featured

Kaş’ın En Güzel Yerleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendine özel atmosferi ile gelenleri kendine hayran bırakmayı başaran Kaş gezilecek yerler bakımından son derece zengindir. Böyle olunca da insanlar bir yandan Antalya’yı diledikleri gibi görme imkanına sahip olabilirken diğer bir yandan ise birbirinden farklı tarihi güzellikleri Kaş ziyaretlerinde görme olanağına erişiyorlar.

Tarihi Kentleri Yakından İnceleyin

Antiphellos Antik Tiyatrosu, Kaş gezilecek yerler listesinde kendine ilk sıralarda yer buluyor. Antiphellos döneminden günümüze kadar gelmeyi başarmış olan bu tiyatro, ziyaret edenleri farklı bir dünyaya taşımayı da başarmış oluyor. Antik kente ait olan bu tiyatronun üst kısmında yer alan oturma bölümüne çıkıldığı zaman Meis Adası ve Kaş bütün güzel manzarası ile görenleri büyülemeyi başarıyor.

Patara ise yalnızca plajı ile değil aynı zamanda antik kenti ile de ön plana çıkıyor. Likya Birliği’ne de başkentlik yapmış olan Patara’da o dönemlerde birlik toplantıları da su kalıntılarının yer aldığı meclis binasında düzenleniyormuş. Geçmiş dönemlerde oldukça önemli bir kent merkezi olarak varlığını sürdürmüş olan Patara’dan geriye kalanlar Kaş bölgesinde ziyaretçilerini bekliyor.

UNESCO dünya mirasları içerisinde kendine yer bulmayı başaran Xanthos Antik Kenti her ne kadar geçmiş dönemlerde defalarca yıkılmış olsa da tekrar tekrar inşa edilerek günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Bölgenin içerisinde hali hazırda birçok farklı tarihi eser bulunsa da kazılar günümüzde de devam ediyor. Öyle ki uzmanlar elde edilmiş olan eserlerin henüz toplamın 4’te 1’ine bile eş olmadığını söylüyorlar. Geçmiş dönemlerde Perslerin işgali esnasında teslim olmayan halk, yenilecekleri anlamaları sonrasında bütün aileleri ile beraber saraya gelerek kendilerini yakmışlardır.

Noel Baba (St. Nivholaus) Kilisesi ve Myra Antik Kenti ile mavi yengeçlere de ev sahipliği yapmakta olan Demre, aynı zamanda Hıristiyanların hac yolundaki oldukça önemli bir yere de sahip olmaktadır. Kendine özgü havası ve tarihi güzelliklerini günümüze kadar getirmeyi başarmış olan Demre’deki kilisede her sene 6 Aralık tarihinde ise Noel Baba etkinlikleri yapılmaktadır.

Kaleköy’de Denize Girin

Her ne kadar Likya döneminde antik ismi Simena olan bölgedeki büyük bir kısım dalışa kapalı olsa da buradan kanoyla karşıda yer alan batık şehrin hazinelerini keşfetmeniz mümkün. Bunun yanı sıra köydeki limanın etrafında gerek karadan gerekse denizden çıkmakta olan irili ufaklı şekilde Likya dönemine ait olan mezar anıtlar da rahatlıkla görülebilmektedir. Kaş’ta denize girmek istiyorsanız, bölge size mümkün olan en iyisini sunuyor. Böylece sizler de bir yandan var olan tarihi güzelliklerin tadın çıkartırken diğer bir yandan da kendinizi muhteşem maviliklere bırakabiliyorsunuz.

Kaş’ın En Güzel Konaklama Alternatifleri

Tatil bölgeleri arasında kendine yer bulmakta olan Kaş’ı ziyaret edecek olan kişiler, bir yandan var olan güzellikleri incelerken diğer yandan ise kendi isteklerini mümkün olan en iyi şekilde yerine getirebilecek tarzda konaklama alternatiflerini değerlendirmek istiyorlar. Daha önceki dönemlerde her ne kadar bu konudaki isteklerin yerine getirilebilmesi bakımından arzu edilen farklılıklar ortaya koyulmamış olsa da şimdilerde artık Kaş gezilecek yerler ile alakalı en iyi alternatiflerden biri kendini ön plana çıkartıyor.

İnsanlar, https://villapusulasi.com/ adresini ziyaret ettikleri zaman da görebilecekleri üzere Kaş bölgesinin en popüler yerlerinde bulunan villalar arasından seçimlerin yapılması sağlanmış oluyor. Farklı özellikleri içerisinde barındırmakta olan bu villaların ayrıntılı olarak incelenmesi sonrasında site içerisinden rezervasyon işlemini yapmak oldukça kolay. Arzu edilen tarzdaki villaların seçilmesi ile beraber ise insanlar hem Kaş’ı istediği gibi geziyor hem de en rahat şekilde dinlenmiş oluyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!