featured

Kadıköy Çarşı’da Gezilecek Yerler | Kadıköy Çarşı’da Nereye Gidilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler arayışındaysanız bu listemiz tam olarak sizin için. İstanbul’a yeni gelmiş ve nerede ne yapılır, nerede gezilir, nerede ne yenir bilmiyor olmanız oldukça normal. Ya da Avrupa Yakası’nda oturuyor, bu nedenle Kadıköy Çarşı’da ne yapılır bilmiyor olabilirsiniz. İşte, size rehberlik edecek Kadıköy Çarşı’da nereye gidilir, Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler neresidir konuları hakkında fikir verecek listemiz…

1 – Kadıköy’ün En Tartışmalı Binası; Doubletree By Hilton

Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler listemizin ilk başında Doubletree By Hilton bulunuyor. Bu yapı, İstanbul’un siluetini bozduğu düşünülen yapılardan. Dilerseniz bu oteli konaklamak amacıyla tercih edebilirsiniz. Ancak bu otel, konaklama tavsiyesi olarak listemizde yer almıyor.

Otelin 12. Katında bir teras bulunuyor ve bu terastan panoramik olarak İstanbul manzarası seyredilebiliyor. Eğer panoramik İstanbul manzarası eşliğinde bir şeyler yiyip içmek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.

2 – Kadıköy’ün Sembolü Tramvay

Tıpkı Taksimde olduğu gibi Kadıköy’ün sembolü haline gelen Tramvay da Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler arasında bulunuyor. Eğer Kadıköy’de nostalji dolu bir gün geçirmek istiyorsanız, trafiğe kapalı olan Bahariye Caddesi’ne gidebilirsiniz. Tramvayın güzergahları ise; Kadıköy Meydanı, Bahariye Caddesi, Moda ve Moda Caddesi. Kadıköy’de nostaljik bir gün için Tramvay oldukça iyi bir seçenek.

3 – Kadıköy Çarşı’da Gezilecek Yerler: Surp Takavor Kilisesi

Kadıköy’ün en eski ve nostaljik yapılarından biri; çarşı içinde bulunan Surp Takavor Kilisesi. 1722 yılında yapımına başlanan kilisenin çan kulesi, 2007 senesinde yeniden inşa edildi. Yakın geçmişte ırkı bir saldırıya da uğrayan bu kilisenin önüne çöpler döküldü, duvarlarına ırkçı yazılar yazıldı. Tüm olumsuzluklara rağmen Kadıköy’e gelindiğinde bu yapıyı ziyaret etmeye değer.

4 – Kadıköy Çarşı’da Ne Yenir; Tarihi Unkapanı Pilavcısı’nda Pilav

Kadıköy’e yabancıysanız ve Kadıköy’de ne yenir araştırıyorsanız, pilavın en zengin seçenekle sunulduğu Tarihi Unkapanı Pilavcısı’nı tercih edebilirsiniz. Hem uygun fiyatıyla hem de birbirinden farklı pilav menüsü seçenekleriyle bu mekan oldukça tercih ediliyor.

5 – Coffee Manifesto

Kadıköy Çarşı’da kahve içebileceğiniz ve şirin bir mekan arıyorsanız Coffee Manifesto’yu tercih edebilirsiniz. Mekan biraz küçük ancak zaten şirinliği de buradan geliyor. Üstelik kahve fiyatları da oldukça uygun.

6 – Tatar Salim

Kadıköy Çarşı’da geziyorsunuz ve karnınız mı acıktı? Dönerin en lezzetli halinin sunulduğu Tatar Salim’i tercih edebilirsiniz. Burada dilerseniz salata eşliğinde porsiyon döner ya da pilav üstü döner yiyebilirsiniz. Fiyatları ise oldukça makul.

7 – Halil Lahmacun

Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler turunuzu bitirdiniz ve açlığınızı bastıracak bir mekan mı arıyorsunuz? Eğer çıtır lahmacun sizin de vazgeçilmeziniz ise Halil Lahmacun’un enfes tatlarını deneyimleyebilirsiniz. Üstelik burası, Kadıköy’de ne yenir araştırması yapan kişilerin sıklıkla karşılaştığı bir mekan. Kadıköylülerin favori mekanlarından biri olan Halil Lahmacun.

8 – Şekerci Cafer Erol

Kadıköy Çarşı’nın en kalabalık mekanlarından bir tanesi Şekerci Cafer Erol. Hatta çoğu zaman boş bir masa bulmak zor olabilir. Şekerci Cafer Erol’un türlü tatlıları arasında en fazla öne çıkan ürünü; lokumları. Eğer yolunuz Kadıköy Çarşı’ya düşerse mutlaka buraya uğramalısınız.

9 – Kadıköy’ün En Eski Şekercisi: Ali Muhiddin Hacı Bekir

Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler arasında, Kadıköy’ün en eski şekercisi Ali Muhiddin Hacı Bekir bulunuyor. Bu şekercinin ilk dükkanı 1777 yılında açılmıştı ve işletmenin müdavim müşterileri arasında Osmanlı sarayı da vardı. Şekercinin öne çıkan ürünlerinden bazıları; fındıklı akide şekeri, antepfıstıklı lokum ve demirhindi şerbeti.

10 – Baylan Pastanesi

Baylan pastanesinin tarihi neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt. Baylan’ın ilk şubesi de Beyoğlu’nda Loryan ismiyle açılmıştı. Bu pastane hem köklü bir tarihe sahip hem de pek çok ünlü müdavimi olmuş. 1950’li yıllarda bu işletmenin müdavimleri arasında Cemal Süreya, Haldun Taner ve Orhan Kemal yer almış. Baylan’ın en bilindik ürünü ise kendi icadı olan Coupe Baylan.

11 – Kokteyllerin Adresi: 11 Kadıköy

Kadıköy Çarşı’dasınız, acıktınız ve aynı zamanda güzel bir içki/içecek içmek istiyorsunuz… O zaman adresiniz mutlaka 11 Kadıköy olmalı. 11 Kadıköy, enfes kokteylleri ve kendi hazırladıkları sosları ve burgerleriyle ünlü. Eğer güzel bir mekanda, güzel lezzetleri deneyimlemek istiyorsanız 11 Kadıköy en iyi seçenekler arasında.

12 – Selimiye Birtat Meyhanesi

Kadıköy’de hoş vakit geçirebileceğiniz, alkol alabileceğiniz ve birbirinden farklı mezeleri ile karnınızı doyurabileceğiniz en bilindik mekanlardan bir tanesi; Selimiye Birtat Meyhanesi. Hatta bu mekan, 2016 yılında ülkemizin ünlü gurmesi Vedat Milor tarafından köşe yazısında karşımıza çıkmıştı. Bu meyhanenin kuruluşu ise 1956 yılına dayanıyor.

13 – Mercan Kokoreç

 Kadıköy Çarşı’da en fazla şubesi bulunan mekanların başında Mercan Kokoreç geliyor. Bu nedenle Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler turu esnasında herhangi bir şubesi ile karşılaşmamanız imkansız gibi. Mercan Kokoreç’te, kokoreç yemeyenler için balık ve meze alternatifi de bulunuyor. Ancak mekanın gözde ürünleri kokoreç ve midye.

14 – Gözde Gurme

Kadıköy Çarşı’da 1986 yılında kurulmuş ve o yıldan beri varlığını devam ettiren bir şarküteri bulunuyor. Gözde Gurme, Balıkçılar Çarşısı içinde ve oldukça zengin seçeneği var. Yaklaşık olarak bin çeşit ürünüyle hizmet veriyor. 250’ye yakın da meze türü bulunuyor. Eğer damak tadınızı önemsiyorsanız mutlaka Gözde Gurme’ye uğramalısınız.

15 – Kadıköy Çarşı’nın Edebiyat Kokan Mekanı: İmge Sahaf

Kadıköy Çarşı’nın ikonu haline gelmiş mekanlarından bir tanesi de edebiyat kokan, kültür kokan İmge Sahaf. 1996 yılında açılan bu sahaf varlığını sürdürmeye devam ediyor. Üstelik bu sahafta 1923 basım yılına ait Komünist Manifesto bulunuyor. Sahafa gelen özelikle Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Kemal ve Orhan Pamuk kitapları yok satıyor.

16 – Hammer Müzik

Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler arasında müzikseverlerle hitap eden mekan; Hammer Müzik. Bu mekan özellikle Heavymetal müzik severler tarafından oldukça yakından tanınıyor. Binlerce çeşit CD’yi ve yüzlerce plağı burada bulabilmek mümkün.

17 – İçi Enerji Dolu: Sert Mineral

1985 yılından beridir hizmet veren içi enerji dolu mekan; Sert Mineral. Eğer siz de enerji veren ya da olumsuz enerjiyi bertaraf eden doğal taşlara meraklıysanız Kadıköy Çarşı’da gezilecek yerler listemizdeki Sert Mineral’e uğramalısınız. Bu mekanda ilgiyi en çok çeken doğal taş; olumsuz enerjiyi çekmesiyle bilinen Ametist taşı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!