featured

Karadenizde Gezilecek En Güzel 5 Yayla

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Havalar ısındığında, şehrin bunaltıcı ve yıpratıcı etkisinden kurtulmak için gidebileceğiniz yerlerin başında yaylalar gelmektedir. Özellikle Karadeniz’in serin havası, temiz dereleri ve havası biz insanları bulabileceksiniz.
İlginizi Çekebilir: İkizdere Vadisi’ne Arap Turistlerin Yoğun İlgisi

Karadenizde Bulunan En Güzel 5 Yayla Sırasıyla

Pokut Yaylası (Rize)
Samistal Yaylası (Rize)
Beyazsu Yaylası (Artvin)
Ayder Yaylası (Rize)
Haldizen Yaylası (Trabzon)

Pokut Yaylası (Rize)


Rize’de 1800 metre yükseklikte bulunan Pokut yaylası, ılıman rüzgarlı ve bolca çam ağaçları ile doludur. Özellikle Pokut yaylasında bulutların size ne kadar yakın olduğunu hissedeceksiniz. Yaylanın tepesinde konaklayabilmeniz için bir pansiyon bulunmaktadır.

Samistal Yaylası (Rize)


Bu yayla, Palovit ile Kavrun vadileri arasında yer almaktadır. Samistal yaylası, mimari olarak eski taş evleri ile çok ilgi çekmektedir. Bölgedeki en yüksekte yer alan yaylalardan bir tanesidir. Bunun avantajı olarak, gün doğumunu bulutların üzerinden keyifle izleyebilirsiniz. Samistal yaylasının en büyük dezavantajı ise, yayla da bir konaklama tesisinin olmamasıdır.

Beyazsu Yaylası (Artvin)


Beyazsu yaylası Karadeniz’in en güzel 5 yaylası arasında kendisine eşsiz doğası ile yer bulmaktadır. Yayla Karçal dağlarının eteklerinde yer almaktadır. Borçka’dan araç vasıtası ile Beyazsu yaylasına ulaşabilirsiniz. Yaylayı bir bulut denizi gibi düşünebilirsiniz. Ayrıca buraya kadar gelmişken, buzul göl olan Yıldız’a da uğramanızı öneririz. (Buzul gölü görebilmek için bir buçuk saatlik bir yürüyüş mesafesini göze almanız gerekmektedir.)

Ayder Yaylası (Rize)


Ülkemizde yayla denilince insanların ilk aklına gelen yerlerden biri olan Ayder yaylası, yemyeşil bir doğa, berrak ve temiz bir hava, şifa dolu kaplıcaları ile ün yapmıştır. En önemli avantajlarından bir tanesi ulaşımının oldukça kolay olmasıdır. Ayrıca Ayder yaylasında konaklayabileceğiniz birçok otel ve pansiyon bulunmaktadır.

Haldizen Yaylası (Trabzon)


Trabzon’da bulunan Haldizen yaylası Demirkapı yaylası olarak da bilinir. Haldizen Dağlarının eteklerinde yer alan bu yaylanın çevresinde oldukça fazla dağ gölleri bulunmaktadır. Ayrıca eşsiz bir manzarası olan Uzungöl’de Haldizen yaylasına 20 dakika mesafededir. Yaylanın dezavantajı konaklama tesisinin bulunmamasıdır. Konaklama için Uzungöl’deki pansiyonlar kullanılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!