featured

Kalp Deliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler! -2

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalp hastalıkları son derece ciddi sorunlar arasında yer almaktadır. Yaşam için olmazsa olmaz unsurlar arasında yer alan kalbin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Kalpte yaşanan sorunlar arasında kalp deliği sorunu bulunmaktadır.

Kalp Deliği Nedir?

Sağlıklı bir bireyin kalbinde kan, düzenli bir şekilde sağ ve sol odacıklar arasında karışmadan dolaşmaktadır. Kalpte bazı nedenlerden dolayı oluşan delikle birlikte kan hep soldan sağa doğru akmaktadır. Kalbin her atışında sol kulakçıktan sağ kulakçığa doğru bir miktar kan gider. Bu da sol kısımdaki kan miktarının hep artmasına neden olur. Yani kalp deliği düzenin tamamen bozulmasına neden olacaktır.

Kalp Deliği Hangi Sorunlara Neden Olur?

 
Kalp deliği ile ilgili kalp deliği hangi sorunlara neden olur sorusu oldukça önemlidir. Bu noktada kalp deliğinin sebep olduğu ilk sorun akciğere normalden fazla kan gitmesine neden olmasıdır. Bu durum da akciğerin gerginleşmesine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra zamanla kalp yetmezliği sorununa zemin hazırlamaktadır. Bu durumda kişinin hayat düzenini olumsuz etkileyecektir. Ayrıca kanın pıhtılaşmasıyla beyin damarlarında tıkanma ve felç sorunu ortaya çıkabilir.

Kalp Deliği Nasıl Tedavi Edilir?

 
Günümüzde kalp deliği nasıl tedavi edilir sorusunun yanıtı geçmişe göre daha kolaydır. Önceki yıllarda ameliyat tek çözümken günümüzde kasık toplardamarından iğne ile girilerek bir yol oluşturulmakta ve doku bütünleşmesi sağlanmaktadır. Ameliyatsız işlem ortalama bir saat sürmektedir. Bu işlem yapıldıktan sonra 3 ile 6 ay içinde kalp dokusunun bütünleşmesi sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra cerrahi yöntem de seçenekler arasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!