featured

Kan Grubuna Göre Kişilik Özellikleri | Hangi Kan Grubu Hangi Özellikleri Taşıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kan grubuna göre kişilik özellikleri nelerdir öğrenmek ister misiniz? Sahip olduğumuz kan grubu, kişilik özeliklerimiz hakkında bilgiler verebilir mi? Yapılan istatistiksel araştırmalar bunun mümkün olabileceğini söylüyor. Yani kan gruplarına göre kişilik özellikleri büyük oranda ortaya konabilir. İşte kan grubuna göre kişilik özellikleri hakkında bilinmesi gerekenler….

KAN GRUBUNA GÖRE KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?

Sahip olduğumuz kan grubu yalnızca metal yaşamımıza değil sosyal yaşantımızda da etki ediyor. Çünkü yapılan istatiksel araştırmaların sonucunda kan grubuna göre kişilik özellikleri kategorilere ayrılmış. Yani hangi kan grubu daha cesur, hangi kan grubu daha inatçı , özgü eni en yüksek burç hangisi, en cesur kan grubu nedir gibi sorulara yanıt verebilmek yüksek oranda mümkün . İşte, kan grubuna göre kişilik özellikleri listemiz.

1 – A Kan Grubu Kişilik Özellikleri

A kan grubuna sahip olan insanlar genel olarak uyumlu ve duyarlı kişilik özellikleriyle biliniyor. Bu insanlar aynı zamanda araştırmayı severler ve sürekli olarak gelişime, değişime açıktır. Uyumlu oldukları için de değişimlere kısa sürede adapte olurlar.

A kan grubuna göre kişilik özellikleri araştırıldığında bu kan gruba sahip kişilerin grup içerisinde sürekli araştıran, hisseden, duyan ve farkındalık sahibi olan kişiler olduğu ortaya konmuş. A kan grubundaki kişiler, çevresiyle iyi ilişkiler kurmasına sever. Ancak aşırı denebilecek seviyede duyarlı olmaları, kimi zaman çevre ile olan uyum ilişkilerinde sorun yaşanmasına neden olabilir. Bu durumda da içlerine kapanması tercih ederler.

2 – B Kan Grubu Kişilik Özellikleri

B kan grubuna sahip insanlar genel olarak toplumda liderlik özellikleriyle biliniyor. Ayrıca kan grubuna göre kişilik özellikleri denince B grubu kana sahip kişiler, en pratik insanların olduğu kan grubu diyebiliriz. B grubu kana sahip kişiler özellikle işleri ile ilgili konularda en hırslı kan grubu olarak da nitelendiriliyor. Hırslı olmalarına rağmen b kan grubu insanları, çevrelerine karşı ince düşünce ve hassasiyet de taşımakta.

B grubu kan grubu insanlarıyla kimi zaman işbirliği yapmak zor bir hal alabilir. Çünkü bu kişiler bireysel olma eğilimi gösterirler ve kişisel görüşleri doğrultusunda hareket ederler. Bazen de bu kişiler çevreleri tarafından soğuk algılanabilir. Bunun nedeni ise duygularından daha çok düşünceleriyle, mantıklarıyla hareket etmeleri. Hem bu anlamda hem de pratik, analitik düşünmeleri nedeniyle en zeki kan grubu b diyebiliriz.

3 – AB Kan Grubu Kişilik Özellikleri

AB kan grubuna sahip kişiler hem A kan grubu hem de B kan grubu kişilik özelliklerini gösterirler. Kan grubuna göre kişilik özellikleri bakımından bu kişiler, çevresini etkileyici özellikleriyle bilinirler. Hatta kimi zaman büyüleyici özellikleri nedeniyle de kıskanılırlar.

B kan grubu insanları, karşılık beklemeksizin kendi istekleri doğrultusunda başkalarına iyilik yapmaktan da oldukça hoşlanırlar. Genel olarak bu insanlar hırslı, düşünceli ve dengeli kişilik özellikleri ile bilinirler.

4 – 0 Kan Grubu Kişilik Özellikleri

Kan grubuna göre kişilik özellikleri bağlamında 0 kan grubu sahipleri en çok lider özellikleriyle bilinir. Mükemmel sezgilere sahip 0 kan grubu insanları, diğer kan gruplarına sahip insanlara kıyasla stresliyim daha iyi yönetme yetisine sahiptir.

0 Kan grubu insanları genel olarak atletik yapıya sahiptir ve sürekli olarak kendilerinden eminlik duymaktadır. Bu sebeple de dışarıdan başkaları tarafından duygusuz ve duyarsız olarak nitelendirilebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!