin TL’ye kadar çıkabilecektir. Kazanç çalışma saatlerine göre de artış gösterebilecektir.

B)  Kabin Memuru Nasıl Olunur? THY Hostes Çalışma Koşulları Nasıldır?

Kabin memuru nasıl olunur? THY bünyesinde hostes olarak çalışan kişilerin, ayda minimum 100 saat çalışması gereklidir. Bunun üzerinde çalışmaları halinde ise, ek ücret hakları doğacaktır.

THY bünyesinde çalışanların 14 gün yasal izin hakkı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra anne olduklarında uçuşlarda değil THY bünyesinde masa başı olarak görev alabilmeleri de mümkündür. Çalışma koşulları esnek ve zor olsa da, genel olarak diğer havacılık şirketlerine nazaran daha iyidir.

C) THY Kabin Memuru Alımı Yılın Hangi Dönemlerinde Olur?

Hostes nasıl olunur? Hostes olarak görev almak istiyorsanız THY kurumunun Resmi web sitesini sürekli olarak inceleyerek, alımları takip edebilirsiniz. THY alımdaki yılın belirli dönemlerinde olmaz. Genel olarak yılda bir ya da iki kez THY alımları yapılabilecektir. Türk  Hava Yolları iş alımları için THY kariyer sayfasına göz atabilirsiniz. 

9- Hostesler Kaç Yaşına Kadar Çalışabilir?

Kabin memuru nasıl olunur? Kabin memuru yani hostes olarak çalışan kişilerin, emekli olma süresi diğer mesleklere göre daha kısadır. Normal standartlarda kabin memurlarının 45 yaşına kadar çalışmasında bir sakınca yoktur. Sonraki süreçte çalışmaları ise tamamen yöneticilerine bağlıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!